Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • POUM Abrera 800 x 600
 • Abrera participa! Dissenyem entre totes i tots el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM. Dibuixem el futur d’Abrera!
 • Avanç del POUM. Calendari de les jornades de participació ciutadana

  + 7

 • Avanç del POUM. Calendari de les jornades de participació ciutadana
 • Avanç del POUM. Calendari de les jornades de participació ciutadana
 • Avanç del POUM. Fases
 • Abrera participa! Dissenyem entre totes i tots el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM. Dibuixem el futur d’Abrera! Reunió informativa 05.06.24
 • Abrera participa! Dissenyem entre totes i tots el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM. Dibuixem el futur d’Abrera! Reunió informativa 05.06.24
 • Abrera participa! Dissenyem entre totes i tots el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM. Dibuixem el futur d’Abrera! Reunió informativa 05.06.24
 • Abrera participa! Dissenyem entre totes i tots el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM. Dibuixem el futur d’Abrera! Reunió informativa 05.06.24

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

10/6/2024

Assisteix als tallers i dissenya el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM. Dibuixem el futur d’Abrera!

 


Des de l’Ajuntament d’Abrera obrim un espai de reflexió i construcció col·lectiva de l’Abrera que desitgem, dissenyant entre totes i tots el nou POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, amb la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Convidem la ciutadania, les entitats, les associacions i altres col·lectius a participar en els 17 tallers per treballar i recollir propostes. Preneu nota del calendari!

 

Aquest dimecres 12 de juny, us esperem a la Presentació pública del document de l’avanç del POUM, que tindrà lloc a la Casa de Cultura d'Abrera (Federico Garcia Lorca, 17) de 18.30 h a 21 h. El nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ha de definir el futur mapa d'Abrera, fixant el creixement del terme així com els usos dels diferents espais. L'objectiu del nou planejament urbanístic és dur a terme una revisió que s’adeqüi als nostres temps per establir cap a on hem de créixer com a municipi i de quina manera. El POUM és un marc normatiu que ens afecta a tots i totes les veïnes i al nostre entorn. Amb aquest document podem definir l’Abrera que volem.

 

La fira Abrera Street Food omple novament el parc de Can Morral de gastronomia, activitats, música i diversió!

 

Nova reordenació del territori

Des de l’Ajuntament d'Abrera cerquem, amb el POUM, redissenyar i dibuixar una Abrera ben cohesionada, més sostenible i accessible per a tothom i especialment que defensi les particularitats del municipi. A causa de la nova realitat social i econòmica global que estem vivint requerim una nova reordenació del territori per tal de seguir tenint cura i garantint el benestar, la prosperitat i la qualitat de vida dels abrerencs i abrerenques i així poder viure en una Abrera millorada.

El POUM defineix diferents aspectes del poble com ara les regulacions que afecten, d’una manera o d’una altra, a tot el veïnat, com l’ordenació dels espais públics (fent referència a carrers, places, etc.), classifica les diverses parts del terme municipal en sòl urbà, urbanitzable (apte per a la seva transformació en sòl urbà i definir el tipus de  construccions, habitatges, infraestructures, equipaments públics) i no urbanitzable (que no pot ser urbanitzat i ha de gaudir d’una protecció especial).

També, regula i ordena el patrimoni arqueològic i arquitectònic del municipi, defineix les àrees de protecció del medi ambient com espais lliures, zones verdes... I defineix la mobilitat urbana a més del seu entorn rural  i la seva relació física amb els municipis veïns.

La participació ciutadana, cabdal en la configuració del futur d'Abrera

La participació ciutadana en l'avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d'Abrera és un pas crucial en el procés de planificació urbana del nostre municipi. Recollint l'experiència d'antics processos participatius realitzats per a la revisió del POUM, amb el nou calendari de participació ciutadania impliquem tots els i les agents del territori en la configuració del futur d'Abrera. Així, durem a terme diferents tallers de participació perquè tota la ciutadania abrerenca pugui participar i donar la seva opinió sobre el model de creixement urbanístic que vol per a Abrera.

 

Així, la planificació urbanística, a través del POUM, esdevé un espai de reflexió i construcció col·lectiva del municipi que volem. Abrera es troba en un moment crucial de transformació, on la participació activa de la ciutadania és essencial per impulsar un desenvolupament urbà sostenible i cohesionat.

 

Abrera es troba en un moment crucial de transformació, on la participació activa de la ciutadania és essencial per impulsar un desenvolupament urbà sostenible i cohesionat.


La integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el procés de participació ciutadana de l'avanç del POUM és essencial per garantir un desenvolupament urbà que sigui ambientalment sostenible, socialment inclusiu i econòmicament viable. Des de l’erradicació de la pobresa (ODS 1) fins a l'acció pel clima (ODS 13), Abrera, en el marc del Pla Estratègic Municipal (PEM), alinea els seus objectius urbanístics amb l'Agenda 2030, contribuint així a l'assoliment d'un futur més pròsper i sostenible per a tots.

 

Comissió d'impuls i coordinació

Abans de començar amb les jornades de la participació ciutadana, el Ple Municipal va aprovar, en la sessió ordinària del mes de maig, la creació d'una comissió d’impuls i coordinació, que té com a finalitat vetllar per les jornades participatives, fer-ne el seguiment i així poder garantir unes jornades transversals i amb total transparència donant veu a tothom. Tanmateix, realitzarà actes dels processos i funcionament.

 

El dimecres 6 de juny, la Casa de Cultura va acollir una reunió informativa amb associacions de veïns i veïnes abrerenques i formacions polítiques del municipi per donar a conèixer tot el procés participatiu de l'avanç del POUM, que va comptar amb el nostre alcalde, Jesús Naharro. El proper dimecres 12 de juny, tindrà lloc la constitució de la comissió d'impuls i coordinació.

 

Abrera participa! Dissenyem entre totes i tots el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM. Dibuixem el futur d’Abrera! Reunió informativa 05.06.24

 

Calendari de les jornades de participació ciutadana

 

 • Dimecres 12 de juny, a la Casa de Cultura d’Abrera: Presentació pública del document de l’avanç del POUM. De 18.30 h a 21 h.
 • Dimecres 19 de juny, Recollir propostes pels Barris de Can Vilalba i Sant Miquel, al Casal Social de Can Vilalba. De 18.30 h a 21 h.
 • Dimecres 3 de juliol. Recollir propostes pel Barri de Santa Maria de Vilalba, al Casal Social de Santa Maria de Vilalba. De 18.30 h a 21 h.
 • Dimecres 10 de juliol. Recollir propostes pel Barri de Les Carpes, al Casal Social de Les Carpes. De 18.30 h a 21 h.
 • Dimecres 17 de juliol. Recollir propostes pel Barri de Ca n’Amat., al Casal Social de Ca n’Amat. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 16 de setembre. Treballar i Recollir propostes per al Nucli urbà, a la Casa de Cultura del nucli urbà. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 23 de setembre. Taula territorial per al Nucli urbà i els barris, a la Casa de Cultura del nucli urbà. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 30 de setembre. Taula territorial per al Nucli urbà i els barris., a la Casa de Cultura del nucli urbà. De 18.30 h a 21 h.
 • Dijous 3 d’octubre. Taula sectorial sobre acció territorial i medi ambiental, economia i empresa, salut, social i gent gran, educació i joventut,  esports, i cultura. Casa de Cultura del nucli urbà. De 18.30 h a 21 h.
 • Dijous 10 d’octubre. Taula sectorial sobre acció territorial i medi ambiental, economia i empresa, salut, social i gent gran, educació i joventut, esports, i cultura. Casa de Cultura del nucli urbà. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 21 d’octubre. Jornada de conclusions i reflexions Nucli urbà. Presentació del resum d’aportacions i suggeriments rebuts.
       Sala de plens de l'Ajuntament d'Abrera
  . De 18.30 h a 21 h.
 • Dijous 24 d’octubre. Jornada de conclusions i reflexions Barris de Can Vilalba i Sant Miquel. Presentació del resum d’aportacions i suggeriments rebuts. Casal Social de Can Vilalba. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 28 d’octubre. Jornada de conclusions i reflexions Barri de Santa Maria de Vilalba. Presentació del resum d’aportacionsi suggeriments rebuts. Casal Social de Santa Maria de Vilalba. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 4 de novembre. Jornada de conclusions i reflexions Barri de Les Carpes. Presentació del resum d’aportacions i suggeriments rebuts.
      Casal Social de Les Carpes. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 11 de novembre. Jornada de conclusions i reflexions Barri de Ca n’Amat. Presentació del resum d’aportacions i suggeriments rebuts.
     Casal Social de Ca n’Amat. De 18.30 h a 21 h.
 • Dilluns 18 de novembre. Jornada de cloenda del Procés de participació Ciutadana. Casa de Cultura. De 18.30 h a 21 h.

 

 

Tots els tallers es duran a terme de les 18.30 h a les 21 h de la tarda.

Avanç del POUM. Calendari de les jornades de participació ciutadana
Avanç del POUM. Calendari de les jornades de participació ciutadana
Avanç del POUM. Calendari de les jornades de participació ciutadana

Per una Abrera més transversal i representativa, més integradora, més transparent i cohesionada, amb més visió de Gènere i Salut! Veniu a les jornades de participació ciutadana del POUM, i dibuixem el futur d’Abrera!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00