Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Setmana lactància materna
 • Abrera, seu inaugural de la Setmana de la Lactància Materna 2023
 • Abrera, seu inaugural de la Setmana de la Lactància Materna 2023

INFÀNCIA/IGUALTAT/SALUT

18/10/2023

Abrera serà la seu inaugural de la Setmana de la Lactància Materna 2023, que tindrà lloc del diumenge 22 al divendres 27 d’octubre


La Setmana de la Lactància Materna és organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l´ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i amb el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord: Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. Amb l'objectiu de promoure la importància de la lactància materna i brindar informació i suport a les mares i famílies en relació amb aquest tema tan rellevant per a la salut i el benestar dels més petits i petites, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l´ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i amb el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord, s’uneixen novament en favor de la lactància materna. Durant aquesta setmana se celebren diferents activitats per tal de promocionar i donar a conèixer la lactància materna i els seus beneficis tant per a la mare com per al nadó.

 

L'objectiu principal de la commemoració de la Setmana de la Lactància Materna és promoure la importància de la lactància i brindar informació i suport a les mares i famílies en relació amb aquest tema tan rellevant per a la salut i el benestar dels més petits i petites.

Amb el lema “Facilitar la lactància materna: marcant la diferència per les mares i pares que treballen”, l'Aliança Mundial per a l’Acció sobre la Lactància Materna (WABA, en anglès) organitza cada any des del 2002 la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Aquest any es centra en la importància d’un bon suport a les mares quan es reincorporen a la seva feina remunerada, per a que puguin continuar alletant, si així ho desitgen, tant de temps com decideixin.

 

Setmana Lactància Materna 2019

 

Objectius a nivell internacional

Els objectius a nivell internacional són:

 • Informar a les persones de les perspectives sobre la lactància materna i la criança de les mares i els pares treballadors/es
 • Assegurar un permís retribuït òptim i el suport en el lloc de treball com eines importants per facilitar la lactància materna
 • Involucrar a persones i organitzacions per millorar la col·laboració i el suport a la lactància materna a la feina
 • Galvanitzar mesures per millorar les condicions de treball i el suport a la lactància materna

 

Durant tota la setmana, la Lactància Materna serà present al Baix Llobregat Nord i la FHSJDM treballarà també per aquests objectius amb xerrades i tallers en directe, juntament amb els tradicionals concursos de fotografia i dibuix per a tothom. Podeu consultar les bases en els enllaços que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina i fent clic aquí.

 

Trobareu tota la informació sobre les diferents activitats i també les dades per inscriure’s al web de la FHSJDM, fent clic aquí.

 

Setmana lactància materna.jpg

 

La Setmana de la Lactància Materna. Seu inaugural a Abrera

Un any més, des de les regidories de Salut, d’Infància i d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera oferim diverses propostes al nostre municipi per promoure l’alletament matern i la divulgació dels seus beneficis i enguany també realitzem l’acte inaugural de la setmana de la lactància materna, en una jornada plena d’activitats i propostes el diumenge 22 d’octubre de 10.00 h a 13.30 h a l’auditori i al parc del Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1).

 

Arantxa Galofré, regidora d'Infància

La regidora d'Infància, Arantxa Galofré, ha explicat que “des de l’Ajuntament d’Abrera organitzem una nova edició de la Setmana de la Lactància Materna a Abrera amb el treball conjunt de tres regidories, Salut, Igualtat i Infància. Apostem per acompanyar les nostres famílies amb una àmplia oferta d'activitats gratuïtes per tal de protegir, promoure i donar suport al maternatge, la criança i l’educació en els diferents nivells de la societat. Un cop més, serem la seu d’inauguració dels diferents esdeveniments que es duran a terme amb aquest motiu arreu del Baix Llobregat, així que us animem a ser-hi i participar dels diferents tallers que hem preparat”.

  

Giulia Mirto, regidora d’Igualtat Feminisme i LGTBI

La regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI, Giulia Mirto, ha destacat que “un any més i de forma conjunta entre les regidories d’Infància, Salut i Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera realitzem la Setmana de la Lactància Materna a Abrera amb la finalitat de posar en valor el procés de maternatge i criança, i de tots els processos i moments personals que l’envolten de forma professional i amb la mirada feminista i igualitària que centralitza totes les nostres accions. Posar de manifest que Abrera de nou serem seu de la inauguració dels actes i tallers que es duran a terme amb aquest motiu a tots els municipis del Baix Llobregat, per tant us convidem que participeu de les diferents propostes que hem preparat i d’aquesta seu inaugural”.

 

Activitats gratuïtes

Consulteu a continuació les activitats de la Setmana de la Lactància Materna que s’ofereixen a Abrera. Totes són gratuïtes:

 

DIUMENGE 22 D’OCTUBRE

 • De 10.00 h a 13.30 h a l’auditori i al parc del Centre Polivalent (pl.del Rebato, 1): Acte inaugural de la setmana de la lactància materna, fireta del nadó i la maternitat amb botigues de proximitat, dansa amb nadons portejats, BiblioTeta, Pinta panxes i pinta cares, espai de jocs i descoberta sensorial i de moviment, foto aèrea de grup (cal portar samarreta blanca o clara).

 

DILLUNS 23 D’OCTUBRE

 • A les 17.30h al CAP d’Abrera (c. de Manresa, 9-15): Taller: “Higiene postural i porteig” a càrrec de Ignasi Martínez, fisioterapèuta del CAP d’Abrera.

 

DIMARTS 24 D’OCTUBRE

 • A les 17.30h al CAP d’Abrera (c. de Manresa, 9-15): Xerrada: “Parlem d’emocions al voltant de la gestació i la lactància” a càrrec d’Andrea Márquez, psicòloga del CAP d’Abrera.

 

DIMECRES 25 D’OCTUBRE

 • A les 10.30h al CAP d’Abrera (c. de Manresa, 9-15): Xerrada: “Massatge infantil” a càrrec de Vega Cámara, infermera de pediatria del CAP d’Abrera.
 • A les 17.30h al CAP d’Abrera (c. de Manresa, 9-15): Taller: “Primers auxilis nadons” a càrrec de Carol Osorio, infermera de pediatria del CAP d’Abrera.

Abrera, seu inaugural de la Setmana de la Lactància Materna 2023

DIJOUS 26 D’OCTUBRE

 • A les 17.30h al CAP d’Abrera (c. de Manresa, 9-15): Xerrada: “Parlem de sexualitat al voltant de la gestació i la lactància” a càrrec de Dorys Amanda Henao, pediatra del CAP d’Abrera.

 

DIVENDRES 27 D’OCTUBRE

 • A les 17.00 h al parc de Can Morral (darrera de la Casa de Cultura): Conta nadons “Tiro-Liro”.
  • Activitat oberta sense inscripcions.
 • A les 17.45 h al CAP d’Abrera (c. de Manresa, 9-15): Taller: “Higiene bucodental dels i les peques de casa” a càrrec d’Ester Díaz, higienista dental del CAP d’Abrera.

Abrera, seu inaugural de la Setmana de la Lactància Materna 2023

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web www.abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
 • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
 • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00