Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • A Abrera commemorem un any més el Dia Mundial contra el Càncer de Mama
 • Prevenció del càncer de mama. Imatge de Freepik
 • Cancer de mama

  + 1

 • càncer de mama

SALUT PÚBLICA/ENTITATS

19/10/2023

Abrera commemora avui dijous, 19 d’octubre, el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, i la Junta Local d'Abrera de l'AECC organitzarà diumenge el viatge solidari


Avui dijous 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada per sensibilitzar sobre el tipus de càncer més freqüent en dones. Des de l'Ajuntament d'Abrera ens fem ressò de la commemoració i agraïm a les persones voluntàries de la Junta Local d'Abrera de l'AECC la gran tasca solidària que realitza durant tot l'any per recaptar fons per a la investigació.

 

 Una data per conscienciar la població

L’objectiu de la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. A Catalunya, el càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones catalanes, tant en incidència com en mortalitat. Les estimacions més recents indiquen que l’any 2022 es van diagnosticar 5.497 casos a Catalunya, que corresponen al 30% del total de tumors diagnosticats en dones aquell any. La seva taxa bruta d’incidència a Catalunya és de 138 casos per cada 100.000 dones. 

El càncer de mama també pot afectar els homes. El risc mitjà dels homes de ser diagnosticats amb càncer de mama en algun moment de la vida és daproximadament 1 de cada 1.000 homes (en comparació amb 1 de cada 8 dones de mitjana). Malauradament, els homes solen ser diagnosticats amb càncer de mama en estadis més avançats. 

 

Prevenció del càncer de mama. Imatge de Freepik

Prevenció i detecció precoç

Per això, des del Servei de Salut de l'Ajuntament d'Abrera i d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, recomanem a les dones d’entre 50 a 69 anys dur a terme una mamografia cada dos anys. La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta.  

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l'obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d'alcohol i practicar la lactància materna.

 

Activitat solidària a Abrera amb la junta local d'Abrera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i l'Associació Vikingos del 600 del Baix Llobregat

Abrera acollirà aquest diumenge 22 d'octubre una nova jornada solidària, organitzada per la Junta local d'Abrera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i l'Associació Vikingos del 600 del Baix Llobregat, amb la col·laboració del nostre Ajuntament. Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, es durà a terme el tradicional Viatge Solidari, amb recorreguts pel municipi amb cotxes clàssics (donatius d'1 €) i una taula informativa i venda de productes relacionats amb la prevenció del Càncer de mama a la plaça de Pau Casals. També es farà la rifa d'un pernil. Tota la recaptació es destinarà a la lluita contra el càncer de mama. No hi falteu!

 

Horaris de la jornada:

 • 09.30 h Concentració a la plaça de Pau Casals
 • 09.45 h Inscripcions
 • 10.00 h Esmorzar als restaurants de la zona (opcional)
 • 11 h Ruta Solidària
 • 13.30 h Final de festa

Edició de 2022 del viatge solidari

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00