Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • El proper diumenge 7 d'octubre, commemorarem el Dia Internacional de la Nena amb un espectacle familiar a la Sala Municipal
  • El proper diumenge 7 d'octubre, commemorarem el Dia Internacional de la Nena amb un espectacle familiar a la Sala Municipal
  • El proper diumenge 7 d'octubre, commemorarem el Dia Internacional de la Nena amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

IGUALTAT / INFÀNCIA

5/10/2023

El proper dissabte 7 d'octubre, commemorarem el Dia Internacional de la Nena amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

 


Des de la Regidoria d'Igualtat, Feminisme i LGTBI i des de la Regidoria d'Infància de l'Ajuntament d'Abrera organitzem un espectacle familiar que tindrà lloc el dissabte 7 d'octubre per commemorar el Dia Internacional de la Nena. El contacontes és una versió original de Laura Bernis i tindrà lloc a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) a les 11.00 h del matí.

 

Posem en valor els drets de les nenes i promovem la igualtat

La regidora d'Infància, Arantxa Galofré, destaca que “des de la Regidoria d’Infància seguim donant visibilitat i commemorant el Dia Internacional de la Nena amb l’objectiu de posar en valor els seus drets i promoure la igualtat per aconseguir una ciutat més justa. Des de l’Ajuntament d’Abrera creiem que és molt important fer conèixer i integrar la igualtat des de les edats més primerenques per tal que puguin desenvolupar-se des d’aquesta posició entre iguals al llarg de tota la seva vida. Per això convidem a totes les nenes i tots els nens d’Abrera a que gaudeixin amb la seva família i amistats d’aquest espectacle”.

 

La regidora d’Igualtat, Feminisme i LGTBI, Giulia Mirto, ha accentuat que “un any més des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera posem en valor el Dia Internacional de la Nena amb la finalitat de visibilitzar la importància de prevenir les desigualtats que viuen les nenes i les dones a totes les etapes de la vida. Aquesta acció s’emmarca dins de tot un seguit de propostes que oferim des de l’Ajuntament d’Abrera en la contínua lluita per a l’assoliment de la igualtat real i efectiva entre dones i homes. Us convidem a totes i tots que gaudiu en família d’aquesta proposta”.


La bruixeta poruga

El contacontes infantil 'La bruixeta poruga' explica la història de la Wendy, una bruixeta peculiar. No sap espantar, no sap fer encanteris i té molta por de les altres bruixes, especialment de les seves germanes. Aquestes li fan la vida impossible, fins i tot li roben l’escombra, la seva única amiga. Un dia coneix algú que confia tant, tant, tant en ella que li dona la força per descobrir tots els seus poders amagats i convertir-se, així, en una bruixa autèntica.

Totes tenim poders, només ens falta la confiança per utilitzar-los.

 

En acabar el conte, realitzarem un taller en el qual cada infant crearà i s’endurà la seva pròpia poció de l’empoderament.

 

L’activitat està dirigida a famílies amb infants a partir de 3 anys. Ja podeu fer les vostres inscripcions per veure 'La bruixeta poruga' fent clic aquí.

 

El proper diumenge 7 d'octubre, commemorarem el Dia Internacional de la Nena amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

 

Dia internacional de la Nena

Ser nena no és fàcil. Ni aquí ni a la resta del món. Les nenes, pel simple fet de ser-ho, s’enfronten diàriament a la discriminació i a la violència. El seu gènere i la seva edat les converteixen en la població més vulnerable. Si, a més, tenen altres característiques, com tenir alguna discapacitat o pertànyer a una minoria ètnica, ser nena passa a ser gairebé un perill. A tot el món 65 milions de nenes no tenen accés a l’educació, nenes que creixen sense l’oportunitat de desenvolupar tot el seu potencial, nenes que no podran tenir el futur que vulguin. Cada any 12 milions de nenes són obligades a casar-se, obligades a deixar de ser nenes, obligades a ser mares quan encara no estan preparades, amb parts que posen en risc les seves vides. Més de 200 milions de nenes i dones vives avui han patit mutilació genital femenina. Dos de cada tres dels menors víctimes de tràfic de persones són nenes.

L'any 2011 l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir l'11 d’octubre com el Dia Internacional de la Nena amb l’objectiu de crear consciència de la situació de les nenes arreu del món i reivindicar els seus drets. Arreu s'organitzen actes per donar a conèixer la doble discriminació que pateixen milions de nenes de tot el món per motius de gènere i edat.

 

Des d’Abrera volem mostrar el nostre desig perquè totes les nenes puguin créixer i viure lliures de limitacions o violències.

Des de l’any 2018, a l’Ajuntament d’Abrera programem alguna activitat específica per poder commemorar i visibilitzar aquesta diada. Des d’Abrera ens sumem a mostrar el nostre desig perquè totes les nenes puguin créixer i viure lliures de limitacions o violències, per així poder desenvolupar tot el seu potencial i el dret a una vida en igualtat d’oportunitats.

No us perdeu el contacontes familiar i posterior taller de “La bruixeta poruga” per commemorar el Dia Internacional de la Nena!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web www.abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
  • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
  • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00