Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Ahir diumenge 26 d’abril es va commemorar el Dia de la Visibilitat Lèsbica amb l’objectiu de fer visibles les lesbianes en la seva doble discriminació, la de ser dones i lesbianes
 • Ahir diumenge 26 d’abril es va commemorar el Dia de la Visibilitat Lèsbica amb l’objectiu de fer visibles les lesbianes en la seva doble discriminació, la de ser dones i lesbianes

LGTBIQ+ / IGUALTAT

27/4/2020

Ahir diumenge 26 d’abril es va commemorar el Dia de la Visibilitat Lèsbica amb l’objectiu de fer visibles les lesbianes en la discriminació de ser dones i lesbianes

Les xarxes es van omplir d’imatges amb el hashtag #VisibLes aquest diumenge, 26 d'abril, per visibilitzar les relacions d’amor entre dones, així com de les famílies compostes per dues mares, imatges de suport i de referents lèsbiques.

Fruit de la situació excepcional de confinament per la COVID19, algunes persones LGTBI estan patint una especial vulnerabilitat i experimentant sentiments d'angoixa, estrès, soledat o depressió.

 

L’Observatori contra la Homofòbia ha publicat el seu manifest al qual des de l'Ajuntament d’Abrera ens hem adherit subscrivint totes les seves paraules. Podeu llegir el manifest fent clic aquí.


Aquestes vivències potser ja existien abans de la situació de confinament o han nascut en aquest context. Parlem de la soledat de la gent gran, adolescents o persones LGTBI patint conflictes amb la família o el veïnatge, LGTBIfòbia als espais públics tot i les limitacions de mobilitat, dubtes sobre la relació entre VIH i la  COVID-19, l'accés a la medicació de les persones en transició, insults a les xarxes socials o mitjans de comunicació, etc.


Des de l'Àrea de Cohesió social, Ciutadania i Benestar de la Generalitat de Catalunya, conscients d'aquestes dificultats, es posa disposició un recull de recursos i materials, amb l'objectiu d'orientar tant a les persones LGTBI que estiguin patint discriminacions, com gaudir de reflexions, llibres, documentals, entre d'altres, sobre la temàtica.

 

Trobareu tots els recursos fent clic aquí.

 

Impacte psicosocial en població LGTBQA+ durant l’estat d’alerta per COVID-19 a Espanya

S’està realitzant un estudi a través d’un grup d’investigació de la Universitat Rey Juan Carlos i la Universitat Autònoma de Barcelona en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Complutense sobre l’impacte de la pandèmia de la COVID-19 en l’àmbit psicosocial de persones que s’identifiquen amb sexualitats o identitats no normatives amb el propòsit de conèixer les implicacions derivades de la situació de pandèmia i de la situació de confinament, així com les repercussions que aquestes puguin tenir en l’àmbit personal i col·lectiu.

Per participar i accedir al qüestionari, pots fer-ho fent clic aquí.

 

Durant aquests dies recorda: Si et discriminen o t’agredeixen, denuncia!

La denúncia de fets contra les persones del col·lectiu LGTBI+ és un dels mecanismes que preveu la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia amb la finalitat de fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere, en els àmbits, tant públics com privats, sobre els quals la Generalitat i els ens locals tenen competències.

Si pel fet de ser lesbiana, gai, transsexual, bisexual, transgènere o intersexual pateixes:

 • Situacions de violència verbal
 • Expressions vexatòries
 • Accions d’aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit
 • Exclusió
 • Discriminació o assetjament en l’àmbit laboral
 • Limitació d’accés a espais públics o privats
 • Discriminació o assetjament en l’àmbit escolar

Si detectes accions de discriminació:

 • Simbologia LGBTIfòbica
 • Missatges intimidatoris a les xarxes socials
 • Expressions discriminatòries en l’àmbit social, comunicatiu...
 • Qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge, incitació a la violència o a la discriminació

 

Assessorament i suport a les víctimes de l’homofòbia, bifòbia i la transfòbia

Si s’ha patit o es pateix algun tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, les persones també es poden posar en contacte amb:

 • L' Àrea per a la igualtat de tracte i no discriminació de persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals que ofereix el Servei d’atenció integral. mail: sai@elbaixllobregat.cat / web del SAI Baix Llobregat (feu clic aquí).
 • T. 012
 • El 112 Catalunya (telèfon d'emergències).
 • A través de la Bústia de contacte del web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, seleccionant el tema Informació sobre com fer una denúncia de fets contra persones LGTBI (feu clic aquí).
 • Les persones que es posin en contacte per alguna d'aquestes vies seran ateses personalment.
 • Si es vol posar en coneixement de l’autoritat judicial l’existència d’un presumpte delicte, es pot fer servir la Guia de consells per prevenir i denunciar els fets LGTBIfòbics (feu clic aquí).
 • Defensa els teus drets. Denuncia l'Homofòbia! Consulteu els consells editats per Mossos d'Esquadra (feu clic aquí).

 

Ara més que mai, per estar al dia quan i des d'on vulguis, connecta't als nostres canals de comunicació!

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg 

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00