Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Nova rotonda per a la millora de la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202
 • IMATGE INTERSECCIÓ BV-1201 BV-1202
 • IMATGE ACCÉS BARI DE LES CARPES DESPRÉS

  + 3

 • Presentació dels dos projectes per millorar la seguretat viària a les carreteres BV-1201 i BV-1202
 • Presentació dels dos projectes per millorar la seguretat viària a les carreteres BV-1201 i BV-1202
 • Presentació dels dos projectes per millorar la seguretat viària a les carreteres BV-1201 i BV-1202

OBRES/PROJECTES

15/2/2024

L'Ajuntament d'Abrera rep el projecte de millora de la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202 de la Diputació de Barcelona, que inclou la construcció d'una rotonda


Aquest mes de febrer, la Diputació de Barcelona (DIBA) ha lliurat a l'Ajuntament d'Abrera el projecte de millora de la intersecció de les carreteres BV-1201 (que connecta Abrera amb l’A2 i AP2) i BV-1202 (accés a Can Torres i Santa Maria de Vilalba), per tal de millorar-ne la seguretat viària, la visibilitat, els moviments que s’hi duen a terme i preveure el seu funcionament davant de l’increment de trànsit existent. A més, la DIBA està treballant en el projecte de construcció d'una nova rotonda a la intersecció d'accés al barri de Les Carpes des de la BV-1201. L'alcalde, Jesús Naharro, ha posat en relleu que aquest és un projecte molt esperat, dissenyat conjuntament pels serveis tècnics de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

 

Jesús Naharro, alcalde d'Abrera

"Des d'Abrera hem vetllat sempre perquè les nostres carreteres, les nostres infraestructures, siguin segures i accessibles per tots i totes. La presentació del projecte a l'Ajuntament d'Abrera és el primer pas, que donarà peu a què es pugui fer la licitació del mateix i, quan s'adjudiqui, començaran aquestes obres, que desitgem que es facin en els propers mesos. És molt important perquè aquesta nova rotonda és la primera de quatre rotondes que ha de tenir el nostre municipi en aquesta via, per tal de dotar-la d'uns elements de seguretat, que faran que la circulació i la mobilitat en aquests àmbits sigui ben segura i que estigui molt ben endreçada. Per fi comencem a veure que els passos que s'estan donant conclouran en l'inici de la construcció d'aquesta rotonda entre les carreteres BV-1201 i BV-1202, que farà que aquesta intersecció sigui molt més segura, amb molta més visibilitat i amb elements que faran que es redueixi la velocitat i amb una il·luminació LED sostenible. Una gran rotonda que farà la maniobra més segura per tal d'incorporar-se a la BV-1202 i BV-12021, respectivament. Més seguretat pels veïns i veïnes de Les Carpes, pels que vagin també a Ullastrell i els barris de Santa Maria de Vilalba i de Can Vilalba".  

  

IMATGE INTERSECCIÓ BV-1201 BV-1202

IMATGE ROTONDA INTERSECCIÓ BV-1201 BV-1202


Millora de la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202

Segons ha anunciat la Diputació de Barcelona, el termini previst de les obres del projecte és de vuit mesos i el pressupost, de 907.092,52 € (IVA inclòs). Per millorar la seguretat de la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202, que actualment és en forma de T i es troba al costat de l’ETAP del Llobregat d'ATL, el projecte inclou la construcció d’una rotonda amb un diàmetre exterior de 35 metres i una calçada anular de set metres d’amplada. La posició de la rotonda minimitza l’afectació a sòl urbà i als serveis existents d’electricitat i aigua, a causa de les canonades de sortida de l’ETAP Llobregat, i que a causa del desnivell existent de sis metres, comporta la construcció d’un mur d’escullera en el peu del terraplè. L’actuació es completa amb l’enjardinament de l’illot central de la rotonda amb diferents espècies i il·luminació perimetral. Amb l'execució d'una nova rotonda, es millorarà la seguretat viària i la mobilitat en general:

 • Reducció la velocitat de circulació dels vehicles en aquesta via.
 • Millorarà la seguretat, els moviments dels vehicles i s'incorpora una nova il·luminació.
 • També s'aconseguirà més espai en vorera per als usuaris i usuàries del transport públic.
 • Nou espai propi per a la parada dels autobusos.
 • Augment de la seguretat viària en l'encreuament de la carretera per part dels i les vianants i millora de la qualitat de l’espai públic.

 La Diputació de Barcelona (DIBA) va presentar aquest projecte, i el de la nova rotonda que es construirà a l'accés del barri de Les Carpes, a l'Ajuntament d'Abrera el mes de març passat.

Nova rotonda a l'altura de l'accés del barri de Les Carpes

 

La Diputació de Barcelona també està treballant en el projecte de construcció d’una rotonda entre els PK 6,300 i 6,400 de la carretera BV-1201 a l’altura de l’accés al barri de Les Carpes. Actualment, hi ha una cruïlla que disposa de poca visibilitat en la maniobra d’incorporació dels vehicles a la carretera, fet que condiciona la disposició dels carrils d’entrada i sortida del barri. Així mateix, en aquest punt també hi ha una calçada lateral adjacent a la cruïlla, sense que hi hagi cap element físic que el separi de la carretera i on tenen parada autobusos de línia i també escolars, amb manca d’espai a les voreres per als seus usuaris i usuàries.

L’actuació que es proposa, que es troba en fase de licitar el projecte constructiu, proposa una reordenació a partir de transformar la cruïlla en T en una rotonda amb calçada anular d’un carril i 32 metres de diàmetre exterior. Com actuació complementària, també es canvia l’ordenació de la calçada lateral creant un apartador per a la parada del bus, una ampliació de les voreres i la creació d’un espai compartit, amb enjardinament. També es construeix una mitjana elevada amb pas de vianants elevat amb refugi a prop de la rotonda, així com vorera i parada de bus en el costat del riu. L'actuació contempla:

 • Transformació de la cruïlla actual en una rotonda.
 •  Més espai en vorera per als usuaris i usuàries del transport públic
 • Espai propi per a la parada dels autobusos
 • Augment de la seguretat viària en l'encreuament de la carretera per part dels vianants i millora de la qualitat de l’espai públic.

IMATGE ESTAT ACTUAL DE L'ACCÉS AL BARRI DE LES CARPES
Imatge nova entrada al barri de Les Carpes
 

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 FALDÓ NOTÍCIES 2023

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00