Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • L'Ajuntament d'Abrera dona suport a la pagesia davant les reivindicacions del sector
 • L'Ajuntament d'Abrera dona suport a la pagesia davant les reivindicacions del sector
 • L'Ajuntament d'Abrera dona suport a la pagesia davant les reivindicacions del sector

MEDI AMBIENT

27/3/2024

L'Ajuntament d'Abrera dona suport a la pagesia en les seves reivindicacions respecte a la llei de cadena alimentària, les normatives europees i la burocràcia


L'alcalde Jesús Naharro i la regidora de Medi Ambient, Mercedes Álvarez, s'han reunit, aquest divendres 22 de març, amb el veí d'Abrera i delegat comarcal d'Unió de Pagesos de Catalunya al Baix Llobregat, Martí Sucarrats, per recollir les demandes del sector des del nostre municipi i expressar el nostre suport. Des de l'Ajuntament d'Abrera, l'alcalde i la regidora han manifestat el suport de l'Ajuntament d'Abrera a les demandes dels i les professionals de la pagesia, ramaderia i agricultura.

 

Jesús Naharro, alcalde

"Desde el Ayuntamiento hemos recogido las reivindicaciones que nos ha detallado Martí Sucarrats, vecino de Abrera y delegat comarcal d'Unió de Pagesos de Catalunya. También agradecemos la dedicación y labor de la agricultura por el papel fundamental que desempeña en nuestra sociedad, así como en la economía. Expresamos el más sincero apoyo y compromiso con este sector".

 

Mercedes Álvarez, regidora de Medi Ambient

"En la reunión hemos estado comentando los diferentes temas que preocupan al sector, entre los más destacados, los precios bajos de los productos. la burocracia, que  representa un gran obstáculo para los agricultores, especialmente para aquellos que desean adoptar prácticas agrícolas sostenibles. También la fauna salvaje y la sequia que estamos viviendo desde el 2021. Desde la administración local expresamos nuestro máximo apoyo al sector".

 

Martí Sucarrats, delegat comarcal d'Unió de Pagesos de Catalunya al Baix Llobregat

"És important que l'alcalde i l'Ajuntament d'Abrera sàpiguen exactament el que està passant a la pagesia de Catalunya, en general i d'una manera particular en el cas d'Abrera. Són moltes  causes petites que s'han anat unint fins que la cosa ha explotat. De vegades tens la sensació que, com a pagès, com més treballes, més perds. I això és degut a fets com la Llei de la cadena alimentària. Tot el tema de preus, totes les normatives que hem de complir, que venen de la Unió Europea i després són els Estats qui les apliquen. També la burocràcia, que cada vegada fa perdre més temps. Moltes vegades et veus superat. Pots anar a una gestoria, però tot això són diners que es deixen de guanyar o no pots invertir en coses que convindrien més com, per exemple, maquinària". 

"També és important la implicació de les administracions públiques, amb les competències que els hi corresponen. Des de la Unió Europea haurien de ser conscients de la realitat de l'agricultura a Europa, que és molt diversa. També els Estats, que els ministres d'agricultura siguin conscients de la seva realitat. I també en l'àmbit regional, en el nostre cas les comunitats autònomes. Tinc la sensació, després d'uns quants anys, que el Departament d'Agricultura s'ha anat allunyant de la nostra realitat i problemàtica. Molts hem passat, en un període de 20 anys, de tenir la impressió que el departament ajudava la pagesia i si incomplíem una llei, ens ajudava a complir-la. Ara no, ara és aplicar lleis i cada vegada hi ha més. La nostra sensació és de desemparament. I els Ajuntaments, que potser no tenen tantes competències en agricultura, però és necessari que siguin conscients de la realitat".

 

L'Ajuntament d'Abrera dona suport a la pagesia davant les reivindicacions del sector

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00