Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Lectura del manifest del Dia per la Visibilitat Trans a Ràdio Abrera a càrrec de Mario Puertas

IGUALTAT/LGTBI

31/3/2024

Abrera commemora el Dia Internacional de la visibilitat Trans, aquest diumenge 31 de març, amb una de les veus que representen al col·lectiu i la seva lluita


El 31 de març se celebra el Dia per la visibilitat trans* com a forma de celebració de la comunitat trans*, en tota la seva diversitat. L'Ajuntament d’Abrera se suma a aquesta iniciativa per continuar reivindicant els drets i la igualtat de les persones trans, perseverant en la lluita contra tota mena de discriminació amb la col·laboració del veí abrerenc, Mario Puertas.

Trans* és un terme paraigües que engloba les diferents identitats i expressions de gènere. La iniciativa de celebrar aquesta diada va néixer de la mà de l'activista trans estatunidenca Rachel Crandall l'any 2009. La idea va sorgir com a reacció per les poques diades festives LGTBIQ+ existents, donat que fins aleshores l'única commemoració que es coneixia era el Dia Internacional de la Memòria Trans*, que recordava a les persones trans* víctimes de crims d'odi.

Donant suport a la idea que les realitats trans* estiguin cada dia més presents en tots els àmbits de la vida, reconeixent, escoltant, visibilitzant, conscienciant i celebrant el Dia per la Visibilitat Trans*, enguany ens sumem a escoltar una de les veus que representen al col·lectiu i la seva lluita, com ha explicat la regidora Giulia Mirto.

 

Giulia Mirto, regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI

“Un any més, des de la Regidoria LGTBI impulsem el Dia Internacional de la Visibilitat Trans, un dia en que cal seguir lluitant pels drets de les persones trans i per la pluralitat i la diversitat en la seva màxima expressió. Des de l’Ajuntament d’Abrera agraïm la implicació del veí Mario Puertas que molt generosament ens ha ofert la seva col.laboració i experiència per a seguir posant al centre de les nostres accions a les persones. Des de la Regidoria LGTBI seguirem impulsant totes aquelles accions de sensibilització, prevenció, atenció i recuperació per una Abrera més Igualitària, Diversa i Integradora.” 

Us compartim el manifest d’en Mario, home trans i veí d’Abrera que enguany ha proposat donar veu a la seva reivindicació i visibilitzar la seva realitat i aquesta diada que és alhora, la de tantes altres persones trans*.

  • Podeu escoltar a l'audio que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

Lectura del manifest del Dia per la Visibilitat Trans a Ràdio Abrera a càrrec de Mario Puertas

Serveis especialitzats d’atenció a la Diversitat Afectiva, sexual i de gènere


Servei d’Igualtat, Feminisme i LGTBI

L’Ajuntament d’Abrera compta amb el servei d’Igualtat, Feminisme i LGTBI , un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació afectiva-sexual i d’identitat de gènere i prevenir l’LGTBIfòbia.

Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a les situacions de discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

  • Contacte: 93 770 29 11 o mitjançant correu electrònic a dones.igualtat@abrera.cat. També adreçant-vos presencialment a l’edifici de Serveis a les Persones (c.major, 3).


Servei d’Atenció Integral (SAI)

 El Servei d'Atenció Integral Baix Llobregat és un servei adreçat principalment a les persones LGBTI dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca del Baix Llobregat. És un servei de proximitat on es poden adreçar qüestions sobre diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. Ofereix una atenció integral a les persones LGBTI donant suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.

 

Contacte:

Tel. 93 685 24 00.

sai@elbaixllobregat.cat

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00