Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • productes frescos mercat
 • Oficines de Promoció Econòmica, Mercat Municipal d'Abrera.

COMERÇ

24/3/2020

Els establiments d'alimentació i el repartiment a domicili han de complir mesures de seguretat per prevenir el contagi de coronavirus

A causa de l'estat d'alarma pel coronavirus SARS-COV-2, en aquests moments a Abrera, com a la resta de l'Estat, només poden obrir les botigues d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, benzineres, estancs, establiments d'equips tecnològics i de telecomunicacions, d'aliments d’animals de companyia, tintoreries, bugaderies i tallers mecànics.

Els restaurants només tenen permès l'entrega a domicili, i d'altres establiments d'alimentació poden vendre per emportar, en cap cas per consumir a l'establiment. En el marc de les mesures de contenció de la transmissió del coronavirus, la recomanació per a empreses alimentàries és seguir les normes generals de seguretat alimentaria i les normes de prevenció de la malaltia que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

 

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària ofereix les següents recomanacions:

 • Evitar la contaminació dels aliments: tots els aliments i en especial fruites i verdures, es lliuraran degudament protegits per evitar qualsevol contaminació.
 • Garantir la cadena de fred: La carn, el peix, i els productes refrigerats, es repartiran en el menor temps possible, utilitzant preferentment bosses isotèrmiques. El temps màxim de trasllat dels productes refrigerats mai pot ser superior a dues hores. Els productes congelats es repartiran en menor temps possible, utilitzant bosses isotèrmiques. El temps màxim de trasllat dels productes congelats mai pot ser superior a dues hores.
 • Garantir la higiene personal i bones pràctiques: El personal que realitza el repartiment a domicili ha de rentar-se les mans sovint, incrementant la freqüència tot el que sigui necessari. És recomanable facilitar als treballadors un sistema de desinfecció a base d’alcohol per possibilitar la higiene freqüent de les mans. Evitar la contaminació creuada entre els aliments no envasats o embolcallats i qualsevol font de contaminació com, per exemple, les pròpies mans, objectes personals, telèfons mòbils o altres estris. Es facilitarà als treballadors equips de protecció individuals. Els guants i les mascaretes poden ser un focus de contaminació, ja que amb el seu ús es van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Cal tenir especial cura en la seva manipulació i eliminació així com canviar-los amb suficient freqüència.
 • Evitar el contagi entre els repartidors: En el moment de l’entrega al domicili es respectarà la distància entre persones d' entre 1 i 2 metres. Les empreses que realitzin aquesta activitat hauran de garantir que els repartidors, quan esperen les comandes per repartir respecten la distància entre persones d' entre 1 i 2 metres a la cua.

 

Així, les parades del Mercat Municipal d'Abrera i el Mercadona han reduït l'horari d'obertura de dilluns a dissabte de 9 a 19 h. Des de l'Ajuntament d'Abrera, juntament amb el teixit comercial del nostre municipi, treballem perquè aquests serveis es prestin seguint totes les recomanacions de seguretat per evitar la propagació del coronavirus:

 • Només hem de sortir per fer les compres indispensables i evitant aglomeracions i de forma responsable, ja que l'abastiment dels productes essencials està garantit. L’estada dins l’establiment serà la mínima i imprescindible mantenint entre 1 i 2 metres de distància entre persones.
 • Els establiments han de regular l'accés per no superar un terç de l'aforament i que els clients puguin mantenir entre ells la distància de seguretat tant a l'interior com a les cues d'entrada i de pagament.
 • També han de disposar de mitjans per evitar que els consumidors toquin en la mesura del possible els productes amb les mans, sobretot facilitar guants d’un sol ús en el cas de productes alimentaris, i si és possible, dispensadors de productes per netejar les mans.
 • Han d'incrementar les mesures d'higiene tant dels treballadors i treballadores com la neteja de superfícies, i prioritzar el cobrament amb targeta o telèfon mòbil, i en cas que sigui amb diners, sempre utilitzant guants.
 • I des de l'Ajuntament d'Abrera estem realitzant treballs de desinfecció especialment a les de major afluència per la ciutadania aquests dies, com les zones properes a establiments d'alimentació i productes de primera necessitat, correus, farmàcies, Centre d'Assistència Primària, oficines bancàries, el Mercat Municipal, l'Ajuntament, edifici de Serveis Socials i la comissaria de la Policia Local.

 

Evitar la propagació del coronavirus és responsabilitat de tothom, i entre totes i tots ho aconseguirem!

Gràcies pel vostre esforç!

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00