Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple extraordinari Ajuntament d'Abrera 02-11-23

PLE MUNICIPAL/PODCAST

3/11/2023

Torna a escoltar el Ple Municipal extraordinari de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 2 de novembre a la nostra programació "A la carta" a la web i l'app


Aquest dijous 2 de novembre, a partir de les 19 hores, s'ha celebrat una sessió extrordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera. Com sempre, la retransmissió del ple s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. L'ordre del dia de la sessió comptava amb tres punts a l'ordre del dia que repassem a continuació:

 

 

En primer lloc es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per a l’exercici de 2024. Les ordenances reguladores de l’IBI, l’IAE, l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica i l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres es van modificar per l’adaptació a la normativa degut al canvi de la legislació per part de l’Estat, la Comunitat Autònoma i la Unió Europea que afecta directament als tributs locals i, d’altra banda, per ajustament del tipus de gravamen. També es va proposar la creació de la taxa per la prestació del servei de gestió de residus urbans, per tal d’acomplir el que emmarca la Llei 7/2022 del 8 d’abril, que fa necessari aplicar les eines normatives i executives per assolir millors resultats en prevenció i recollida selectiva dels residus, i que per primera vegada, s’obliga a les entitats locals que disposin d’una taxa diferenciada, específica i no deficitària per als serveis que han de prestar, en relació als residus de la seva competència.

La modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per a l’exercici de 2024 es va aprovar amb un total de 10 vots a favor dels regidors i regidores socialistes del govern municipal, 1 abstenció de la regidora d’Esquerra Republicana  i 6 vots en contra dels 4 regidors i regidores d’Alternativa en Comú, la regidora del Partit Popular i el regidor de Vox.

 

El segon punt de l’ordre del dia era una modificació puntual de la plantilla de personal de l’exercici 2023, per a la supressió d’una plaça d’Educador/a del servei d’Esports, vacant, de la plantilla de Personal Laboral, i la creació d’una plaça d’Especialista en Recursos Humans, que va comptar amb els 10 vots a favor del govern del PSC, 6 abstencions dels grups Alternativa en Comú, Esquerra Republicana i Partit Popular i 1 vot en contra de Vox.

 

I el tercer i darrer punt de l’ordre del dia feia referència l’increment retributiu del 0,5% previst a la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2023, que va comptar amb un total de 16 vots a favor, 10 del PSC, 4 d’Alternativa en Comú,1 d’Esquerra i 1 del PP, i 1 vot en contra del regidor de Vox.

 

Com sempre, la sessió extraordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00