Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Abrera per l'erradicació de les violències masclistes
 • Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats
 • Abrera, municipi feminista!

  + 6

 • Abrera Municipi 100% Feminista! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses iniciatives
 • Abrera, municipi 100% Feminista Porró lila
 • Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats
 • Xarxa Violeta d’Abrera - Pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes
 • Abrera diu Prou a les violències masclistes
 • Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

IGUALTAT/FEMINISME

26/10/2023

Abrera Municipi 100% Feminista! Durant el mes de novembre es commemora el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses iniciatives


Amb motiu del Dia internacional per a l’erradicació de les violències envers les dones, que es commemora el 25 de novembre, des de la Regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament d’Abrera s'han programat per aquest mes de novembre diverses propostes i activitats. Participa de les diverses propostes per commemorar la lluita per erradicar les violències masclistes!

Abrera, municipi 100% Feminista

La regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI, Giulia Mirto, ha posat en relleu que "un any més i en el marc de l’Abrera, municipi 100% Feminista commemorem el Dia Internacional per l’Erradicació de les Violències Masclistes amb diferents propostes per a totes les edats, amb la finalitat de seguir visibilitzant i fent prevenció davant les violències masclistes. Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI us convidem que participeu de totes les propostes i agraïm a les diferents associacions i entitats que s’hi han sumat per tal d’oferir el màxim d’experiències de forma transversal i transformadora en clau d’igualtat".  

"Us convidem que participeu de l’acte institucional, de la ja consolidada VI Marxa Contra les Violències Masclistes a Abrera, de visitar el Memorial de Víctimes de la Violència Masclista d’aquest any i de diferents propostes culturals de sensibilització i debat envers aquesta xacra. Des de l’Ajuntament d’Abrera, i durant tot l’any, però de forma especial en el mes de novembre, també recordem i posem en valor els serveis d’atenció a les víctimes de violència masclista dels que disposem al municipi, que són el SIAD psicològic i jurídic; i us convidem que conegueu la Guia de Recursos Contra les Violències Masclistes Envers les Dones, que vàrem crear i dissenyar de forma pionera a Abrera. 

Per finalitzar, també convidar-vos que participeu del Consell Municipal de les Dones d’Abrera i que us sumeu a la Xarxa Violeta d’Abrera, accions de participació ciutadana de les que trobareu tota la informació en aquest web municipal abrera.cat. Us esperem a totes i tots per seguir commemorant aquest mes, i per seguir lluitant per la igualtat real i efectiva a Abrera!".

 

 Abrera Municipi 100% Feminista! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses iniciatives

 

Participa en les diverses activitats programades per commemorar la lluita
per erradicar les violències masclistes!

 

Diumenge 12 de novembre. 5è aniversari del cor “Amb Cor de Gospel”

El proper diumenge 12 de novembre se celebrarà el concert del 5è aniversari del cor “Amb Cor de Gospel” contra les violències masclistes. Us esperem a partir de les 19.00 h a l'Auditori del Centre Polivalent. Activitat benèfica amb taquilla inversa. La recaptació es donarà a l'entitat Associació Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS). El concert comptarà amb la participació de la Coral Contrapunt d'Abrera i altres cors convidats.

 

Dimecres 22 de novembre. Conta contes “L’anegueta gorda” a càrrec de Mitja i Mitjoneta

La Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17) acollirà el dimecres 22 de novembre l'espectacle familiar "L’anegueta gorda” a càrrec de la companyia Mitja i Mitjoneta, adreçat a infants a partir de 4 anys. Properament podreu fer la vostra inscripció en aquest web municipal. Activitat gratuïta!

 

Dijous 23 de novembre. Assaig Obert “Amb Cor de Gòspel”

L'entitat Amb Cor de Gòspel ha programat un assaig obert pel dijous 23 de novembre, a l'Auditori del Centre Polivalent (Pl. Rebato, 1). L'assaig començarà a les 20 h i finalitzarà a les 21.30 h. Si t'agrada el cantar i el gòspel, apunta-t'hi! Activitat gratuïta!

 

Dissabte 25 de novembre.
Commemorem el dia 25 de novembre, Dia Internacional per l’erradicació de les violències envers les dones, amb l’acte institucional que contempla una proposta de teatre-col·loqui i el memorial a les víctimes mortals de les violències masclistes d’enguany
 

El proper 25 de novembre, a les 17.30 h, la Sala de plens de l’Ajuntament acollirà l’acte institucional del Dia Internacional per l’erradicació de les violències envers les dones. Enguany comptarem amb una proposta en format mini teatre; “Inèrcia” que parteix d'una història real a través d’un text sense complexes, centrada en les seqüeles psicològiques de la violència masclista i l'abús, des d'un punt de vista innovador, que busca transmetre la idea que la violència va molt més enllà dels actes en si i que ens redefineix com a persones. En finalitzar la posta en escena, el públic assistent podrà compartir impressions i reflexions amb la companyia teatral.Seguidament, a la Plaça de la Constitució podrem visitar el Memorial d’enguany de les víctimes de les violències masclistes, que posteriorment restarà exposat al vestíbul de la Casa de Cultura, des del dimecres 29 de novembre al divendres 12 de gener de 2024, inclosos.

 

Diumenge 26 de novembre. VI Marxa contra les violències masclistes a Abrera

Un any més, conjuntament amb el Centre Excursionista d’Abrera s'organitza la ja consolidada Marxa contra les violències masclistes al nostre municipi. L'activitat s'iniciarà a les 10.00 h a la plaça de la Constitució, i finalitzarà cap a les 13.30 h a la plaça de Pau CasalsEn cas de pluja l’activitat es realitzarà al Gimnàs municipal (c. de Salvador espriu, 1). La recollida de samarretes es realitzarà, a la plaça de la Constitució el mateix dia, en horari de 9.00 h a 10.00 h, per ordre d'arribada fins a exhaurir existències

Les inscripcions de la VI Marxa cotnra les violències mascliste a Abrera s'obrirà, de manera telemàtica, del dilluns 6 al diumenge 26 de novembre (ambdós dies inclosos), en aquest web municipal abrera.cat.  També hi haurà inscripcions presencials, a les dependències del Servei d'Acció Social (c. Major, 3), en els següents dies i horaris:

 • Dilluns 6, 13 i 20 de novembre de 10.00 h a 13.00 h
 • Dimecres 8, 15 i 22 de novembre de 16.00 h a 19.00 h

Enguany la marxa serà de 5 km interurbans i comptarem amb la col·laboració de l’alumnat del Servei Comunitari de Institut Voltrera, de l’Associació de voluntaris/es de Protecció Civil d’Abrera i de l'entitat Crea Jove's. S'aconsella vestir amb roba còmode i calçat còmode i adequat per caminar, utilitzar protector solar, portar aigua i hidratar-se de forma continuada i portar fruits secs o fruita per ingerir durant el camí.Sensibilització, participació i col·laboració per part de l’alumnat de l’Institut Voltrera

 • D’una banda el dimarts 7, el dimecres 8 i el dijous 9 de novembre, l’alumnat de 4t de l’ESO realitzarà un taller de prevenció del ciberassetjament i les violències envers les dones a càrrec de Cúrcuma Cooperativa, una entitat especialitzada en la formació i acompanyament de l’abordatge de les violències masclistes.
 • Per altre banda, l’alumnat de 3r de l’ESO gaudirà del Teatre fòrum “Ellas#cosasdechicas” el proper dijous 23 de novembre a la Sala municipal, per tractar, a través de píndoles teatrals de l’obra, la prevenció de les violències masclistes amb un debat final amb l’alumnat.

A més, dins de l’assignatura de Servei Comunitari que cursa tot l’alumnat durant el curs de 4t de l’ESO, un grup de joves participarà en el suport pel desenvolupament de la VI Marxa contra les violències masclistes a Abrera. I com sempre, per la lectura del manifest del dissabte 25 de novembre, en el acte institucional del Dia Internacional per l’erradicació de les violències envers les dones, comptarem també amb la col·laboració de l’Institut Voltrera i el seu alumnat.

 

Il·luminació de color violeta

Del dilluns 20 a dilluns 27 de novembre s'il·luminarà de color violeta la façana de l’Ajuntament i la rotonda del Rebato en commemoració al 25 de novembre, Dia Internacional per l'erradicació de les violències envers les dones.

 

 Exposició a la Biblioteca Josep Roca i Bros

 Durant tot el mesde novembre, a la Biblioteca Josep Roca i Bros podrem veure la mostra de llibres “Abaix el patriarcat. Erradiquem les violències masclistes”.

 

 Serveis i recursos municipals disponibles durant tot l’any

 • Servei d’igualtat de l’Ajuntament d’Abrera T.937702911 igualtat@abrera.cat (c.major, 3)
 • Serveis a les dones:
  • Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)
   Servei que ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, si escau, amb relació a l’exercici dels drets de les dones i llurs fills i filles en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar, amb especial atenció a les dones que pateixen situació de violència masclista.
  • S’ofereix atenció psicològica a les dones que presenten situacions de necessitat o crisi derivades de la seva condició de dona, especialment les que pateixen o han patit violència masclista. Aquesta atenció psicològica l'ofereix una psicòloga especialitzada en gènere i violències masclistes, de forma confidencial i sense cost.
  • S’ofereix també, un servei d’assessorament jurídic que proporciona una atenció presencial de qualsevol dona que tingui una consulta en matèria d'igualtat d'oportunitats i/o que necessitin assessorament sobre qualsevol circumstància de les situacions específiques que afecten a les dones, tant en l'àmbit administratiu, civil o penal: separacions i/o divorcis, incompliment de sentència, custòdia de fills o filles, processos penals per violència de gènere, entre d'altres. Aquest assessorament jurídic l'ofereix una advocada de forma confidencial i sense cost.

   Per més informació o demanar cita: T. 935 572 420
  • Què és el SIAD Baix Llobregat? Consulteu la guia del servei fent clic aquí.
  • Consulteu les guies de suport publicades al web del Consell Comarcal (visiteu la pàgina web aquí)  
   • Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE)
    Servei que ofereix informació i atenció integral a les dones que han patit o pateixen processos de violència masclista i acompanyament en el seu procés de recuperació, així com pels seus fills i filles a càrrec, potenciant els programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparación tot adequant el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència masclista.

    SIE Sant Feliu de Llobregat
    c. de Joana Raspall 38-40
    Tel. 93 685 99 34
    siebll.tsf@gencat.cat

    SIE Sant Boi de Llobregat
    c. de Francesc Macià, 99-101
    Tel. 93 135 71 72
 • Xarxa Violeta d’Abrera
  Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera es crea la Xarxa Violeta, que s’estableix com a pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes tot impulsant el desplegament d’estratègies en col·laboració amb la ciutadania en el seu conjunt, per fer front a les violències patriarcals de manera més eficaç i socialment compromesa.
  Consulteu la pàgina de la Xarxa Violeta d'Abrera fent clic aquí.

Xarxa Violeta d’Abrera - Pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes

 

 • Guia de recursos contra les violències masclistes envers les dones d’Abrera
  Des de l’Ajuntament d’Abrera i amb el nostre més ferm compromís de sumar en l’objectiu d’erradicar les violències masclistes envers les dones, volem posar a disposició de tota la ciutadania la informació i els recursos per un abordatge integral d’aquestes i és des d’aquesta voluntat, que neix aquesta guia. Per tal d’abordar aquest fenomen de caire social i estructural, ens cal conèixer i atendre els diferents elements que intervenen en l’origen i en els mecanismes de reproducció del sistema patriarcal que el sustenten.

  Consulteu la pàgina de la Guia de recursos contra les violències masclistes envers les dones d'Abrera

Guia de recursos contra les violències masclistes


Des de l'Ajuntament d'Abrera conviden la ciutadania a participar de totes les activitats programades enguany amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per l'erradiació de les violències masclistes! Abrera 100% Feminista!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web www.abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
 • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
 • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00