Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Des de l’Ajuntament d’Abrera apliquem les noves mesures estatals per a l’estalvi energètic en equipaments municipals
 • Des de l’Ajuntament d’Abrera apliquem les noves mesures estatals per a l’estalvi energètic en equipaments municipals
 • Casal d'avis d'Abrera

  + 6

 • Hotel entitats
 • Centre aquàtic
 • Pavelló esportiu
 • Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible
 • Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible
 • Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible

MEDI AMBIENT

11/8/2022

Des de l’Ajuntament d’Abrera ja s'han començat a aplicar les noves mesures estatals per a l’estalvi energètic en equipaments municipals


Des de l’Ajuntament d’Abrera ja hem començat a aplicar el reial decret de mesures d’estalvi energètic, fixat pel Consell de Ministres i publicat al BOE el dimarts 2 d’agost passat. Així, tots els edificis i equipaments municipals, limitaran l’aire condicionat a una temperatura de 27º a l'estiu i apagaran la il·luminació a partir de les 22.00 h.

 

El decret inclou també altres mesures com limitar la calefacció a l’hivern a un màxim de 19 graus o tenir sistemes de tancament automàtic de portes. Aquestes mesures tenen per objectiu millorar l’eficiència energètica, són obligatòries i s’han d’aplicar tant a centres de l’administració pública, com a edificis privats amb ús administratiu o comercial i espais de concurrència pública, com poden ser centres culturals, establiments de restauració, estacions i aeroports.

 

Ajuntament d'Abrera

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera hem començat a aplicar les mesures d’estalvi energètic, i tots els edificis i equipaments municipals han limitat l’aire condicionat fins als 27º a l'estiu i la calefacció a 19º a l'hivern i apagaran la il·luminació a partir de les 22.00 h

Fins ara, als edificis municipals s’aplicava la climatització regulada per la normativa vigent, que era de 26 graus a l’estiu i 21 graus a l’hivern, però amb aquesta nova regulació, a Abrera adeqüem la temperatura d'aquests equipament al reial decret-llei 14/2022 de “Mesures de sostenibilitat econòmica en l’àmbit del transport, en matèria de beques i ajudes a l’estudi, així com de mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural” que en l’article 29 indica que la temperatura de l’aire en els espais calefactats no serà superior a 19 graus i en els espais refrigerats no serà inferior a 27 graus.

 

Hotel entitats

Casal d'avis d'Abrera

Centre aquàtic

Pavelló esportiu

 

L’article 29 del reial decret-llei 14/2022, indica que la temperatura de l’aire en els espais calefactats no serà superior a 19 graus i en els espais refrigerats no serà inferior a 27 graus

Així mateix, i en compliment de la normativa, els edificis i locals municipals amb accés des del carrer tindran les portes tancades en tot moment per impedir les pèrdues d’energia a l’exterior i l’enllumenat dels edificis s’apagarà a les 22.00 h, si aquests no es troben ocupats.

 

BANNER MESURES EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

 

Renovem tot l'enllumenat públic del municipi amb tecnologia LED

Paral·lelament, des de l'Ajuntament d’Abrera estem executant el projecte de renovació total de l’enllumenat públic de tot el terme municipal que, a partir d’ara, funcionarà amb tecnologia LED. L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de Diòxid de Carboni (CO2) gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

 

Amb el nou enllumenat de l’espai públic d’Abrera s’aconseguirà una millor il·luminació dels carrers, ja que les noves llumeneres (la part superior dels fanals on es col·loquen les làmpades LED)  permetran una distribució més uniforme de la llum, minimitzaran punts foscos i reduiran la il·luminació residual cap el cel. Aquest projecte implicarà també la revisió i l’execució de les millores que surtin del propi procés d’adaptació a aquesta tecnologia, que permetrà gaudir d’un espai públic segur i ecoil·luminat. Fem d'Abrera un municipi més sostenible!

 

Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible

 

Gràcies al nou enllumenat amb tecnologia LED, l’emissió de diòxid de Carboni a l’espai públic d’Abrera es reduirà, cada any, en 350.000 quilos. El motiu és la reducció prevista en el consum, que és xifra en un 71%. D’aquesta forma, si prenem 2020 com a any de referència, on es va registrar un consum acumulat de 1.896.033 KWh, la previsió és que el comptador anual es situï en 606.731 KWh. Aquesta reducció prevista de consum i, per tant, d’emissions de CO2, equival a plantar, també cada any, 3.000 nous arbres al municipi.

 

Nou enllumenat a tot el municipi d'Abrera!

La renovació i adequació de l’enllumenat ja s'ha completat a tots els barris i urbanitzacions d’Abrera. Es va començar a finals de 2021 per Can Vilalba i Santa Maria de Vilalba, per continuar durant aquest 2022, per Ca n’Amat, Sant Miquel, Les Carpes, el nucli antic i el barri del Rebato. Resta només pendent l'actuació als polígons industrials abrerencs, on la conversió a tecnologia LED s'iniciarà durant el mes de setembre de 2022.

 

En total, el projecte contempla la substitució de prop de 3.500 llumeneres al nucli urbà, als barris i als polígons del nostre municipi. La col·locació de les noves llumeneres suposa una intervenció ràpida i senzilla, ja que només es substitueix la bombeta de sodi per una de LED. Per aquest motiu, aquesta obra té afectacions mínimes, molt puntuals, per la circulació viària i els propis veïns i veïnes.

Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible

 

Per a més informació, podeu visualitzar el vídeo que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina i al nostre canal de Youtube fent clic aquí.

 

 

Abrera+Sostenible

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00