Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Una quarantena de persones han donat sang a la campanya de donació "Toca donar sang, toca rebre vida" del divendres 10 de novembre de 2023. Gràcies, Abrera!
  • Una quarantena de persones han donat sang a la campanya de donació "Toca donar sang, toca rebre vida" del divendres 10 de novembre de 2023. Gràcies, Abrera!

SALUT PÚBLICA

17/11/2023

Més de 40 persones han donat sang a la nova campanya de donació "Toca donar sang, toca rebre vida" del divendres 10 de novembre de 2023 a la Casa de Cultura


El divendres 10 de novembre passat es va dur a terme una nova campanya de donació de sang a Abrera, sota el lema "Toca donar sang, toca rebre vida". Des de l'Ajuntament d'Abrera, juntament amb l'Àrea de Promoció de la Donació del Banc de Sang i Teixits, s'ha impulsat una nova campanya de donació de sang al municipi per tal que els veïns i veïnes fessin les seves donacions. Així, un total de 45 persones han donat sang. D'aquestes, 3 ho feien per primera vegada. La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es va instal·lar el divendres 10 de novembre a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h. Un total de 45 persones han donat sang. D'aquestes, 3 ho feien per primera vegada. Les persones interessades havien d'apuntar-se prèviament al web del Banc de Sang (fent clic aquí). 

 

José Antonio Zafra, regidor de Salut Pública

"Donar sang és una acció fonamental que exerceix un paper essencial en la preservació de la vida i el benestar de les comunitats. La importància de donar sang es destaca en diversos aspectes fonamentals: salvar vides directament, actuacions davant d'emergències i desastres naturals, proveir els tractaments mèdics continus; avanços mèdics i cirurgies complexes i connexió comunitària i solidaritat. En resum, la donació de sang és un regal inavaluable que pot marcar la diferència entre la vida i la mort per a molts. És un compromís significatiu amb la salut de la societat i una oportunitat per a cada individu de contribuir directament al benestar de la seva comunitat".

 

Des del Banc de Sang i Teixits es fa una crida a la donació, ja que aquest 2023, seran necessàries 260.000 donacions per atendre les necessitats dels pacients de Catalunya.

 

Una quarantena de persones han donat sang a la campanya de donació

Una quarantena de persones han donat sang a la campanya de donació

 

A la campanya del Banc de Sang i Teixits, "Toca donar sang, toca rebre vida", hi han participat un total de 45 abrerencs i abrerenques. D'aquestes, 3 ho feien per primera vegada. 

 

Requisits pels donants

Els i les donants han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any, mentre que els homes un màxim de quatre i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Com a mesura de seguretat, abans de la donació, es fa una entrevista mèdica en què es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

 

Si has patit la Covid, hauràs d’esperar 14 dies per poder donar des de la fi dels símptomes. Si has estat en contacte amb algú que hagi tingut la Covid, però estàs vacunat amb la pauta completa i no tens símptomes, pots donar sang amb normalitat.


La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d'esperar 2 setmanes.

 

A Abrera tornem a donar el millor de nosaltres! Gràcies a totes i tots!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00