Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Jaciment de les trinxeres de la guerra civil al bosc de Sant Miquel d'Abrera
 • Jaciment de les trinxeres de la guerra civil al bosc de Sant Miquel d'Abrera
 • Descobrim el jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera! Prop d’un centenar d’assistents a la primera visita comentada

  + 1

 • Descobrim el jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera! Prop d’un centenar d’assistents a la primera visita comentada

PATRIMONI CULTURAL I MEMÒRIA HISTÒRICA

2/12/2020

Aprovada la declaració de BCIL del conjunt patrimonial de Sant Hilari i el jaciment arqueològic de les trinxeres del bosc de Sant Miquel

En el Ple Municipal del passat dijous 26 de novembre es va votar i aprovar per unanimitat de tots els grups municipals del consistori la declaració de Bé Cultural d’Interès Local de dos béns patrimonials d’incalculable valor: el conjunt patrimonial de Sant Hilari d’Abrera i el jaciment arqueològic de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola del bosc de Sant Miquel. 

 

Els Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) són els béns immobles integrants del patrimoni cultural que, tot i la seva significació i importància, no compleixin les condicions pròpies dels béns culturals d’interès nacional (BCIN), però que cal preservar i mantenir com a identificadors del municipi.


El conjunt patrimonial de Sant Hilari és un dels tresors històrics, monumentals, arqueològics i etnològics més rellevants de la vila d’Abrera. La seva ubicació privilegiada, la seva condició de bé patrimonial de titularitat pública, i la seva potencialitat com a font de coneixement del nostre passat el fan un paratge que convé protegir i preservar. Per altra banda el jaciment arqueològic de les Trinxeres de la Guerra Civil Espanyola del bosc de Sant Miquel d'Abrera és un dels tresors històrics, monumentals, arqueològics i un dels llocs de memòria més rellevants de la vila d’Abrera. La seva potencialitat com a font de coneixement del nostre passat recent i de la memòria històrica i democràtica del període de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) el fan un paratge que convé protegir i preservar.

 

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha destacat que "des de l’Ajuntament d’Abrera seguim treballant per a estudiar i divulgar la història dels nostres jaciments arqueològics i monuments històrics. A Sant Hilari ben aviat s’hi duran a terme noves tasques de consolidació, restauració i excavació a l’ermita, per tal de conèixer millor el passat d’aquest punt clau per comprendre el passat remot d’Abrera".

 

Paral·lelament, s’està duent a terme un projecte de divulgació del jaciment de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola, amb una forta aposta per la difusió entre els més joves, per fer-los coneixedors de l’episodi bèl·lic que va fer caure la II República i va obrir la cruenta Dictadura Franquista i la dura postguerra. A les trinxeres s’ha rodat un reportatge en vídeo que ens aproparà la història d’aquell gener de 1939, de la mà de les explicacions de l’arqueòleg Òscar Augé i la recreació històrica a càrrec de DidPatri (Universitat de Barcelona). Estigueu atents a ls nostres canals de comunicació municipals, ben aviat en veureu el resultat!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 •  Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00