Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Millorem la gestió de residus i fomentem la sostenibilitat ambiental mitjançant la millora del reciclatge de la roba usada
 • Millorem la gestió de residus i fomentem la sostenibilitat ambiental mitjançant la millora del reciclatge de la roba usada
 • Millorem la gestió de residus i fomentem la sostenibilitat ambiental mitjançant la millora del reciclatge de la roba usada

  + 2

 • Instal·lem punts d'informació sobre la recollida dels residus al municipi a tots els barris del nostre municipi
 • A partir del divendres 1 d'octubre ampliem el servei de recollida de roba usada a Abrera amb nous contenidors, que passaran a ser de color taronja

MEDI AMBIENT

22/11/2021

Es millora la gestió de residus i es fomenta la sostenibilitat ambiental mitjançant la millora del reciclatge de la roba usada a Abrera a través del projecte "Roba Amiga"


A Abrera s'impulsa la recollida de tèxtil usat, sobretot als barris! Des de l'Ajuntament d'Abrera hem ampliat el servei de recollida de roba usada amb la instal·lació de quatre nous contenidors als barris de Santa Maria de Vilalba, Can Vilalba, Les Carpes i Ca n'Amat. Els contenidors han passat a ser de color carabassa o taronja per un nou contracte amb Solidança 'Roba amiga', que ens permet impulsar la recollida de roba usada i calçat, amb un total de 14 punts de recollida. 

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, el regidor de Medi Ambient, Xavier Serret, i el tècnic municipal de Medi Ambient, Joan Espel, es va reunir el dimecres 3 de novembre a l'Ajuntament amb la gerent de Solidança Treball, Isabel Gimeno, empresa d’inserció laboral que du a terme la recollida de roba usada mitjançant els contenidors de color carabassa de la cooperativa 'Roba Amiga'. Durant la reunió es va posar èmfasi en la importància de recollir la roba usada i de com està evolucionant el sector en el marc de l’economia circular, un model de producció i consum que implica el reciclatge de materials i productes existents totes les vegades que sigui possible per allargar el cicle de vida dels productes. 

 

 La recollida selectiva de roba i calçat és molt important per realitzar un ús sostenible dels recursos naturals i lluitar contra el canvi climàtic. A Abrera hem ampliat el servei amb 14 punts de recollida al nucli urbà i els barris

L'alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que “des d’Abrera apostem d’una forma clara i directe per l’efectivitat i l’eficiència a l’hora que els veïns i veïnes es puguin dipositar la roba amb més facilitat als contenidors, als punts de recollida de roba que hem ampliat de 10 punts fins a 14 punts que tindrem ara. A més, hem ampliat la xarxa local fins arribar als barris també (igual que els contenidors de fracció orgànica), per tal de que tothom pugui fer una aportació, quan ho desitgi, d’aquesta roba usada. La idea és poder ampliar  la xifra de 29.000 kg que es van recollir durant el 2020. I el que fem des de l’Ajuntament, és posar a l’abast de la ciutadania més recursos. A més, aquesta iniciativa està feta amb una ànima social. I és en aquest sentit, on Solidança (l’empres que col·labora amb l’Ajuntament) treballa conjuntament amb el consistori en aquesta vessant social i perquè aquesta roba tingui també una ànima solidaria. Els veïns i veïnes que vulguin dipositar la seva roba que sàpiguen que tindrà un caire social en el seu destí final”.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serret, ha explicat que "des de l'Ajuntament d'Abrera apostem per continuar lluitant contra el canvi climàtic amb aquest canvi de contenidors de roba usada. És important que ara arribem a tots els barris, fins ara no s'estava fent. Hem col·locat quatre contenidors més i donem cobertura a tot el municipi, per poder continuar amb aquesta lluita amb la qual estem implicats totalment. A més a més, cal mencionar que ho fem amb una empresa d'inserció laboral molt implicada amb el teixit social del nostre país". 

La gerent de Solidança Treball i presidenta de la cooperativa Roba Amiga, Isabel Gimeno, ha destacat que “Aquí, a Abrera farem educació ambiental, justament per sensibilitzar a la població, sobre aquest  problema que és la roba, que s’ha de recollir bé i s’ha de dipositar al contenidor que toca (a més a més teniu forces contenidors). Posar la roba al contenidor taronja, no al de la resta o allà on no toca perquè té un gran impacte, perquè aquesta roba després ja no es pot reutilitzar. A més a més, a l’Ajuntament i a la ciutadania en general li costa molts diners, ja que gestionar el rebuig és cada dia més car. Per tant, entre tots fem una societat més justa, equitativa tant pel que fa a medi ambient com socialment".

 

A Abrera farem educació ambiental, justament per sensibilitzar a la població, sobre aquest  problema que és la roba, que s’ha de recollir bé i s’ha de dipositar sempre al contenidor que toca, el de color carabassa

Isabel Gimeno ha posat en relleu els beneficis medioambientals del reciclatge de roba usada i comprar-ne de segona mà: "Té un impacte de CO2, perquè hem de pensar que la fabricació de peces noves té un gran impacte. Quan comprem una samarreta de 2, 3 euros, hem de pensar què hi ha darrere de tot això. Sobretot, el cotó té un gran impacte mediambiental, hem de pensar que hi ha mars que s’han assecat perquè els rius que anaven a desembocar en aquells mars serveixen per cultivar cotó. Aquest cotó, que té aquest gran impacte, després se’n va cap a Àsia a teixir, tenyir. El que suposa més impacte pel que fa a contaminació dels rius amb el tint. I també l’explotació que suposa infantil i de dones, perquè nosaltres tinguem una samarreta de tres euros. Hem de ser-ne conscients i consumir de proximitat, no consumir tant. Consumir  de segona mà, que és una oportunitat de la qual n’hem de fer més ús i és recomanable perquè hi ha roba en bon estat i no consumir-ne de nova”. 

La gerent de Solidança també ha ressaltat la vessant social de les botigues de roba usada:  “Vas a comprar i no saps si hi ha gent que porta un val de serveis socials o compra. Això també dignifica la gent que ho passa malament. Perquè una de les coses que també fem des de Roba Amiga és  col·laborar amb serveis socials per donació de roba, es barregen i ningú sap d’on prové. Això també dignifica molt la gent que ho passa malament. Pot triar la seva roba i materialitzar les necessitats que té". 

Per a més informació podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 16/11/21 fent clic aquí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. 

Els nous contenidors de roba usada es troben en els següents emplaçaments dels barris del nostre municipi:

 • Camí del Castell de Voltrera, cantonada carrer Major, al barri de Santa Maria de Vilalba.
 • Carrer de Goya, 2 (parada de bus), al barri de Les Carpes de Vilalba.
 • Camí del Castell de Voltrera amb el Carrer de Castellbisbal, al barri de Can Vilalba.
 • Ubicació al barri de Ca N’Amat, que properament concretarem.

La resta de contenidors de roba usada instal·lats al nostre municipi han estat substituïts pels nous de color taronja en els emplaçaments ja existents:

 • Passeig de l’Estació, 39
 • Passeig de l'Estació, 15
 • Plaça de la Constitució, 14
 • C. Martorell, 8-10
 • C. Francesc Layret, 3
 • Ps. de l’Església, 5
 • Av. Circumval·lació, 6
 • C. Pintor Rivera, 5
 • Av. Abrera, 2
 • Deixalleria Municipal (Carrer Progrés 15)
   

A Abrera, l’any 2020 es van recollir 29 tones de residus tèxtils, però podrien ser molts més! Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

 

La recollida selectiva de roba i calçat és molt important per realitzar un ús sostenible dels recursos naturals i lluitar contra el canvi climàtic, ja que reutilitzant la roba i les fibres amb què està fabricada s'evita l’extracció de recursos naturals i el consum d’aigua. A Abrera, l’any 2020 es van recollir 29 tones de residus tèxtils, però podrien ser molts més!

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00