Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Ampliem el ternimi de presentació de propostes del 12è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord fins divendres 31 de març de 2023

PROMOCIÓ ECONÒMICA

19/5/2023

Abrera presenta tretze candidatures al 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord dins el programa "Fem Xarxa, Fem Empresa"


Abrera ha presentat tretze candidatures, de tretze empreses diferents, al 12è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, està impulsat pels serveis de Promoció Econòmica d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires., en el marc del programa supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa”.  L'objectiu del certamen és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor de les persones usuàries dels serveis d’atenció a emprenedors i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori.

 

En aquesta edició s’han presentat un total de 55 candidatures, de les quals 28 ho han fet a la categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, 5 a la de “Millor empresa en relleu de negocis”, 7 a la de “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” i 15 a la de “Millor idea jove de negoci”, que recull els projectes presentats pels centres d’educació secundària. Els premis es faran públics el dilluns 12 de juny en un acte que se celebrarà a Martorell.

 

 Ampliem el ternimi de presentació de propostes del 12è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord fins divendres 31 de març de 2023

L’esdeveniment cerca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre de persones usuàries dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

 

En aquesta nova edició del Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord es pretén incidir de forma activa en la sensibilització i assoliment de l’Agenda 2030 i dels seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així mateix, s’han reformulat les categories per adaptar-se a la situació econòmica actual. Aquests canvis han produït que es passi de les tres categories de la darrera edició a quatre.

 

Un total de 9 empreses d'Abrera han presentat la seva candidatura a la categoria de "Millor empresa creada a partir de l'any 2020".

La de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, compta amb un total de 28 candidatures, de les quals nou són d’Abrera. 

 • RIDE ABRERA BIKES
 • HIGHCROM S.L
 • ESTUDIO DE FOTOGRAFIA Y BELLEZA NAKAMA               
 • ORTEGA´S & CROCHET 
 • PODOLOGIA ABRERA
 • CHARLOTTE STUDIO
 • NIVIA CLINICA DENTAL
 • RBR PERRUQUERS
 • LA FIGAFLOR LLIBRERIA              

 

La categoria de "Millor empresa en relleu de negocis" compta amb dues candidatures d'empreses abrerenques

En la categoria “Millor empresa en relleu de negocis” hi concorren un total de 5 candidatures, entre les quals n’hi ha dues del nostre municipi:

 • LA BODEGUETA 1980
 • EL CANGUR ACADÈMIA

 

Dues empreses d'Abrera opten al premi de "Millor empresa en compromís amb l'eficiència energètica i la sostenibilitat"

I en la de “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” hi ha un total de 7 candidatures, dues d'elles, d'Abrera:

 • BUR 2000
 • MALENA ENGINEERING S.L

 

Objectius del 12è Concurs d'Iniciatives Empresarials

Amb la dinamització supramunicipal d’aquestes accions es pretén reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a persones emprenedores dels ajuntaments participants, així com augmentar la projecció externa dels nostres serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials. També es vol incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquest tipus d’accions, aconseguir una major implicació dels agents econòmics en els serveis municipals; incrementar la creació de noves empreses i contribuir a consolidar-les.

 

Uns altres dels objectius del concurs, és potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord, al mateix temps que incentivar el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca i contribuir de forma activa a la sensibilització i l’assoliment de l’Agenda 2030 i dels ODS a través de les iniciatives emprenedores del territori.

 

Categories i premis

 En aquesta nova edició dels premis es proposen quatre categories diferents que detallem a continuació:

 • Millor empresa creada a partir de l’any 2020. Premi de 2.000 € pel guanyador i de 1.000 € pel segon classificat.
 • Millor empresa en relleu de negocis. Premi de 2.000 € pel guanyador i de 1.000 € pel segon classificat.
 • Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Premi de 2.000 € pel guanyador i de 1.000 € pel segon classificat.
 • Millor idea jove de negoci. Premi total de 2.250 € repartits entre els centres d’ensenyament i els/les alumnes participants de la següent manera: el primer premi està dotat de 1.000 €, el segon de 750 € i, el tercer, de 500 €. Del total de l'import, 250 € seran per al centre d'ensenyament, i la resta, per a l'alumnat participant. A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia.

 

Requisits, assessorament i presentació de candidatures

Podien participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.  S’excloïen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podien participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors del concurs d’iniciatives empresarials.          

 

El termini de presentació de les candidatures es va obrir del dijous 12 de gener i es va ampliar fins al divendres 31 de març de 2023. Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci era necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents, ja sigui online o presencialment amb cita prèvia.

  

Els Centres Locals de Serveis a les Empreses han revisat la documentació i han orientat i assessorat els i les participants en la memòria del projecte. En el cas de l'Ajuntament d'Abrera podien adreçar-se directament al Departament de Promoció Econòmica en l'horari d'atenció a la ciutadania, és a dir, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres de 16.30 h a 19 h, a través dels següents canals:

 • Presencialment, a la 1a planta del Mercat Municipal (carrer de Martorell, 20),
 • Trucant al T. 93 770 01 02 
 • A través del correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat 

 

En la darrera edició d'aquests premis es van presentar un total de 7 candidatures d'Abrera i dues empreses del nostre municipi van ser premiades.

 

A l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord “Fem Xarxa, Fem Empresa, convocat l'any 2021, l'empresa abrerenca Manipulados Karpak SL va ser escollida com a “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” amb un premi dotat de 3.000 euros, i dins la mateixa categoria, la segona classificada ha estat l'empresa Jervis B Webb España SL, també d'Abrera, que ha obtingut un premi de 1.000 euros.

 

A continuació us detallem quines van ser les candidatures abrerenques a l'anterior edició:

 

“Millor empresa creada a partir de l’any 2019”

 • Mascotas King
 • Tentaciones
 • Dronadictos 

 

“Millor empresa reconvertida davant la Covid-19”

 • Jervis B Webb España SL
 • MCP Formación Onlin
 • Manipulados Karpak SL

 

“Millor idea jove de negoci”.    

 • "Lifned" d'Álex Triguero, l'Institut Voltrera

 

Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”    

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat el 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.  

         
Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats. 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00