Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple Municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera del 30-11-23
  • Ple Municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera del 30-11-23
  • Ple Municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera del 30-11-23

PLE MUNICIPAL/PODCAST

1/12/2023

Torna a escoltar el Ple Municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 30 de novembre a la nostra programació "A la carta" a la web i l'app


Aquest dijous 30 de novembre, a partir de les 19 hores, s'ha celebrat una sessió extrordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera. Com sempre, la retransmissió del ple s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

La sessió es va iniciar amb la lectura de la Declaració institucional amb motiu del 25 de novembre de 2023, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, a càrrec de la Laia Riell, una alumna de l’Institut Voltrera. 

 

Ple Municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera del 30-11-23

 

A continuació repassem els punts que es van debatre a l’ordre del dia: 

 

Les actes de les sessions anteriors, l’ordinària del 28-09-2023 i l’extraordinària del 02-11-2023 es van aprovar per unanimitat. 

 

El nomenament de representants de l’Ajuntament d’Abrera en el Consell Escolar Municipal (mandat 2023-2027)  es va aprovar amb un total de 16 vots a favor: 10 dels regidors i regidores del govern del PSC, 4 d’Alternativa en Comú, 1 d’Esquerra Republicana i 1 del Partit Popular, i 1 vot en contra del regidor de Vox.

 

I la revisió anual de la xifra de població a data 01/01/2023, que és de 12.848 habitants, dels quals 6.466 homes i 6.382 dones, es va aprovar amb el suport de tots els grups.

 

També es van aprovar per unanimitat l’aprovació de les bases reguladores dels concursos de cartells de Festa Major d’Abrera, de disfresses i de cartells de la festivitat del Carnestoltes, del Concurs literari “Imagina Abrera” i del Concurs de pintura ràpida. Bàsicament, s’han inclòs punts perquè no es pugui utilitzar la Intel·ligència Artificial, per modificar els terminis de resolució dels certàmens, i en el cas del Concurs Literari Imagina Abrera incorpora noves categories adreçades a infants i joves.

 

A continuació es va aprovar la delegació en la Diputació de Barcelona de les funcions de gestió, inspecció i recaptació tributàries en relació als tributs municipals referents a la nova taxa per a la prestació del servei de gestió de residus, que es va aprovar amb 15 vots a favor, 10 del PSC, 4 d’Alternativa en Comú i 1 d’Esquerra, 1 abstenció del PP i 1 vot en contra de Vox.

 

A l’apartat de mocions, els grups municipals d’Alternativa en Comú, PSC i Esquerra Republicana, van presentar de forma consensuada, un text per a la resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel i el respecte a la legalitat internacional que es va aprovar amb els 15 vots a favor dels grups ponents, 1, abstenció del PP i 1 vot en contra de Vox.

 

Alternativa en Comú va presentar una moció sobre el 75è aniversari dels drets humans que va incorporar esmenes presentades pel govern municipal del PSC, i que es va aprovar també amb 15 vots a favor, 4 d’Alternativa en Comú, 10 del PSC i 1 d’Esquerra, 1 abstenció del PP i 1 vot en contra de Vox.

 

I la mateixa votació es va repetir en l’altra moció presentada per Alternativa en Comú, que també va incorporar esmenes del PSC, referent a l'arbrat urbà i els efectes negatius de la sequera .

 

Mentre que el grup municipal de VOX en va presentar quatre i cap d’elles es va aprovar. La primera per a la millora del gimnàs municipal d'Abrera,  que el secretari de la corporació va informar prèviament al seu debat que era nul·la de ple dret. Va comptar amb 2 vots a favor del grup ponent i del grup municipal del PP, i els 15 vots en contra de PSC, Alternativa en Comú i Vox.

 

La segona moció presentada, per combatre l'islamisme radical a Abrera, va comptar amb l’únic vot a favor de VOX i 16 vots en contra de la resta de grups.

 

La tercera moció, per VOX per acabar amb la inseguretat i delinqüència a Abrera, també presentava diversos acord nuls de ple dret, i tampoco no es va aprovar en comptar amb 2 vots a favor del grup ponent i del PP, i 15 vots en contra del PSC, Alternativa en Comú i Vox.

 

I la mateixa votació es va repetir a la darrera moció presentada per Vox de rebuig a l'amnistia als responsables del cop d'estat separatista al 2017.

 

Finalment, a l’apartat de control al govern, es va donar compte dels informes de morositat, càlcul mitjà de pagament i execució del 3er trimestre 2023, i de la relació de decrets i de la relació dels acords de les Juntes de Govern de setembre i octubre de 2023. I finalment, hi haurà el torn de precs i preguntes. 

 

 

Com sempre, la sessió extraordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00