Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • WhatsApp Image 2023-01-26 at 19.07.14
  • WhatsApp Image 2023-01-26 at 19.07.13

PLE MUNICIPAL

27/1/2023

Torna a escoltar el Ple Municipal Ordinari de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 26 de gener a la nostra programació "A la carta"


Aquest dijous 26 de gener, a partir de le 19 hores, s'ha celebrat una sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera, de manera presencial. Com sempre, la retransmissió del ple s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació repassem els punts de l'ordre del dia que es van debre a la sessió:

  

A la sessió es va excusar l'assistència, per motius de salut, del regidor socialista d'Esports i Mobilitat. En primer lloc es van aprovar per unanimitat les actes de les sessions anteriors: l'ordinària de data 24-11-2022, l'extraordinària i l'extraordinària urgent de data 16-12-2022.

 

Tot seguit, es va aprovar per unanimitat la modificació de l'ordre del dia, per debatre una moció presentada pels grups municipals d'Abrera en Comú i Alternativa d’Abrera a proposta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Baix Llobregat, per a la conversió de SAREB en un instrument per garantir el dret a l'habitatge. Una portaveu del a PAH va ser l'encarregada de llegir el text, que es va aprovar per unanimitat amb un total de 16 vots a favor: 10 dels regidors i regidores del PSC, dos d'Esquerra Republicana, 2 d'Alternativa d'Abrera, 1 d'Abrera en Comú i 1 de Ciutadans.

 

A continuació es va aprovar la modificació de les tarifes urbanes del servei de taxi per al municipi d’Abrera amb 12 vots a favor dels grups de l'equip de govern, PSC i Esquerra, i també 1 vot del grup de Ciutadans, i 3 abstencions, 2 d'Alternativa d'Abrera i 1 d'Abrera en Comú.

 

Les bases reguladores del Concurs Súper Devorallibres organitzat per la Biblioteca Josep Roca i Bros i del Concurs de Poesia i Relats curts de la gent gran d’Abrera es van aprovar per unanimitat, així com el increment retributiu del 2,5% previst a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2023.

 

També es va aprovar compatibilitat d’activitat privada d’una treballadora municipal, en aquest cas, amb 12 vots a favor del govern municipal, integrat per PSC i Esquerra, i també 1 vot del grup de Ciutadans, i 3 abstencions, 2 d'Alternativa d'Abrera i 1 d'Abrera en Comú.

 

A l’apartat de mocions, es van presentar dues conjuntament per part de tots els grups municipals, és a dir, PSC, Esquerra Republicana, Alternativa d'Abrera, Abrera en Comú i Ciutadans, que es van aprovar per unanimitat. La primera, per demanar al Departament d'Educació de la Generalitat la implementació d’un pla urgent de climatització dels centres educatius d’Abrera.  I la segona, sobre la manca d’infraestructures sanitàries al Baix Llobregat.

 

També es va aprovar una moció per exigir al Departament de Salut la intervenció en la gestió de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i reclamar la construcció d'un nou hospital per al Baix Llobregat, que va ser presentada conjuntament pels grups municipals d'Alternativa d'Abrera, Abrera en Comú, PSC i Esquerra Republicana que es va aprovar per unanimitat, amb els suport dels quatre grups ponents i també de Ciutadans.

 

Finalment, a l’apartat de control al govern, es va donar compte al Ple de la relació de decrets i de dels acords de les Juntes de Govern aprovats durant els mesos de novembre i desembre de 2022, i hi va haver-hi el torn de precs i preguntes per part dels grups de l'oposició i del públic assistent.

  

Com sempre, la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app.

 

Durant els propers dies, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera tractarem amb més detall els punts debatuts aquest dijous 26 de gener al ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00