Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Lactància materna
  • MATERNEM 2022 - Taller porteig ergonòmic 19 octubre
  • Maternem 2022. Setmana de la Lactància Materna 2022. Xerrada "El rol de la parella durant el puerperi i la lactància"

    + 7

  • Maternem 2022. Setmana de la Lactància Materna 2022. Ball amb nadors
  • Aquest mes d'octubre, visibilitzem l'alletament matern amb la Setmana de la Lactància Materna 2022
  • Setmana de la Lactància Materna 2022
  • Setmana de la Lactància Materna 2022. Concurs de Dibuix
  • Setmana de la Lactància Materna 2022. Concurs de Dibuix
  • Setmana de la Lactància Materna 2022. Concurs de Dibuix
  • Maternem 2022. Setmana de la Lactància Materna 2022. Taller Fisioteràpia respiratòria, fora mocs!

SALUT/INFÀNCIA/IGUALTAT

17/10/2022

Abrera visibilitza l'alletament matern amb la Setmana de la Lactància Materna 2022 que es celebra del 16 al 21 d'octubre amb diversos tallers


Un any més, del 16 al 21 d’octubre, torna la Setmana de la Lactància Materna al nostre territori, organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Costa de Ponent i el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord: Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

 

Durant una setmana se celebren diferents activitats per tal de promocionar i donar a conèixer  la lactància materna i els seus beneficis.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a l’alletament matern, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l´ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i amb el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord, s’uneixen novament en favor de la lactància materna. Durant una setmana se celebren diferents activitats per tal de promocionar i donar a conèixer la lactància materna i els seus beneficis tant per a la mare com per al nadó.

Amb el lema “Impulsem la lactància materna. Recolzant i educant”, l´Aliança Mundial per a l’Acció sobre la Lactància Materna (WABA, en anglès) organitza cada any  des del 2002 la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Aquest any es centra en enfortir la capacitat que tenen els diferents àmbits implicats en protegir, promoure i donar suport a la lactància materna en diferents nivells de la societat.

Els objectius a nivell internacional són:

  • Informar a les persones del seu paper en l´enfortiment de la cadena efectiva com a suport de la lactància materna.
  • Establir la lactància materna com a part d’una bona nutrició, seguretat alimentària i reducció de les desigualtats.
  • Interactuar amb persones i organitzacions de tota la cadena efectiva de suport a la lactància materna.
  • Incidir a l’acció per enfortir la capacitat dels actors i els sistemes per un canvi transformador.

Durant tota la setmana, la Lactància Materna serà present al Baix Llobregat Nord i la FHSJDM treballarà també per aquests objectius amb xerrades i tallers en directe, juntament amb els tradicionals concursos de fotografia i dibuix per a tothom. Podeu consultar les bases en els enllaços que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

Setmana de la Lactància Materna 2022. Concurs de Dibuix

Setmana de la Lactància Materna 2022. Concurs de Dibuix

  • Trobareu tota la informació sobre les diferents activitats i també les dades per inscriure’s al web de la de la FHSJDM fent clic aquí.

 

Aquest mes d'octubre, visibilitzem l'alletament matern amb la Setmana de la Lactància Materna 2022

La Setmana de la Lactància Materna a Abrera

Un any més, des de les regidories de Salut, d’Infància i d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera oferim diverses propostes al nostre municipi per promoure l’alletament matern i la divulgació dels seus beneficis.

La regidora d'Infància, Giulia Mirto, ha explicat que “un any més apostem per acompanyar les nostres famílies durant la Setmana de la Lactància materna a Abrera amb una àmplia oferta d’activitats que permet no només donar informació a les dones i famílies; sinó també a tothom qui estigui familiaritzat o acompanyant la lactància. També a tothom qui s’interessi per aquesta etapa vital. Des de la Regidoria d’infància seguirem apostant per una oferta de qualitat i acompanyant a les nostres famílies al llarg de la vida, posant les cures al centre i amb perspectiva feminista alhora que acollint la diversitat”.

'A Abrera apostem per acompanyar les nostres famílies durant la Setmana de la Lactància materna a Abrera amb una àmplia oferta d’activitats'.

La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montse Navarro, ha destacat que “aquest any continuem  per la nostra aposta en col·laborar en la Setmana de la Lactància materna apropant a les nostres famílies  propostes d’activitats i xerrades què posen en valor la importància de la lactància materna i tots els  seus beneficis que genera tant per les mares com també pels nadons. Des de les regidories que participem en aquest projecte volem visibilitzar el valor del vincle i unió que es genera a la família durant el període de la lactància, i és per això que convidem i animem a totes les famílies a participar en les propostes que ens ofereix la setmana de la lactància.”



Activitats gratuïtes


Consulteu seguidament les activitats de la Setmana de la Lactància Materna que tindran lloc al nostre municipi, a la Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17). Totes són gratuïtes i es realitzen amb inscripció prèvia online o el mateix dia abans de l’inici de l’activitat.


DILLUNS 17 D’OCTUBRE

  • 30 h a la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17): Xerrada: “Fisioteràpia respiratòria, fora mocs!” a càrrec de Raúl Carrión. Adreçada a l’etapa d'embaràs i famílies amb fills i filles de 0-3 anys.

Maternem 2022. Setmana de la Lactància Materna 2022. Taller Fisioteràpia respiratòria, fora mocs!


DIMECRES 19 D’OCTUBRE

  • 10.00 h a la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17): Taller “Porteig ergonòmic” a càrrec de Gemma Guillamón. Adreçat a l’etapa d'embaràs i a famílies amb fills i filles de 0-2 anys.

MATERNEM 2022 - Taller porteig ergonòmic 19 octubre.jpg

  • 17.30 h a la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17): Xerrada “El rol de la parella durant el puerperi i la lactància” a càrrec de Marina Rinaldi. Adreçat a l’etapa d'embaràs i famílies amb fills i filles de 0-2 anys.


Maternem 2022. Setmana de la Lactància Materna 2022. Xerrada

 


DIJOUS 20 D’OCTUBRE

  • 18,00 h a la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17): Taller “Ball amb nadons” a càrrec de Loli Blanco. Adreçat a famílies amb nadons de 0-2 anys. Cal portar motxilla o fulard per portejar.

Maternem 2022. Setmana de la Lactància Materna 2022. Ball amb nadors

 


La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, un centre de referència a la zona

 La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que compta amb més de 850 anys d’història, està situat a la comarca del Baix Llobregat i dóna servei a una població de referència d’uns 160.000 habitants. És una fundació de titularitat privada que forma part del SISCAT (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública) del Servei Català de la Salut i que proporciona cobertura assistencial a les comarques del Baix Llobregat Nord (Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes), Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d'Hortons), Anoia (Masquefa, El Bruc) i Vallès Occidental (Urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca pertanyents al municipi de Castellbisbal).

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00