Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera del dijous 25 de gener de 2024

PLE MUNICIPAL/PODCAST

26/1/2024

Torna a escoltar el Ple Municipal ordinari  de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 25 de gener a la nostra programació "A la carta" a la web i l'app de Ràdio Abrera


Aquest dijous 25 de gener, a partir de les 19 hores, s'ha celebrat una sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera. Com sempre, la retransmissió del ple s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació repassem els punts de l'ordre del dia que s’hi van debatre.

 

En primer lloc, es van aprovar per unanimitat de tots els grups municipals les actes de la sessió ordinària de data 30-11-2023 i l’extraordinària urgent de data 22-12-2023.

 

L’aprovació inicial de la modificació puntual 37a del Pla General d’Ordenació a l’àmbit del carrer de Solell, al barri de La Florida, va comptar amb un total de 15 vots a favor i el suport dels 10 regidors i regidores del govern municipal del PSC, els 4 d’Alternativa en Comú i 1 vot d’Esquerra Republicana, i dues abstencions de la regidora del Partit Popular i el regidor de Vox.

 

Seguidament es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions 2024-2027, en aquest cast amb 10 vots a favor del govern del PSC, dues abstencions de les regidores d’Esquerra i PP, i 5 vots en contra, 4 d’Alternativa en Comú i 1 de Vox.

 

Finalment, l’aprovació del Pressupost General que ascendeix a 21.590.433 euros, i de la Plantilla de personal per a l’exercici de 2024 es va aprovar amb 10 vots a favor dels 10 regidors i regidores del PSC, 1 abstenció d’Esquerra Republicana, i 6 vots en contra, dels quals 4 d’Alternativa en Comú, 1 del PP i 1 de Vox.

 

Mocions

A l’apartat de mocions, el grup municipal de VOX en va presentar 6 i cap d’elles es va aprovar. Una d’elles, que demanava la incorporació del retrat del rei Felip VI a la sala de plens de l'Ajuntament d'Abrera, va ser retirada. Pel que fa a la resta, les mocions per a la millora dels carrers a la urbanització de Can Vilalba i per a la creació de tallers educatius, van comptar amb 2 vots a favor dels grups municipals de Vox i PP respectivament, i 15 vots en contra: 10 del PSC, 4 d’Alternativa en Comú i 1 d’Esquerra Republicana. Aquests tres grups també van votar en contra de les propostes per ajudar a impulsar l'economia de les famílies i a l'impuls del teixit empresarial d'Abrera, per a la creació de places d'aparcament públic, i per ajudar a les famílies d'Abrera amb l'habitatge, que també van comptar amb 1 abstenció del Partit Popular i l’únic vot a favor del regidor del grup ponent.

 

Per la seva banda, els grups municipals del PSC i Alternativa en Comú van presentar tres mocions conjuntes. La primera, per a la reclamació de la garantia dels drets de l'alumnat amb necessitats educatives especials i necessitats  específiques de suport educatiu a Abrera es va aprovar per unanimitat de tots els grups. La segona, en defensa de la millora de la sanitat pública a Abrera i al Baix Llobregat, va comptar amb 16 vots a favor, els 10 del PSC, els 4 d’Alternativa en Comú, 1 d’Esquerra Republicana i 1 del Partit Popular, i 1 vot en contra de Vox. I la votació de la tercera moció conjunta, per a la reclamació de la suspensió de les regles fiscals per a l'any 2024, es va aprovar amb 15 vots a favor de PSC, Alternativa en Comú i Esquerra, 1 abstenció del PP i 1 vot en contra de Vox.

 

Activitat de control

A l’apartat d’activitat de control es va donar compte del decret d’alcaldia relatiu a l’aprovació del Pla Estratègic Municipal 2023-2027 i de la relació de decrets i de la relació dels acords de les Juntes de Govern dels mesos de novembre i desembre de 2023. I finalment hi va haver-hi el torn de precs i preguntes dels grups municipals i del públic assistent.

 

Com sempre, la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00