Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • ELECCIONS PARLAMENT DE CATALUNYA 2024 ABRERA
 • Eleccions Generals 23 juliol 2023 (2)
 • Dilluns 15 d'abril, a les 8.30 h, s'ha celebrat a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Abrera, el sorteig per escollir els membres de les meses electorals amb motiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 12 de maig

  + 1

 • Eleccions Generals 23 juliol 2023 - Col·legi electoral Escola Francesc Platón i Sartí (3)

12M - DADES JORNADA

9/5/2024

Un total de 9.700 abrerencs i abrerenques estan cridats a les urnes aquest diumenge 12 de maig per participar a les Eleccions al Parlament de Catalunya


ELECCIONS PARLAMENT DE CATALUNYA 2024 ABRERA

 

Un total de 9.700 abrerencs i abrerenques estan cridats a les urnes aquest diumenge 12 de maig per participar a les Eleccions al Parlament de Catalunya, a les quals s’escolliran els i les 135 diputats o diputades. Les votacions es podran fer en un total de 16 meses electorals repartides en 6 col·legis arreu del terme municipal d'Abrera, les mateixes que als darrers comicis celebrats, les Eleccions Generals del 23 de juliol passat.

A la jornada electoral, que se celebrarà el proper diumenge 12 de maig, les votacions es podran fer, com ve sent habitual als darrers comicis celebrats a Abrera, en un total de 16 meses electorals repartides en 6 col·legis. Per cadascuna d'elles s'escollirà un/a president/a i dos vocals, i dos suplents per a cadascun/a d'ells/elles. A Abrera hi ha un total de  9.884 persones electores.

Les 16 meses electorals es repartiran de la següent manera entre els diferents col·legis electorals:

 • 6 meses a l’IES Voltrera
 • 5 meses a l'Escola Francesc Platón i Sartí,
 • 2 meses al Casal Social de Can Vilalba
 • 1 mesa al Casal Social del Rebato
 • 1 mesa al Casal Social de Santa Maria de Vilalba
 • 1 mesa al mòdul electoral del carrer Aneto de Ca n’Amat

 

Eleccions Generals 23 juliol 2023 - Urnes al col·legi electoral de l'Escola Francesc Platón i Sartí.jpeg

 

Tota la informació de la jornada electoral a Abrera, als canals de comunicació municipal

Durant tot el dia, trobareu la informació actualitzada de la jornada electoral a Abrera als webs abrera.cat i radioabrera.cat, al perfil d’Instagram @abrerainfo i a la xarxa social X, al perfil @abrerainfoma. 

I a partir de les 21.00 h, a Ràdio Abrera, us oferirem el programa Especial Eleccions al Parlament de Catalunya en coordinació amb la Xarxa Audiovisual Local, amb especial atenció als resultats dels comicis a Abrera i les valoracions dels i de les representants locals de les principals formacions polítiques que hi concorren als comicis.

 

Quines eleccions se celebren el diumenge 12 de maig de 2024?

El proper diumenge 12 de maig tindran lloc les 16es Eleccions al Parlament de Catalunya a les que s'escolliran els 135 diputats i diputades que el constitueixen. El Parlament és la institució que representa el poble de Catalunya. Exerceix la potestat legislativa, aprova els pressupostos de la Generalitat i controla i impulsa l'acció política i de govern. Exerceix també la resta de competències que li són atribuïdes per l'ordenament jurídic i, en especial, per l’Estatut d'Autonomia de Catalunya. 

Els 135 diputats o diputades s’escullen entre les quatre circumscripcions electorals segons la distribució següent: Barcelona (85), Tarragona (18), Girona (17) i Lleida (15). Les candidatures es presenten en llistes tancades i bloquejades.  El repartiment d’escons es fa segons la fórmula d’Hondt.

Un cop escollit el president o presidenta de la Generalitat de Catalunya, i dins dels 20 dies següents a la data de les eleccions es constitueix el Parlament amb els diputats i diputades escollits. Constituït el Parlament, el president o presidenta de la Generalitat és elegit pel Parlament d’entre els seus membres.

 

Dilluns 13 de maig, a les 10.00 h, se celebrarà a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Abrera, el sorteig per escollir els membres de les meses electorals amb motiu de les Eleccions al Parlament Europeu del diumenge 9 de juny de 2024

Dilluns 15 d'abril, a les 8.30 h, s'ha celebrat a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Abrera, el sorteig per escollir els membres de les meses electorals amb motiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 12 de maig

El proper dilluns 13 de maig, a les 10.00 h, se celebrarà a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Abrera (pl. de la Constitució, 1), el sorteig per escollir els membres de les meses electorals amb motiu de les Eleccions al Parlament Europeu, convocades pel diumenge 9 de juny de 2024. El sorteig es farà en una Junta de Govern Local extraordinària, que serà pública i oberta a tota la ciutadania, per tractar-se d'una competència delegada del ple municipal. Els veïns i veïnes escollits mitjançant el sorteig rebran les notificacions pertinents a partir de l'endemà, el dimarts 14 d'abril.

 

Fins al dijous 30 de maig les persones que ho desitgin poden sol·licitar el vot per correu. Preneu nota!

Les persones que desitgin votar per correu ho podran fer fins al dijous 30 de maig. Aquest tràmit es pot fer a través dels següents canals:

 • Per via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web Correos.es
 • Presencialment, entregant personalment l'elector o electora l'imprès a qualsevol oficina de Correus. S’ha d’acreditar la identitat mitjançant:
  • El document nacional d’identitat (DNI)
  • El passaport (amb fotografia i signatura del titular)
  • El carnet de conduir (amb fotografia i la signatura de la persona titular)

 

Consulteu tota la informació referent al vot per correu des de l'Estat Espanyol fent clic aquí.

Consulteu tota la informació referent al vot des de l'estranger fent clic aquí.

 

ELECCIONS PARLAMENT EUROPEU 2024 - VOT PER CORREU

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00