Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda
 • El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda

ACCIÓ SOCIAL

17/2/2021

El GSAM pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, i la regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, han assistit a la sessió-cloenda del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) pels cuidadors i cuidadores de persones dependents, que ha tingut lloc aquest dimarts 16 de febrer per la tarda a l'hotel d'Entitats (pl. de les Escoles Velles).

 

El dimarts 1 de desembre del 2020 des de l’Ajuntament d’Abrera, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, vam reprendre el programa de suport per millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i les que estan en situació de dependència. En total s’han celebrat 10 sessions, totes realitzades a l’Hotel d’Entitats. El grup terapèutic adreçat adreçats a cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situació de dependència física o psíquica, enguany ha comptat amb una dotzena de participants.

Promoure el suport emocional

El model del GSAM és una modalitat d’intervenció psicosocial que pretén proporcionar als cuidadors/es no professionals eines per gestionar l’estrès emocional que a vegades poden experimentar, i millorar la qualitat de vida del cuidador/a i en conseqüència, millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència.

 

Objectius del programa:

 • Evitar sobrecàrrega emocional i física
 • illora l’estrès del cuidador/a i millorar l’estat d’ànim
 • Donar informació i assessorament al cuidador/a pe poder fer front als diferents trastorns i problemes que apareixen al llarg de la malaltia
 • Prevenir  aïllament del cuidador/a

 

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) està adreçat a les persones cuidadores no professionals de persones en situació de dependència. Els participants s'han de comprometre a voler compartir experiències amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella i assistir-hi a totes les sessions, i que compten amb la presència d’un psicòleg.

 

Valoració positiva

Els i les participants al grup han valorat positivament la iniciativa: "Los Servicios Sociales del Ajuntament de Abrera han organizado un cursillo de dos horas semanales durante diez semanas, para ayuda y orientación de cuidadoras/es de personas dependientes. Todo el grupo hemos coincidido en que ha sido una experiencia muy enriquecedora y, que nos ha aportado muchos conocimientos de cómo debemos cuidar al dependiente y a la vez no desatendernos los cuidadores. El cursillo ha estado en todo momento supervisado y moderado por un fantástico psicológico experto en la materia. También hemos contado con el soporte de los Servicios Sociales y la Regidora correspondiente del Ajuntament. Animamos, a todos los que estén en nuestra misma situación a apuntarse a futuros cursillos, son totalmente gratuitos. En nombre de todo el grupo que hemos participado: Gracias Lluís. Gracias Pilar”.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00