Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Abrera, municipi feminista! Nova trobada del Consell Municipal de les Dones d’Abrera
 • Abrera, municipi feminista! Nova trobada del Consell Municipal de les Dones d’Abrera
 • Abrera, municipi feminista! Nova trobada del Consell Municipal de les Dones d’Abrera

  + 2

 • La Setmana de la Gent Gran d'Abrera torna a comptar enguany amb diferents activitats programades des d'aquest dimarts 21 al divendres 31 de maig de 2024. Xerrada: La Xarxa Violeta d'Abrera
 • La Setmana de la Gent Gran d'Abrera torna a comptar enguany amb diferents activitats programades des d'aquest dimarts 21 al divendres 31 de maig de 2024. Xerrada: La Xarxa Violeta d'Abrera

IGUALTAT / FEMINISME

30/5/2024

Abrera, municipi feminista! Nova trobada del Consell Municipal de les Dones d’Abrera i diverses activitats de sensibilització dins les actuacions de la Xarxa Violeta d’Abrera durant el mes de maig


Durant aquest mes de maig des del servei d’Igualtat i la Regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI s’ha celebrat una nova trobada del Consell Municipal de les Dones, així com diverses activitats de sensibilització dins les actuacions de la Xarxa Violeta d’Abrera. La Sala d'actes de la Casa de Cultura va acollir, el dimecres 15 de maig, una nova trobada del Consell Municipal de les Dones d’Abrera, en el qual es va donar la benvinguda a les noves entitats integrants del Consell, es van compartir diverses activitats i línies de treball previstes sobre salut i dones, compartir les actuacions desplegades des de la Xarxa Violeta d’Abrera i es van presentar diversos serveis de nova creació o ampliació, d’atenció a les dones i d’abordatge de les violències masclistes. Finalment, es va compartir la informació en relació amb la subvenció per a entitats sense ànim de lucre per a projectes feministes i per la igualtat, de la Diputació de Barcelona. La valoració de la nova trobada del consell municipal és molt positiva:

Giulia Mirto, regidora d'Igualtat

“Hem celebrat un cop més el Consell Municipal de les Dones d’Abrera, un espai participat on reflexionem i avancem en propostes en clau d’igualtat; alhora que determinem diferents accions feministes de forma conjunta. També celebrem que cada vegada hi ha més representativitat de diferents sectors de la població; i és per això que us convidem que conegueu la proposta, i us feu membres del Consell Municipal de les Dones d’Abrera!”.

 

Abrera, municipi feminista! Nova trobada del Consell Municipal de les Dones d’Abrera

 

Participa en el Consell Municipal de les Dones

El Consell Municipal de les Dones té com a objectiu la participació de les dones del municipi, facilitar espais de relació i coordinació entre les diferents entitats i dones que treballen per a la igualtat, així com la incorporació de la perspectiva de gènere en els assumptes i polítiques públiques, tot recollint la pluralitat de les dones i dels seus interessos.  

Què cal fer per inscriure’s?

Per formar part del Consell municipal de les Dones d’Abrera només cal emplenar la sol·licitud que trobareu en aquest web municipal, i entrar-la per registre electrònic mitjançant instància genèrica. Tràmit que es pot fer de forma telemàtica, o bé  presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Abrera. Per a més informació podeu trucar al 93 770 29 11 o escriure a dones.igualtat@abrera.cat.

 • Trobareu el tràmit i els models de sol·licitud fent clic aquí o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

 

La Xarxa Violeta continua estenent-se per Abrera

Durant el mes de maig s’han realitzat visites a les noves empreses i comerços del municipi adherits a la Xarxa violeta per rebre els materials, la informació i els recursos a disposició per poder desenvolupar-se com a Punt Lila dintre la Xarxa Violeta d’Abrera.

D’altra banda, i dins la resta d’actuacions del desplegament de la Xarxa Violeta d’Abrera, el dimecres 22 de maig passat es van realitzar dues sessions formatives i de sensibilització. La primera, de presentació de la Xarxa Violeta d’Abrera i com a activitat de sensibilització i promoció de la igualtat, dins la programació de la Setmana de la Gent Gran, tot coincidint que el Casal de la Gent Gran i l’Associació de la Gent Gran d’Abrera, recentment han entrat a formar part de la Xarxa Violeta d’Abrera. La segona sessió formativa ha estat dirigida a les entitats, comerços, empreses i persones a títol individual de nova incorporació a aquesta Xarxa Violeta, que cada dia s’estén amb major força i compromís social a Abrera. Des de la Regidoria d'Igualtat, la valoració d'aquestes accions son molt positives:

Giulia Mirto, regidora d'Igualtat

“Molt contentes que cada dia la Xarxa Violeta d’Abrera sigui més gran, que cada vegada més agents de la societat abrerenca es segueixin sumant a aquesta estructura. La Xarxa Violeta és un dels espais de col·laboració i participació ciutadana que defineix els espais segurs des d’on poder seguir detectant i oferint informació veraç davant possibles situacions de violència masclista; i per tant, ampliant recursos per a les dones i els seus fills i filles víctimes de violència masclista i vicària".

 

"Un cop més, agrair a totes les associacions, clubs, botigues, empreses, serveis i persones a títol individual que adopteu aquest compromís, i que poseu a disposició el vostre temps per a lluitar plegats i plegades en l’erradicació de les violències masclistes a Abrera. Des de l’Ajuntament d’Abrera seguirem impulsant aquesta i d’altres accions per a seguir promovent una Abrera 100% feminista i una Abrera més Igualitària”.

 

La Setmana de la Gent Gran d'Abrera torna a comptar enguany amb diferents activitats programades des d'aquest dimarts 21 al divendres 31 de maig de 2024. Xerrada: La Xarxa Violeta d'Abrera


Què és la
Xarxa Violeta d’Abrera i com pots formar-hi part?


Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera es crea la Xarxa Violeta, que s’estableix com a pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes tot impulsant el desplegament d’estratègies en col·laboració amb la ciutadania en el seu conjunt, per fer front a les violències patriarcals de manera més eficaç i socialment compromesa.

Consulteu la pàgina de la Xarxa Violeta d'Abrera fent clic aquí.


Abrera, municipi 100% Feminista!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00