Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Assistim al Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat
 • Assistim al Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat
 • Assistim al Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

  + 1

 • Assistim al Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

PATRIMONI CULTURAL I MEMÒRIA HISTÒRICA

28/2/2024

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, assisteix al Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat per establir sinèrgies i col·laboracions en matèria de memòria democràtica


La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, va assistir al Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, que va tenir lloc  al Centre Cívic de Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat, el dijous 22 de febrer de 2024, per establir sinèrgies i col·laboracions amb la xarxa i altres municipies en matèria de memòria democràtica. L’acte va iniciar amb la Presentació de la Memòria d'activitats 2023 i de les línies estratègiques període 2024-2027 i una proposta de treball per l'any 2024. La presentació de les línies estratègiques del programa de Memòria Democràtica va anar a càrrec del diputat delegat de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Abrera, Jesús Naharro

Acte seguit el Director de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, Alfons Aragoneses, va exposar el projecte de la Llei de Memòria Democràtica a Catalunya. La sessió va prosseguir amb aportacions dels diferents municipis i amb la visita de l'exposició itinerant “On són? 85 anys d'exhumacions de fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya”, que estarà al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat fins al divendres 15 de març de 2024, inclòs.  La finalitat d'assistir a aquesta sessió plenària és posar en comú projectes i iniciatives, tal com ha explicat la regidora abrerenca, Arantxa Galofré: 

Arantxa Galofré, regidora de Regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica

“Com a Regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica hem assistit un any més a la sessió plenària de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat amb l’objectiu de compartir projectes i experiències que s’estan desenvolupant en el nostre territori sobre la matèria de memòria democràtica. Seguim treballant, analitzant i coneixent les necessitats en aquesta matèria per seguir desenvolupant un bon projecte per Abrera, volem explicar la nostra història a les noves generacions i crear també un relat dins de l’educació. Per tant, és una bona col·laboració per seguir investigant sobre el passat per tal de facilitar el coneixement del que va succeir i, d'aquesta manera, poder aconseguir una societat més lliure, més justa i més democràtica".

Xarxa de Memòria democràtica del Baix Llobregat

Espai d'interacció i coordinació

La Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat és un instrument creat des del Consell Comarcal del Baix Llobregat i des del Centre d’Estudis Comarcal. L’objectiu principal de la Xarxa és crear un espai d’interacció i coordinació, amb l’objectiu de disposar d’un marc de treball comarcal, convidant a sumar-s’hi a tots els municipis de la comarca, així com a totes les entitats i organismes que desenvolupin projectes de memòria democràtica. Una de les activitats que es preveu per l’any vinent, el 2025, és la commemoració dels 80 anys de l’alliberament dels camps de concentració i extermini nazis.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web www.abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
 • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
 • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00