Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Cada gota compta!
 • La setmana vinent es relaxaran les mesures restrictives per sequera amb el canvi de fase a alerta
 • La setmana vinent es relaxaran les mesures restrictives per sequera amb el canvi de fase a alerta

  + 3

 • Mesures per a l'estalvi d'aigua a les cases
 • Des de l’Ajuntament d’Abrera treballem en la millora de la xarxa d’aigua potable, amb la inversió de més de mig milió d’euros els darrers anys
 • tall aigua aixeta

MEDI AMBIENT / SOSTENIBILITAT

1/7/2024

Entra en vigor la nova normativa per sequera hidrològica, que es relaxa a causa de la millora de les reserves d'aigua


Aquest divendres 28 de juny s'ha publicat la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la resolució ACC/2311/2024, de 25 de juny, per la qual es relaxen les mesures restrictives per sequera, amb el canvi de fase d'excepcionalitat a fase d'alerta en la unitat d'explotació dels Embassaments del Ter-Llobregat, entre d'altres, a la qual pertany el nostre municipi. Tot i així, des de l'Ajuntament d'Abrera seguim demanant als veïns i veïnes la màxima responsabilitat en l'ús de l'aigua, i es recorda que per tenir aigua en els  domicilis, cal tancar l'aixeta. Cada gota compta!

 

La setmana passada, la Comissió Interdepartamental de Sequera (CIS) va acordar tornar a l’escenari d’alerta en l’àmbit Ter-Llobregat, en el qual es troba el municipi d'Abrera, amb la sortida de l'estat d'excepcionalitat i canvi a l'estat d'alerta per sequera, a causa de l'increment de les reserves d'aigua.

 

 

Actualment, el nivell de reserves en els embassaments de l’àmbit Ter-Llobregat se situa al 38,5%, amb 236 hm3, amb una tendència creixent arran de les darreres pluges. A principis del mes de març, el nivell de reserves en l’àmbit Ter-Llobregat era del 15% amb 91 hm3. Es retorna així a l’alerta, un escenari en el qual s’hi va entrar durant el mes de novembre de 2022.

 

Mesures de la fase d’alerta

Al Ter-Llobregat, l'aixecament de mesures suposa que el límit del consum diari augmenta de 230 a 250 litres per habitant, i que es relaxen les restriccions d'aigua en usos com ara el reg agrícola, la ramaderia, la indústria i els usos recreatius que impliquin reg, com els camps de golf.

 

Les mesures que s'apliquen en situació d’alerta per sequera impliquen una sèrie de limitacions en alguns usos, com la reducció d'aigua, respecte al consum normal, per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Pel que fa als usos d'abastament domèstic, s'estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d’altres.

 

Segueixen les restriccions en l'ompliment de piscines. Cada gota compta!

L’ús d’aigua per ompliment de piscines queda limitat a:

 • No es pot omplir ni reomplir cap piscina que no tingui un sistema de recirculació de l'aigua.
 • Es poden reomplir parcialment totes les piscines (públiques o privades, d’accés col·lectiu o individual) sempre que disposin de sistemes
  de recirculació d’aigua, però només en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua, per reposar les pèrdues
  d'aigua per evaporació i neteja de filtres.
 • Es pot fer el primer ompliment de piscines que siguin de nova construcció i les que han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.
 •  En centres educatius, es pot fer ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany dels infants.
 • Es permet l'ompliment i el reompliment de les piscines de les instal·lacions juvenils inscrites en el Registre d'Instal·lacions Juvenils de la
  Direcció General de la Joventut.
 • Es permet l'ompliment i el reompliment de les piscines d'ús terapèutic ubicades en hospitals i centres d'educació especial i de piscines
  destinades al bany de persones que disposen d'una avaluació del grau de discapacitat on consta que pateixen alteracions de la conducta.
 • Aquestes limitacions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de
  sanejament públiques.

 

La setmana vinent es relaxaran les mesures restrictives per sequera amb el canvi de fase a alerta 

La setmana vinent es relaxaran les mesures restrictives per sequera amb el canvi de fase a alerta

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem als nostres veïns i veïnes la màxima responsabilitat en l'ús de l'aigua, i recordem que per tenir aigua en els nostres domicilis, cal tancar l'aixeta. Cada gota compta!

  Nova ordenança d'aigua

El dimarts 6 de febrer de 2024 passat va entrar en vigor la nova ordenança d'aigua, que el Ple de l'Ajuntament de d'Abrera va aprovar en la sessió del 28 de setembre de 2023. L'ordenança inclou mesures per a l'estalvi d'aigua per fer front la sequera. També inclou mesures per a l'estalvi d'aigua en la construcció de tota mena d'edificacions: mecanismes per a la regulació de la pressió de l'aigua, reutilització d'aigua sobrant de piscines, reutilització d'aigües grises i altres mecanismes per a l'estalvi del consum d'aigua.

 

L'ordenança inclou també sancions per a la ciutadania que incompleixi les mesures per a l'estalvi d'aigua a causa de la sequera hidrològica. Inclou sancions lleus des de 100 € fins a molt greus, de 3.000 €.

 

 

 

 

LOGO AIGUES D'ABRERA

A Abrera s'estalvia aigua! Abrera + Sostenible!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00