Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple Extraordinari Ajuntament Abrera 16-12-22

PLENS MUNICIPALS

19/12/2022

Torna a escoltar els Plens Municipals Extraordinaris de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest divendres 16 de desembre a la nostra programació "A la carta" a la web i l'app


Aquest divendres 16 de desembre, la sala de Plens de l'Ajuntament d'Abrera ha acollit una sessió presencial del Ple Municipal amb caràcter extraordinari i urgent que ha començat a les 17.45h, i a les 18.00h es va celebrar una altra sessió del Ple Municipal amb caràcter extraordinari. Com sempre, la retransmissió dels dos plens s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació repassem els punts de l'ordre del dia de totes dues sessions:

Ordre del dia Ple extraordinari i urgent 17.45h:

La primera, amb caràcter urgent, amb un únic punt per aprovar la no admissió de la reclamació presentada per una empresa a l'aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici de 2023, i aprovar-les definitivament per entrar en vigor en temps i forma l’1 de gener del 2023. El punt es va aprovar amb 12 vots a favor de l'equip de govern, 10 dels regidors i regidores del PSC i 2 d'Esquerra Republicana, i 4 abstencions de la resta de grups municipals: 2 d'Alternativa d'Abrera, 1 d'Abrera en Comú i 1 de Ciutadans.  

Ordre del dia Ple Extraordinari 18.00h:

Seguidament es va celebrar una sessió plenària extraordinària a la que, primerament, es va aprovar el Pressupost General i de la Plantilla de personal per a l’exercici de 2023. Un pressupost que ascendeix a un total equilibrat d’ingressos i despeses de 21,9 milions d'euros, que suposa un increment respecte al 2022 d’un 11,9% i que compta amb 1,9 milions d'euros al capítol d'inversions. Els pressupostos del consistori abrerenc del proper anys es van aprovar amb 12 vots a favor de l'equip de govern, 10 dels regidors i regidores del PSC i 2 d'Esquerra Republicana, i abstenció del grup de Ciutadans, i 3 vots en contra: 2 d'Alternativa d'Abrera i 1 d'Abrera en Comú.  

Les bases reguladores per a la concessió d’ajuts econòmics en règim de concurrència competitiva per a l’escolaritat, menjador i acollida destinats a infants de 0 a 3 anys de l’Escola Bressol Municipal es van aprovar per unanimitat.  

Divendres al ple també es va aprovar el Pla de Salut d'Abrera 2023-2027, que va comptar amb 12 vots a favor dels grups del govern municipal, PSC i Esquerra, 1 abstenció de Ciutadans i 3 vots en contra d'Abrera en Comú i alternativa d'Abrera.  

La modificació de les bases reguladores del Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera, amb l'augment dels tres primers premis, que passen a estar dotats de 500 euros el primer, 375 euros el segon, i 200 euros el tercer, es va aprovar amb 12 vots a favor, 10 del PSC i 2 d'ERC, 2 abstencions dels grups municipals de Ciutadans i Abrera en Comú, i 2 vots en contra del grup municipal d'Alternativa d'Abrera. 

L'ordre del dia de divendres també recollia el increment retributiu derivat de l’article 23 del Reial Decret-llei 18/2022, de 18 d’octubre, pel qual s’aproven, entre d’altres, mesures en matèria de retribucions del personal al servei del sector públic, que es va aprovar per unanimitat.  

I finalment, es va aprovar de manera definitiva de l’Ordenança de circulació i seguretat viària, després de desestimar una al·legació presentada durant el termini d'exposició pública, amb 12 vots a favor de l'equip de govern, 10 dels regidors i regidores del PSC i 2 d'Esquerra Republicana, i 4 abstencions de la resta de grups municipals: 2 d'Alternativa d'Abrera, 1 d'Abrera en Comú i 1 de Ciutadans. 

 

Com sempre, les dues sessinos extraordinàries del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera les vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast

de totes les sessions plenàries fent clic aquí. Durant aquesta setmana, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera tractarem amb més detall els punts debatuts aquest divendres 16 de novembre als plens municipals extraordinaris de l'Ajuntament d'Abrera.

  

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00