Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Recomanacions per reduir l'exposició a la contaminació de l'aire. Imatge de tookapic a Pixabay

PROTECCIÓ CIVIL

21/1/2022

Consells per reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire


Des de la  es fa difusió de consells i recomanacions per reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire. D'acord amb el Protocol de gestió dels episodis de contaminació de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi climàtic, es manté activat un avís preventiu per contaminació de PM10. L'avís afecta poblacions properes al nostre municipi.

 

Els principals contaminants de l’aire són les partícules en suspensió (PM), el diòxid de nitrogen (NO2) i l’ozó troposfèric (O3). Aquests contaminants, depenent de la seva concentració en l’aire i els factors de risc d’exposició de les persones, poden tenir efectes perjudicials per a la salut a curt i/o a llarg termini. Així, s’ha comprovat que la contaminació de l’aire incrementa els riscos de malalties respiratòries i cardiovasculars.

 

La mitjana diària dels nivells de PM10 d'ahir dijous 20 de gener han estat superiors al valor de 50 μg/m³ en 2 estacions de mesurament de la Zona de Protecció Especial i en 1 a les Terres de Ponent. La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d'avui, donat que es preveu que la situació d'estabilitat atmosfèrica persistirà i les condicions de dispersió no milloraran.

 

Municipis amb possible afectació

 

Badalona, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà, Gavà, Martorell, Molins de Rei

Esplugues de Llobregat, Papiol, Pallejà, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí. Sant Just Desvern.

Sant Vicent dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà, Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, La Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

 

 Consells i recomanacions

 

Per aquest motiu, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Abrera demanem a la ciutadania el seguiment dels següents consells i recomanacions: 

 

 • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
 • Utilitzar el transport públic o el cotxe compartit, amb les mesures pertinents per evitar contagis per la Covid-19. 
 • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).
 •  Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
 • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
 • Regulació de la climatització de les llars: a l’estiu pujar la temperatura del termòstat de la llar i a l’hivern baixar-la.
 • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa… evitant-ne purgues i arrancades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres de les mateixes.
 • Cuidem a les nostres persones grans i/o en situació de vulnerabilitat! Truqueu amb certa constància a les persones grans i/o en situació de vulnerabilitat, per conèixer el seu estat de salut, si necessiten ajut i per si saber si coneixen totes les mesures de prevenció. 

 

Cartell consell contaminació atmosférica.jpg

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00