Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Aigua
 • Consells per a l'estalvi d'aigua, a causa de l'alerta per sequera
 • Consells per a l'estalvi d'aigua, a causa de l'alerta per sequera

  + 3

 • Consells per a l'estalvi d'aigua, a causa de l'alerta per sequera
 • Consells per a l'estalvi d'aigua, a causa de l'alerta per sequera
 • Consells per a l'estalvi d'aigua, a causa de l'alerta per sequera

SERVEIS

2/2/2023

Aquest dimecres 1 de febrer ha entrat en vigor el Reglament del servei públic de subministrament d'aigua d'Abrera que gestionem, de manera directa, des de l'Ajuntament


Aquest dimecres 1 de febrer ha entrat en vigor el Reglament del servei  públic de subministrament d'aigua al municipi d’Abrera, que va ser aprovat pel ple de l’Ajuntament d’Abrera, de manera inicial, a la sessió ordinària celebrada el passat dijous 29 de setembre de 2022. Es tracta d’un instrument normatiu que té per objecte regular la prestació d’aquest servei al terme municipal d’Abrera, determinar les relacions entre l’Ajuntament i les persones usuàries, i fixar els drets i les obligacions bàsiques de cadascuna de les parts, així com tots aquells aspectes tècnics, mediambientals, sanitaris i contractuals propis del servei públic.

El servei  públic de subministrament d'aigua al municipi d’Abrera es presta mitjançant el model de gestió directa per part de l’Ajuntament d’Abrera des de l’any 1986. La regidora de Serveis i Subministrament de Serveis, Mercedes Álvarez, destaca que “el objetivo principal de este documento es ordenar el servicio público de abastecimiento de agua, regular las relaciones entre el prestador de servicios, que en este caso es el Ayuntamiento de Abrera, y los usuarios y usuarias del mismo”, i “la principal mejora que conseguimos con este reglamento es la seguridad jurídica en la prestación del servicio, y el hecho que nos permitirá desarrollar políticas entorno al agua”.

 

Mercedes Álvarez: "El principal objectivo es ordenar el servicio público de abastecimiento, que el Ayuntamiento de Abrera ofrece de forma directa, adaptándolo a nuestro entorno, y nos permitirá establecer, en un futuro, un marco normativo que regule el ciclo integral del agua".

 

Álvarez també ha indicat: “En todo momento, el principal y único enfoque ha sido el de seguir con una prestación del servicio de forma directa, a través de los medios propios, como se estaba haciendo hasta ahora. Además, lo hemos adaptado a nuestro entorno, basándonos en nuestra experiencia de todos estos años, quedando recogidas las peculiaridades del servicio. Con este reglamento solo regulamos el abastecimiento de agua potable, dejando como objetivo futuro establecer un marco normativo que regule el ciclo integral del agua, en el cual se incorporaría el saneamiento”. 

El Reglament del servei  públic de subministrament d'aigua al municipi d’Abrera es va aprovar, de manera inicial, al ple ordinari de l'Ajuntament d'Abrera celebrat el dijous 29 de setembre de 2022, amb 14 vots a favor, 11 del PSC i 2 d'Esquerra Republicana des del govern municipal i 1 vot favorable també de la regidora de Ciutadans, i 3 abstencions, del regidor d'Abrera en Comú i els dos representants d'Alternativa d'Abrera.

  

 

Cada gota compta! L'àigua, un element necessari per a la vida i el desenvolupament de les activitats economiques, que és escàs. Per això, cal incentivar el seu ús racional.
 
Tal i com es recull al preàmbul d’aquest reglament l’aigua és un element necessari per a la vida i per al desenvolupament de les activitats econòmiques, però alhora és un element escàs. Per aquest motiu, cal afavorir i incentivar el seu ús racional. En aquesta línia, des de l'Ajuntament d'Abrera es demana als veïns i veïnes la màxima responsabilitat en l'ús de l'aigua, i recordem que per tenir aigua en els nostres domicilis, cal tancar l'aixeta! Cada gota compta! Des del mes de novembre de 2022, a Catalunya estem en alerta de sequera, ja que fa molts mesos que no plou i els pantans es troben pràcticament buits. Les reserves d'aigua de la nostra zona, que correspon a la Cubeta d'Abrera, ha passat a situació d’alerta. Aquest fet implica unes petites restriccions que, en cap cas, afecten l'aigua de boca o de consum.
 • Per a més informació sobre les limitacions en l'ús de l'aigua i consells per estalviar-ne, feu clic aquí.

 

Consells per a l'estalvi d'aigua, a causa de l'alerta per sequera

 
 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00