Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple municipal ordinari Ajuntament d'Abrera 27 de març de 2024
  • Ple municipal ordinari Ajuntament d'Abrera 27 de març de 2024 - Lectura manifest 8M
  • Ple municipal ordinari Ajuntament d'Abrera 27 de març de 2024 - Lectura manifest 8M

PLE MUNICIPAL/PODCAST

28/3/2024

Torna a escoltar el Ple Municipal ordinari  de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dimecres 27 de març a la nostra programació "A la carta" a la web i l'app de Ràdio Abrera


Aquest dimecres 27 de març, a partir de les 19 hores, s'ha celebrat una sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera. Com sempre, la retransmissió del ple s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació us detallem els punts de l'ordre del dia de la sessió, a la qual va excusar la seva assistència el regidor del PSC Jordi Moreno.  

 

En primer lloc, es va fer la lectura del manifest de 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a càrrec de la Laia Griells, una alumna de l’Institut Voltrera d’Abrera en el marc de l’assignatura de 4rt d’ESO de  Servei Comunitari. 

 

Ple municipal ordinari Ajuntament d'Abrera 27 de març de 2024 - Lectura manifest 8M

 

Tot seguit es va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió del 25 de gener de 2024 

 

L’elecció de Teresa Morral Camps com a Jutgessa de Pau titular es va aprovar amb un total de 15 vots a favor, 9 del govern municipal del PSC, 4 d’Alternativa en Comú, 1 d’Esquerra Republicana i 1 del PP, i 1 abstenció del regidor de Vox. 

 

La delegació a favor de la Diputació de Barcelona de la competència de selecció per constituir una borsa supramunicipal de personal  funcionari interí o personal laboral temporal, en la categoria de Tècnic/a Auxiliar de Biblioteques, pel sistema d’oposició, va comptar a 14 vots a favor dels 9 regidors i regidores socialistes del govern, 4 d’Alternativa en Comú i 1 d’Esquerra Republicana, 1 abstenció del PP i 1 vot en contra de Vox. 

 

D’altra banda, l’aprovació inicial del Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament d’Abrera es va aprovar amb els 9 vots favorables del govern municipal del PSC, 2 abstencions de les regidores d’Esquerra i Partit Popular, i 5 vots en contra, 4 d’Alternativa en Comú i 1 de Vox. 

 

Ahir també es va sotmetre a votació una declaració institucional relativa a la promoció i reforç d’un marc d’integritat pública a l’Ajuntament d’Abrera, que va comptar amb 9 vots a favor del PSC, 2 abstencions de PP i Vox i 5 vots en contra, 4 d’Alternativa en Comú i 1 d’Esquerra Republicana. 

 

A la sessió plenària ordinària d’aquest dimecres 27 de març s’han aprovat diversos punts en l’àmbit urbanístic que us detallem a continuació: 

La desafectació d’una finca del carrer Menorca, núm. 1 d’Abrera, popularment coneguda com Pou del Llopis o Rubias, que va comptar amb 13 vots a favor, 10 del PSC i 4 d’Alternativa en Comú, i 3 abstencions d’Esquerra Republicana, PP i Vox. 

 

La 35a modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana d’Abrera en el sector del Pla Parcial Nord-Oest, en el qual es podran desenvolupar 57 habitatges de protecció oficial, que va comptar amb 15 vots a favor, 9 del govern municipal del PSC, 4 d’Alternativa en Comú, 1 d’Esquerra Republicana i 1 del PP, i 1 abstenció del regidor de Vox. 

 

La 36a modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana en el sector de Can Morral per a la implantació d’un nou centre sanitari assistencial, que també permetrà la construcció de 128 habitatges, dels quals 64 de protecció oficial, superfície comercial i zones verdes, que es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals. 

 

També es a aprovar el Pla de Millora Urbana en l’avinguda de Ca n’Amat, que ha de permetre la construcció d’una passera elevada entre les empreses Seat i Sesé, que va comptar amb 15 vots a favor, 9 del govern municipal del PSC, 4 d’Alternativa en Comú, 1 d’Esquerra Republicana i 1 del PP, i 1 abstenció del regidor de Vox. 

 

La mateixa votació es va repetir a la modificació puntual del Pla Parcial d’Ordenació del sector de Can Sucarrats, que ha de permetre la seva urbanització.  

 

I l’aprovació de l’Avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal d’Abrera (POUM) va comptar amb 10 vots favorables, 9 del PSC i 1 d’Esquerra Republicana, i 6 abstencions, 4 d’Alternativa en Comú, 1 de PP i 1 de Vox. 

 

Al ple d’aquest dimecres també s’ha aprovat una modificació de la plantilla de personal de exercici 2024, amb els vots a favor dels 9 regidors i regidores socialistes del govern municipal, 6 abstencions dels 4 regidors i regidores d’Alternativa en Comú i les regidores d’Esquerra Republicana i Partit Popular, i 1 vot en contra del regidor de Vox. 

 

Mocions

A l’apartat de mocions, el grup municipal de VOX en va presentar tres i cap d’elles es va aprovar. La primera, sobre el recolzament a la natalitat i la conciliació familiar a Abrera, la segona, per la millora de la seguretat a Abrera, i la tercera, per denunciar les catastròfiques conseqüències que ha tingut el Pacte Verd Europeu pels interessos nacionals i en defensa del sector primari espanyol. Totes tres van comptar amb 1 únic vot a favor del grup ponent i 15 vots en contra dels 9 regidors i regidores del PSC, els 4 d’Alternativa en Comú i les regidores d’Esquerra Republicana i Partit Popular. 

 

El grup municipal d’Alternativa en Comú va presentar dues mocions, la primera en relació a la bústia ètica, i la segona per a la prohibició de la utilització del glifosat en els espais verds i la via pública. Cap d’elles tampoc no es va aprovar en comptar amb 5 vots a favor, els 4 del grup ponent i 1 més d’ERC, i 11 vots en contra, 9 del PSC, 1 del PP i 1 de Vox. 

 

El grup municipal del PSC va presentar una moció per reclamar l’ampliació de l’oferta educativa d’I3 al curs 2024-2025 a Abrera a 5 grups i la creació d’una zona única educativa, que es va aprovar amb 15 vots a favor, 9 del govern municipal del PSC, 4 d’Alternativa en Comú, 1 d’Esquerra Republicana i 1 del PP, i 1 abstenció del regidor de Vox. 

 

I, per urgència, els grups municipals del PSC i Alternativa en Comú van presentar una moció conjunta de suport a la pagesia catalana, després d’haver retirat els textos que, inicialment, havien presentat per separat, que es va aprovar amb 14 vots a favor, 9 del govern municipal del PSC, 4 d’Alternativa en Comú i 1 d’Esquerra Republicana i 2 abstencions del PP i Vox. 

 

En l’apartat de mocions també es va retirar el text presentat pel grup municipal socialista per reclamar un servei de transport públic en autobús interurbà que connecti el Baix Llobregat Nord i el Vallès Occidental amb motiu de l’entrada en servei, el proper dimarts 2 d’abril de la nova línia M9 que connectarà Esparreguera i Abrera amb Terrassa i la Universitat Autònoma de Barcelona per la B-40, amb parades al Mercat Municipal d’Abrera, Can Martinet, l’avinguda de la Generalitat i la plaça del Rebato. 

 

Activitat de control

A l’apartat d’activitat de control, es va donar compte de l’organigrama professional municipal, dels informes trimestrals de morositat i del càlcul del període mitjà de pagament del 4t trimestre de 2023, i de la relació de decrets i acords de les Juntes de Govern dels mesos de gener i febrer de 2024. 

 

I finalment hi va haver-hi el torn de precs i preguntes dels grups municipals i del públic assistent.

 

Com sempre, la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00