Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera retransmitrà en directe el ple telemàtic de l'Ajuntament d'Abrera

RÀDIO ABRERA

28/1/2022

Torna a escoltar el Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 27 de gener a la nostra programació "A la carta"


Aquest dijous 27 de gener a partir de le 19 hores, s'ha celebrat una sessió extraordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera mitjançant videoconferència com a mesura de prevenció de la Covid-19. Com sempre, la retransmissió del ple la vau poder seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. 

Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació us fem un resum dels punts que es van debatre a la sessió:

 

En primer lloc es va aprovar per unanimitat les actes de les sessions celebrades el 24 de novembre i el 20 de desembre de 2021 i la revisió anual de la xifra de població a data d’1 de gener de 2021 que era de 12.618 habitants, dels quals 6377 homes i 6251 dones.

 

També va comptar amb el suport de tots els grups municipals l’aprovació inicial de l’establiment del servei públic municipal del casal social de Ca n’Amat per mitjà de gestió directa per part de l'Ajuntament de Sant Esteve, amb mitjans propis i l’activitat del servei de bar per mitjà de gestió indirecta, i l’acceptació d’una permuta d’una porció de finca a Can Vilalba que suposarà un increment de zona verda al barri i la supressió d'un pas peatonal en desús.

 

Al ple celebrat ahir dijous també es van aprovar les bases reguladores en règim de concessió directa de subvencions per a la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques als edificis residencials plurifamiliars ubicats al terme municipal d’Abrera mitjançant la instal·lació d’ascensors o elevadors, la construcció de rampes, instal·lació de plataformes, baranes especials o d’altres obres amb aquesta finalitat. Aquest punt va comptar amb un total de 13 vots a favor dels grups que conformen l'equip de govern, és a dir, 11 vots del PSC i 2 d'ERC, i 4 abstencions dels grups de l'oposició, és a dir, 2 d'Alternativa d'Abrera,1 d'Abrera en Comú i 1 de Ciutadans.

 

També es van aprovar les bases específiques per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva a entitats que realitzin programes i activitats relacionades amb el Medi Ambient, en aquest cas amb els vots a favor de tots els grups municipal excepte Abrera en Comú que es va abstenir.

 

El ple també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, una modificació puntual en l'ordenança fiscal número 13 per a l'any 2022, per prorrogar l'exenció de pagament  per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires amb finalitat lucrativa, per a tots els contribuents titulars d’establiments destinats a bars, cafeteries, restaurants, activitats amb degustació de productes i altres similars que siguin titulars o sol·licitin la corresponent llicència d’ocupació de la via pública amb taules i cadires.

 

I també s'ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals els increments retributius del personal de l’Ajuntament d’Abrera del 2% derivats de la Llei 22/2021, de 28 de desembre dels Pressupostos Generals de l’Estat per l’any 2022 amb efectes de l’1 de gener de 2022.

 

A l’apartat de mocions, els grups municipals del govern del PSC i Esquerra Republicana, juntament amb l'adhesió dels grups municipals d'Alternativa d'Abrera i Abrera en Comú que van presentar esmenes incorporades per unanimitat, van presentar una declaració política de suport al model d'immersió lingüística de Catalunya per, entre d'altres aspectes, mostrar el desacord amb la providència del Tribunal Suprem que  avala la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè respon a criteris basats en una llei derogada com era la LOMCE, rebutjar que es posi en perill la immersió lingüística a Catalunya, donar suport a la comunitat educativa abrerenca i continuar defensant el foment, la protecció i l’impuls de la llengua catalana al conjunt de la societat i, concretament, la preservació del català com a llengua vehicular del sistema educatiu de Catalunya, sense excloure el castellà. Aquesta moció es va aprovar amb un total de 16 vots a favor, 11 del PSC, 2 d'ERC,  2 d'Alternativa d'Abrera i 1 d'Abrera en Comú i 1 vot en contra del grup municipal de Ciutadans

 

A l'apartat de control es va donar compte al ple de la relació de decrets i dels acords de les Juntes de Govern aprovats durant els mesos de novembre i desembre de 2021. I finalment va haver-hi el torn dels precs i preguntes per part dels diferents grups municipals.

 

Com sempre, la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. També us avancem que la propera setmana, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera tractarem amb més detall els punts més destacats debatuts ahir al ple municipal de l'Ajuntament d'Abrera.

 

La propera setmana, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera tractarem amb més detall els punts més destacats debatuts ahir dijous 27 de gener al ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00