Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Posem a l’abast dels nostres veïns i veïnes tots els serveis virtuals de la biblioteca
  • covid19

PATRIMONI CULTURAL

15/4/2020

La Biblioteca Josep Roca i Bros revisa les mesures preses en relació als processos de préstec a causa de l'allargament de l'estat d'alarma

Degut a l'allargament de l'estat d'alarma pel coronavirus fins al proper 26 d'abril, la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera ha revisat les mesures preses en relació als processos de préstec del sistema Sierra i us informem de les diferents directrius que seguim a la nostra biblioteca en relació a la protecció i contenció del covid19:

 

PRÉSTECS

Hem allargat de nou la data de venciment de tots els préstecs en curs, per a tota la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM), fins al 31 de maig de 2020. Continuen exclosos de la pròrroga els documents en estat Reclamat (amb més de 21 dies de retard quan es va iniciar el tancament). Per tant, els usuaris no haurien de rebre avisos de cortesia ni de reclamació.

RESERVES AL PRESTATGE

Es van ampliar en bloc fins al 23 de maig, de tal manera que cap reserva a prestatge caducarà abans d’aquest dia. Revisarem aquesta data per si calgués allargar-la també.
Si les mesures d’emergència s’estenguessin els propers mesos, tornaríem a allargar les dates de retorn dels préstecs i venciment de les reserves, tants cops com sigui necessari.
La resta de regles de préstec del sistema Sierra continuen tal com es van establir en decretar-se el tancament de les biblioteques. No cal que feu cap procediment especial relacionat amb la circulació de documents.

 

Posem al vostre abast tots els nostres serveis virtuals 

Si ets resident a Catalunya i no tens carnet de les biblioteques, ara tu també pots accedir als serveis virtuals de les biblioteques, com la plataforma de préstec digital eBiblio Catalunya, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes; les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l'In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o l'hemeroteca de La Vanguardia, entre d’altres.

 

Per poder accedir als serveis virtuals que us oferim des de la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera, haureu d’entrar inicialment al Catàleg Aladí i donar-vos d’alta com a usuari temporal a través de la sol·licitud del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals, fent clic aquí. Aquesta opció només és vàlida per als ciutadans que ho demanen per primer cop, que tenen 14 anys o més i que són residents a Catalunya.

 

Un cop us registreu, rebreu immediatament un missatge de correu electrònic amb un codi d’identificació temporal a partir del qual podreu accedir a aquests serveis virtuals. Aquest usuari temporal té una vigència de tres mesos. Passat aquest termini, haureu d'adreçar-vos a la biblioteca per activar, prèvia identificació, el carnet definitiu de les biblioteques.

 

Amb aquesta nova opció la Diputació de Barcelona vol donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals de les biblioteques arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya el passat 13 de març per la crisi del coronavirus. Durant els primers dies de confinament, serveis com el d’eBiblio de préstec de documents digitals han vist augmentar un 180% la mitjana de préstecs diaris.

 

Malgrat la situació excepcional, des de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona es continua treballant per oferir tots els serveis bàsics essencials, com l’accés al portal Biblioteca Virtual i als recursos web com In-edit TV, eBiblio o eFilm, així com mantenir operatius els canals d’atenció a l’usuari a través de les bústies corporatives i les xarxes socials. 

 

En aquest sentit, les propostes d’activitats o recursos que s’ofereixen des de les  xarxes socials de la Biblioteca Josep Roca i Bros per passar el confinament de la manera més agradable possible porten l’etiqueta #joemquedoacasaXBM".

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00