Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Empenedors i emprenedores
 • Infografia convotatòria de l'ajut d'autocupacio per a joves - Juliol 2023
 • treball

  + 1

 • Informem de la subvenció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el SOC, per afavorir l'autoocupació de joves entre 18 i 29 anys

PROMOCIÓ ECONÒMICA

10/8/2023

Des del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Abrera s'informa de la nova convocatòria del programa d’ajuts de foment de l’autoocupació de joves


Des del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Abrera informem que, des del dimarts 18 de juliol fins a les 15.00 h del dimecres 20 de setembre de 2023 inclòs, es pot sol·licitar la subvenció de 15.210 euros del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, per afavorir l'autoocupació de joves entre 18 i 29 anys. Es tracta d’un ajut econòmic adreçat a les persones joves que inicien una activitat econòmica o professional com a persones treballadores autònomes que els permeti mantenir el seu projecte d’emprenedoria a llarg termini i que contribueixi a la disminució de l’atur entre el col·lectiu jove.

 

La ajut econòmic s'adreça a joves que inicien una activitat econòmica o professional com autònoms/mes que permeti mantenir el seu projecte d’emprenedoria a llarg termini i contribuir així a la disminució de l’atur entre el col·lectiu jove.

 

En total, el Departament d’Empresa i Treball hi destina 13 milions d’euros, cofinançats pel Fons Social Europeu Plus, i l’import de l’ajut és de 15.120 euros per persona sol•licitant. Com a novetat aquest any es reserven 500.000 euros del pressupost a persones joves amb domicili fiscal a micropobles (municipis de menys de 500 habitants). 

 

Requisits per rebre l’ajut:

 • Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici d’activitat com a persona treballadora autònoma.
 • Estar donada d’alta al registre del programa de Garantia Juvenil en situació “inscrit beneficiari” el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
 • Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma, com a mínim, el dia abans de presentar la sol·licitud d’aquest ajut.
 • Mantenir i acreditar, amb informació fiscal i/o de facturació, la realització de l’activitat econòmica o professional per la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda. Durant tot aquest temps no es pot estar contractat com a persona treballadora assalariada.
 • Tenir i mantenir el domicili fiscal i, si s’escau, el centre de treball, a Catalunya al llarg dels 18 mesos.
 • Durant aquest temps, dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada.

 

La sol·licitud s'ha de fer de forma telemàtica del dimarts 18 de juliol a les 9:00h fins al 20 de setembre 2023 a les 15:00h.

L’ajut es pot sol·licitar del dimarts 18 de juliol a les 9:00h fins al 20 de setembre 2023 a les 15:00h. Les sol·licituds s’han de realitzar telemàticament a través d’un dels següents canals:

Infografia convotatòria de l'ajut d'autocupacio per a joves - Juliol 2023.jpg

Més informació: 

Per a més informació, podeu contactar amb el Departament de Treball i Empresa de la Generalitat a través els següents canals:

 

També podeu contactar amb el nostre Departament de Promoció Econòmica en el nostre horari d’atenció a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres 16.30 h a 19 h, a través dels següents canals:

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00