Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • L'alcalde, Jesús Naharro, i el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, presenten el projecte d'ampliació de l'Institut Voltrera
 • L'alcalde, Jesús Naharro, i el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, presenten el projecte d'ampliació de l'Institut Voltrera
 • L'alcalde, Jesús Naharro, i el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, presenten el projecte d'ampliació de l'Institut Voltrera

  + 3

 • Visitem l'Escola Ernest Lluch
 • Visitem l'Escola Ernest Lluch
 • Visitem l'Escola Ernest Lluch

EDUCACIÓ

25/2/2019

El conseller d'Educació i l'alcalde d'Abrera presenten el projecte d'ampliació de l'Institut Voltrera

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va anunciar divendres l’ampliació de diversos instituts al Baix Llobregat Nord, concretament, a Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, per donar resposta a les necessitats d’escolarització a secundària d’aquests municipis. En el cas d’Abrera, també suposarà que per primera vegada s’implanti un Cicle Formatiu de Grau Mig.

 

El conseller, juntament amb el director dels Serveis Territorials d'Educació del Baix Llobregat, Francesc Ballester i l'alcalde d’Abrera , Jesús Naharro, a més de regidors, regidores j personal tècnic, van visitar divendres l'Escola Ernest Lluch i l'Institut Voltrera, on van presentar el projecte d'ampliació de l’Institut Voltrera fruit de la col·laboració entre Ajuntament d’Abrera i el Departament d'Educació de la Generalitat. Pròximament, l'Ajuntament i el Departament d'Educació signaran el conveni que permetrà la realització de les obres d'ampliació de l'Institut Voltrera.

 

El conseller Josep Bargalló, apuntava que l’actuació a l'Institut abrerenc és la que suposa una inversió més elevada, que no seria possible sense l’Ajuntament i és "un exemple entre la col·laboració indispensable entre l'administració local, l'Ajuntament, i la Generalitat, el Departament d'Educació, per tirar endavant una obra necessària, una reivindicació històrica" i, juntament a la resta d'actuacions, "permetran millorar l'oferta de secundària en aquesta zona del Baix Llobregat, per fer-la de més qualitat".

Per la seva part, l’alcalde d’Abrera Jesús Naharro va destacar que es tracta d’un projecte històricament reclamat i la seva importància i va apuntar que "hem trobat una solució perquè l'institut pugui encabir tots els alumnes en aquesta seu. El Departament de la Generalitat ha fet un esforç considerable, que vull remarcar, i també l'Ajuntament, amb una aposta decidida per tirar endavant aquest projecte amb el convenciment mutu que hem de millorar fent aquestes inversions i ampliar també l'oferta educativa amb la inclusió de cicles de formació professional. Tenim projecte, tenim visió i tenim clar que en el futur hem de caminar com ho estem fent ara, amb col·laboració i convenciment".

Els podeu sentir a tots dos a la part interior d'aquesta pàgina.

 

 

 

Noves aules i Cicle Formatiu de Grau Mig

 

Actualment, el centre de secundària abrerenc acull un total de 705 alumnes, 279 dels quals estan ubicats en mòduls prefabricats, que representen un 40% del total de l’alumnat. Amb el projecte d’ampliació s’eliminaran els mòduls prefabricats i s’equiparà un espai digne i adequat als alumnes. Així, és previst construir 12 noves aules d’ESO i batxillerat, i noves aules pel nou Cicle Formatiu de Grau Mig que s’iniciarà, per primera vegada, a l’Institut Voltrera. L'edifici creixerà amb dos nous braços de diferents llargades un dels quals se separarà del terra per a crear una nova zona de porxo i evitar que el pati es faci més petit. Aquest nou porxo serà un nou element generador d'ombra i un aixopluc en episodis de pluja.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00