Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Apostem per la formació digital de les empreses, dins el programa Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord
 • Presentació del projecte Tecnoalimentaria Baix Llobregat Nord el 4 de novembre al Teatre Nuria Espert de Sant Andreu de la Barca
 • Primeres formacions del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord

  + 1

 • Primera reunió projecte Tecnoalimentària

PROMOCIÓ ECONÒMICA

17/10/2022

L'Ajuntament d'Abrera aposta per la formació digital de les empreses agroalimentàries dins el programa Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord

 

 


Impulsar la formació en competències digitals de les empreses del sector agroalimentari. Aquest és l'objectiu del potent pla d’acció amb formacions, assessoraments i jornades de networking del programa Tecnoalimentària, que impulsen els departaments de Promoció Econòmica dels Ajuntaments d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires pel darrer trimestre de l'any.

 

Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord  ha dut a terme un estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, que ha detectat les necessitats del sector en matèria de formació.

 

 L’informe definitiu de la diagnosi de Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord, portada a terme per part de l’empresa Societat Empresa en col·laboració amb els departaments de Promoció econòmica i Ocupació dels Ajuntaments d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, conté un pla amb més de 30 accions per satisfer les necessitats de formació i assessorament en digitalització i tecnologia que s'han detectat a la cadena de valor agroalimentària al territori. El responsable de Tecnoalimentària, David López, ha explicat que s'han extret moltes conclusions de l'informe, "sobretot tres eixos diferenciats: el model de negoci, un altra el dirigit al nivell tecnològic de les empreses de la cadena i, per últim, la situació del talent. En aquests moments és una cadena de valor que està centrada principalment en la part final de la cadena, és a dir en empreses que donen servei al consumidor. Empreses del segment ORECA (hotels, restaurants, etcètera) i  venda al detall, és a dir botigues. Per tant, si volem donar un valor afegit des del punt de vista de l’ocupació i el territori, s’ha d’estudiar i s’ha de veure quin tipus de cadena de valor es volen al territori".

 

Al Abrera, aquest darrer trimestre de 2022 impartirem un total de set formacions adreçades a persones en recerca activa de feina, així com professionals que ja estan treballant, de la cadena de valor d'agroalimentació.

Les accions de formació, previstes en el pla d’acció es posaran en marxa des d'aquest mes d'octubre fins a finals d'any, amb una previsió de continuar durant l’any 2023. Estan adreçades a persones en recerca activa de feina, així com professionals que ja estan treballant, de la cadena de valor d’agroalimentació. En aquest sentit, David López de Tecnoalimentària ha destacat que “es fan tres tipus d’accions diferenciades: d’una banda la formació: hem engegat més de vint accions de formació adreçades a persones que estan treballant a empreses o que estan en situació d’atur; formacions que sempre tenen el tema de les competències digitals i el desenvolupament tecnològic com a eix principal. Es fan també un conjunt d’accions dirigides a empreses, que en aquest cas parlen d’assessorament. I la tercera família d’accions van dirigides a fer jornades de networking entre empreses tecnològiques i empreses de la cadena de valor".

 • Podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dilluns 17 d'octubre amb el responsable del projecte Tecnoalimentària Baix Nord, David López, fent clic aquí, i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.Set formacions a Abrera

 

A Abrera es realitzaran un total de set accions formatives, les quals us detallem a continuació:

 • Competencias digitales básicas administratives. Del dilluns 17 al divendres 21 d’octubre, de 9.00 h a 14.00 h
 • Tall i cuiners digitals. Del dilluns 24 d’octubre al divendres 11 de novembre, de 9.00 h a 14.00 h
 • Desenvolupament de competències digitals per a la gestió professional de xarxes socials. Del dilluns 14 al dimecres 23 de novembre, de 14.30 h a 19.30 h
 • Traçabilitat i digitalització en la cadena de valor alimentació. Del dilluns 14 al dijous 17 de novembre, de 9.00 h a 14.00 h
 • Utilizació de PDAS per a codis de barra. Del dijous 24 de novembre al dijous 1 de desembre, de 15.00 h a 19.00 h
 • Competències digitals de nivell mig per a administratius. Del dimarts 22 de novembre al divendres 2 de desembre, de 9.00 h a 14.00 h
 • Competències digitals per gestió dades digitals. Eines digitals de suport per a la presa de decisions (Fulls de càlcul nivell avançat).  Del dilluns 12 al dilluns 19 de desembre, de 9.00 h a 13.00 h

 

El programa Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord busca satisfer les necessitats de desenvolupament professional en aspectes digitals de perfils professionals lligats a la cadena de valor com ara cambrers, cuiners i auxiliars de cuina, operaris de planta i de magatzem, comercials, responsables, personal administratiu, etc., alhora que busca també aconseguir un avenç significatiu en el nivell de maduresa digital de les empreses de la cadena de valor que més ho necessitin.Totes aquestes accions estan subvencionades pel programa Treball, talent i tecnologia de la Diputació de Barcelona, programa sota el qual s’emmarca el projecte de la Tecnoalimentària i estan dotades d’un pressupost de més de 150.000 €.

 

Més informació i inscripcions

Per formalitzar les inscripcions, podeu adreçar-vos directament al Departament de Promoció Econòmica en el nostre horari d’atenció a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres 16.30 h a 19 h, a través dels següents canals:

 • Presencialment a la primera planta del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20)
 • Trucant al T. 93 770 01 02  
 • Per correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat  Creació d'un HUB empresarial

Un dels objectius principals de la Tecnoalimentària és la creació d'un HUB empresarial que generi aliances estratègiques entre les empreses que participin de la cadena de valor de l’alimentació al Baix Llobregat Nord amb la digitalització del teixit empresarial com a teló de fons. La Tecnoalimentària és un projecte molt ambiciós per al territori perquè ha de servir per:

 • Accelerar i facilitar el procés de digitalització de les empreses ja existents i millorar així la seva competitivitat per enfocar la globalització i els nous hàbits de consum.
 • Potenciar la recuperació de les empreses més afectades en la cadena de valor, incorporant i garantint la implementació de tecnologia com a element diferenciador.
 • Fomentar el creixement i sostenibilitat de les empreses perquè actuïn com a força motora de recuperació a les poblacions i puguin així, crear llocs de treball i generar sinergies amb altres empreses.
 • Crear un HUB d’empreses, autònoms i entitats que formen part de la cadena de valor de l’alimentació que ajudi a potenciar la inserció laboral de persones en situació d'atur, augmentant les seves competències tecnològiques.
 • Desenvolupar el coneixement i competències tecnològiques de les persones que treballen al sector i dels seus empresaris/es i emprenedors/es.
 • Fomentar la creació de noves empreses en dos enfocaments: empreses tecnològiques especialitzades a donar serveis a tota la cadena de valor i empreses de la cadena de valor que disposin d'un alt grau de tecnologia.
 • Potenciar la creació d'empreses d'alimentació que tinguin com a valor diferenciador la producció, comercialització, manipulació o distribució de productes alimentaris saludables.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00