Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Felicitem la col·laboradora de l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA, Cristina Bernal, que ha participat en la Conferència del Clima de l’ONU COP 28 de Dubai
 • Felicitem la col·laboradora de l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA, Cristina Bernal, que ha participat en la Conferència del Clima de l’ONU COP 28 de Dubai
 • Felicitem la col·laboradora de l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA, Cristina Bernal, que ha participat en la Conferència del Clima de l’ONU COP 28 de Dubai

GENT D'ABRERA/MEDI AMBIENT

17/1/2024

Una col·laboradora de l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA, Cristina Bernal, ha participat en la Conferència del Clima de l’ONU COP 28 celebrada a Dubai


Una col·laboradora de l’entitat abrerenca ANDA, Cristina Bernal, especialitzada en adaptació al canvi climàtic i en la gestió de riscos per catàstrofes naturals, ha participat recentment en la Conferència de l’ONU sobre el Canvi Climàtic COP 28 a Dubai. Des de l’Ajuntament d’Abrera es psoa en relleu el seu treball per un futur resilient i pròsper per a la humanitat i la naturalesa.

La Cristina Bernal, consultora en comunicacions per a la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, va créixer a Abrera. Segons ha explicat “per a molts, la COP és una pèrdua de temps i un esdeveniment molt hipòcrita perquè molta gent de tot el món viatja amb avió a un lloc concret, quan s'intenta salvar el planeta pel canvi climàtic. Entenc totalment aquest punt de vista, perquè era el mateix que jo tenia sense haver anat abans a aquesta conferència. No obstant això, havent tingut aquesta experiència, puc dir que aquesta conferència va més enllà de les diferents negociacions de països per a abandonar l'ús dels combustibles fòssils o negociar el fons de pèrdues i danys o els indicadors per a mesurar els avanços en adaptació a nivell mundial”.

Felicitem la col·laboradora de l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA, Cristina Bernal, que ha participat en la Conferència del Clima de l’ONU COP 28 de Dubai


Durant la COP 28 de Dubai, han tingut lloc més de 200 esdeveniments en diferents temes relacionats amb el canvi climàtic i al voltant de 70.000 persones de tot el món han atès la conferència. Concretament, en el pavelló on es trobava Bernal, es van organitzar esdeveniments relacionats amb el poder de l'art i de la creativitat per a informar sobre el canvi climàtic. També es van realitzar exposicions fotogràfiques sobre els efectes del canvi climàtic, pel·lícules per a conscienciar sobre la importància de la biodiversitat, va haver-hi persones que van tocar instruments mentre s'educava en temes de canvi climàtic, es van recitar poemes per a poder comunicar ciència, conservacions i discussions van tenir també lloc en diferents temes per a promoure l'acció climàtica.
Segons ha explicat Bernal, “hi ha moltíssima gent, especialment jove, involucrada en molts projectes per a frenar la desforestació, per a incrementar l'educació climàtica en poblacions vulnerables, per a conservar els corals en diferents parts del món, per a educar a través de formes artístiques, entre d'altres. A més, tothom està obert a col·laborar i unir esforços per a poder replicar projectes o sumar-se a ells”.
Cristina Bernal també afegeix que “a Europa, necessitem la força que tenen en molts països d'Àfrica. Mai havia vist tant activisme i força com en la gent d'Àfrica. Em vaig sentir realment entusiasmada escoltant sobre els seus projectes i idees i la força dels seus missatges. A Europa és més comú veure una postura més passiva o conformista o, més aviat, desconnectada de la realitat”.

Felicitem la col·laboradora de l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA, Cristina Bernal, que ha participat en la Conferència del Clima de l’ONU COP 28 de Dubai

Agraïment a ANDA: "Em va ajudar molt estant a Abrera i pretén protegir i conservar els espais naturals del poble, així com educar a les generacions més joves"

 

L’activista Cristina Bernal també ha tingut unes paraules d’agraïment per a ANDA: “una organització que em va ajudar molt estant a Abrera va ser l'Associació Naturalista d'Abrera (ANDA), la qual pretén protegir i conservar els espais naturals del poble, així com educar a les generacions més joves. Vull aprofitar per a donar-los les gràcies per la seva important labor”.

Bernal també ha posat en relleu la importància de l'art i la creativitat per a comunicar sobre el canvi climàtic i també empoderar a la població: “per desgràcia, els articles científics que es desenvolupen en universitats, la majoria de les vegades, no surten de les institucions de recerca o governs, mentre que comuniquen informació crucial sobre els perills i les solucions per la situació climàtica actual. En aquest sentit, és necessari un canvi per part d'aquestes institucions a l'hora de comunicar, si volen realment tenir un impacte en la ciutadania, anant més enllà de la comunitat científica”.

Des de l'Ajuntament d'Abrera feliciten la Cristina Bernal pel seu treball i dedicació per preservar el medi natural i mitigar els efectes del canvi climàtic en la societat actual.  

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00