Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Nou curs de manipulació d'aliments adreçat a comerços i empreses d’alimentació, bars i restaurants locals i a persones inscrites al SLO d’Abrera
 • Xerrada: "Fem una alimentació saludable?" amb la dietista-nutricionista del Cap d'Abrera
 • Entrevista a Ràdio Abrera a Patricia Duran, dietista i nutricionista de l'EAP Abrera-Esparreguera (2)

  + 3

 • Assistim a la presentació de la nutricionista i la referent de benestar emocional del Centre d’Atenció Primària d’Abrera
 • Professionals del Centre d'Atenció Primària d'Abrera
 • CAP d'Abrera

SALUT PÚBLICA

17/1/2023

L’Equip d’Atenció Primària d'Abrera engega aquest dijous 19 de gener un cicle de xerrades mensuals sobre dietètica i nutrició al Mercat Municipal


L’Equip d’Atenció Primària d’Abrera ha engegat un cicle de xerrades mensuals al Mercat Municipal d'Abrera (Rb. Torrentet, 16) sobre dietètica i nutrició obertes a tota la població. La primera xerrada d’aquest 2023 porta per títol “L’alimentació saludable, de la teoria a la pràctica”, i tindrà lloc aquest dijous 19 de gener, a les 11.30 h, a la parada 21 del nostre mercat. Des de l'Ajuntament d'Abrera conviden tota la ciutadania a assistir-hi.

El principal objectiu d'aquest cicle de xerrades és generar salut. Així ho explica la dietista de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera, Patrícia Duran: “aquest tipus de xerrades volen difondre hàbits saludables a la població d’Abrera, per tal de millorar la seva salut i potenciar la prevenció de les malalties associades a una mala alimentació o mals hàbits d’estil de vida”. D’altra banda, aquestes xerrades estan pensades perquè siguin “dinàmiques i interactives, i puguin resoldre els dubtes dels assistents”, tal i com explica la mateixa Duran. 

L'objectiu d'aquestes xerrades és generar salut difonent hàbits d'alimentació saludable i potenciant la prevenció de les malalties associaciades a una mala alimentació o mals hàbits d'estils de vida

En aquesta primera xerrada, que s'oferirà el dijous 19 de gener, a les 11.30 h a la parada 21 del Mercat Municipal d'Abrera, es pretén fer “reflexionar als usuaris de si realment estan portant una alimentació saludable i d’aquesta reflexió començar a introduir els conceptes per assolir aquesta alimentació saludable”, tenint en compte que “els canvis es puguin mantenir a llarg termini”. 

Xerrada:

 

Des del EAP Abrera són conscients que la posada en pràctica sol ser complicada i, per això, Duran ha explicat que “utilitzem les imatges de plats reals per veure les proporcions dels diferents grups d’aliments que han der ser presents en els àpats, la freqüència de consum recomanada setmanal, es donen a conèixer receptes saludables fàcils i útils pel nostre dia a dia. I així dur a terme  una bona planificació dels menús setmanals ja que poden permetre fer una compra adequada i saludable per tota la setmana.” 

Si voleu disposar d’eines útils per tenir una alimentació saludable i un estil de vida més sa., no us perdeu la primera xerrada que porta per títol “L’alimentació saludables, de la teoria a la pràctica” al Mercat Municipal. Es tracta d’una activitat adreçada a tothom, per la qual no cal inscripció prèvia. Recordeu que el tercer dijous de cada mes i el contingut de la xerrada el trobareu anunciat a l’Instagram de l’Ajuntament  d’Abrera, a la web, a les cartelleres i a les farmàcies i CAP d’Abrera.  

Temàtiques diverses

El cicle de xerrades mensuals recull un seguit de temàtiques diverses. “Inicialment es va decidir fer difusió de l’alimentació saludable, donant importància als aliments de temporada i proximitat. I en les xerrades posteriors donar informació relacionada per poder assolir aquesta alimentació”, afirma Duran. D’altra banda i segons explica la mateixa dietista i nutricionista del EAP Abrera, “també hem plantejat una xerrada sobre mites en l’alimentació per desterrar conceptes que són molt presents però no tenen fonament científic. Després hi hauran xerrades adreçades a ajudar a la lectura i interpretació de les etiquetes nutricionals o a aprendre a fer un menú saludable.” 

Per a més informació, podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dilluns 16 de gener amb la dietista i nutricionista de l'EAP Abrera, Patricia Duran, fent clic aquí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Entrevista a Ràdio Abrera a Patricia Duran, dietista i nutricionista de l'EAP Abrera-Esparreguera (2).jpeg

 

A l'abril de 2022, l'Equip d'Atenció Primària (EAP) d'Abrera va incorporar personal per reforçar l'atenció presencial i telefònica, el qua permet avançar cap a una millora de la salut nutricional entre la ciutadania i promoure la prevenció del benestar emocional a la comunitat

 

Concretament, al nostre ambulatori comptem amb 1 nutricionista a temps parcial i 1 referent de Benestar Emocional Comunitari (BEC), s’han incorporat 4 metges de família i s’han consolidat les places d’1 infermera, d’2 auxiliarsd’infermeria i 5 professionals d’atenció a la ciutadania . L'alcalde, Jesús Naharro, ha posat en relleu la incorporació de "nuevos y nuevas profesionales para reforzar la atención presencial y telefónica en el CAP de Abrera. Concretamente, en nuestro ambulatorio contamos con 1 nutricionista a tiempo parcial y 1 referente de Bienestar Emocional Comunitario (BEC), se han incorporado 4 médicos de familia y se han consolidado las plazas de 1 enfermera, 2 auxiliares de enfermería y 5 profesionales de atención a la ciudadanía. Valoramos positivamente las nuevas incorporaciones en el ambulatorio de nuestro municipio, que supondrá una mejora a la atención que reciben nuestros vecinos y nuestras vecinas".

 

Assistim a la presentació de la nutricionista i la referent de benestar emocional del Centre d’Atenció Primària d’Abrera.jpeg

 

Comptar amb una nutricionista està permetent avançar cap a una millora de la salut nutricional entre la ciutadania, amb incidència en aquells sectors més desfavorits, i centrar-se en aspectes com ara la hipertensió, la hipercolesterolèmia, el sobrepès i l’obesitat, el dèficit de ferro i l’excés de consum d’alcohol. L’objectiu del servei de dietètica i nutrició, tal i com ha explicat la mateixa nutricionista i dietètica, Patricia Duran és “intentar evitar posar-nos malalts, generant salut a la població. La nostra funció és donar eines per tenir un estil de vida saludable i així prevenir les malalties associades en un estil de vida inadequat”. Aquesta necessita intensificada per promoure la salut i la prevenció de la malaltia ha portat a un enfortiment de l’atenció primària, incorporant noves figures comunitàries en aquest últim any, amb la idea de que “es faci un abordatge més transversal de la persona a través de diferents punts de vista per aconseguir aquesta visió més integral de la salut”, explica Duran. 

Per rebre atenció de servei de dietètica i nutrició al Centre d'Atenció Primària d'Abrera, principalment, s’ha de fer a través del metge de capçalera o infermera de referència. Podeu sol·licitar formar part d’aquests grups de persones que s’estan formant des del CAP. Actualment s’ha creat un Grup de promoció d’hàbits de Salut que comença aquesta setmana, que compta amb la participació de la referent de benestar emocional de CAP, la infermera referent d’activitat física i amb la dietista i nutricionista, amb l'objectiu d'abordar diferents aspectes de la salut. 

 

Professionals del Centre d'Atenció Primària d'Abrera.jpg

 

Els i les professionals dels equips d’atenció primària ofereixen a la població atenció sanitària de proximitat. En aquests moments, a Abrera hi ha tres centres que són competència de la Generalitat de Catalunya.

 

Els equips d'atenció primària (EAP) són el conjunt de professionals que atenen la població d'una determinada àrea bàsica de salut (ABS) en els centres d'atenció primària (CAP) i els consultoris locals. En el cas d'Abrera, tenim tres centres, que són competència de la Generalitat de Catalunya. A continuació us oferim tota la informació al respecte:

 

EAP del centre urbà

  • Lloc: c. de Manresa, 9-15 baixos
  • Horari: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h.
  • Telèfon d’atenció, T. 93 770 25 61
  • Per concertar visites: T. 93 326 89 01
  • Per Internet, a l'espai de programació de visites del web de CatSalut fent clic aquí.

 

  Servei de Pediatria

 • Lloc: Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1)
 • Horari: de dilluns a divendres de 8 h a 20 h
 • Per concertar visites: 93 001 27 40
 • Per Internet, a l'espai de programació de visites del web de CatSalut fent clic aquí.

 

EAP a Can Vilalba

  • Lloc: Av. de la Circumval.lació, 5
  • Horari: dilluns, dimarts, dimecres i divendres 8:00 a 13:30 h i els dijous a la tarda de 14:30 h a 20:00 h
  • Per concertar visites: T. 93 326 89 01 - T. 93 770 49 39

 

EAP a Santa Maria de Vilalba

 • Lloc: c. del Castell Voltrera, 5
 • Horari: dimarts de 8 h a 13 h i dijous de 15 h a 20 h
 • Telèfon T. 93 770 30 38 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00