Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera del 30 de març de 2023

PLE MUNICIPAL

31/3/2023

Torna a escoltar el Ple Municipal Ordinari de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 30 de març a la nostra programació "A la carta"


Aquest dijous 30 de març, a partir de le 19 hores, s'ha celebrat una sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera, de manera presencial. Com sempre, la retransmissió del ple s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

A continuació repassem els punts debatuts a la sessió, que va començar amb la lectura del manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones a càrrec de diverses integrans de l’Associació Abrera contra la Violència de Gènere d'Abrera. 

 

Tot seguit es va aprovar per unanimitat la sessió anterior ordinària del 26 de gener de 2023 i també va comptar amb el suport de tots els grups municipals l’aprovació del segon Pla d’igualtat local per la ciutadania d’Abrera.  

 

L’aprovació inicial de l’establiment del servei públic municipal de la deixalleria i l’avantprojecte del reglament de funcionament, es va aprovar amb un total de 14 vots favorables, dels 13 regidors i regidores de l’equip de govern municipal, 11 del PSC i 2 d’Esquerra Republicana, i també de la regidora de Ciutadans, i 3 vots en contra dels dos regidors d'Alternativa d'Abrera i el representant d'Abrera'Abrera en Comú. 

 

A continuació es va aprovar per unanimitat l’adhesió a l’Agenda digital dels municipis de Catalunya impulsada pel Consorci Localret, i les Bases reguladores del Concurs de cartells de Festa Major d’Abrera i la Festa Major Jove de 2023. 

 

La modificación del Pla General d’Ordenació d’Abrera per a la construcció de 57 habitatges de proteccio oficial a l’àmbit comprés entre l'avinguda de la Generatlita i els carrers Rosers, Martorell i Salvador Espriu, també es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals. 

 

Finalmente es va aprovar una modificació de crèdit al Pressupost General per a l’exercici de 2023 per crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per un import total de 372.785 euros amb un total de 13 vots favorables, dels 13 regidors i regidores de l’equip de govern municipal, 11 del PSC i 2 d’Esquerra Republicana, i 4 abstencions dels grups de l’oposició, de la regidora de Ciutadans, i 3 abstencions dels dos 2 d’Alternativa d’Abrera, 1 de Ciutadans i 1 d’Abrera en Comú. 

 

A l’apartat de mocions, els dos grups del govern muncipal, PSC i ERC van presentar un text conjunt per sol·licitar la tramitació de tots els procediments i tràmits necessaris per iniciar la construcció urgent d'equipaments sanitaris d’atenció primària i d’urgència dins d’un nou espai de salut d’Abrera, amb la calendarització corresponent, donat que responen a una necessitat urgent i inajornable del territori. La moció óes va aprovar amb un total de 14 vots favorables, dels 13 regidors i regidores de l’equip de govern municipal, 11 del PSC i 2 d’Esquerra Republicana, i també de la regidora de Ciutadans, i 3 vots en contra dels dos regidors d'Alternativa d'Abrera i el representant d'Abrera'Abrera en Comú.  

 

A l’apartat de control, es va donar compte dels informes de morosiat i l’execució del 4rt trimestre de 2022 i de la relació de decrets i acord de les Juntes de Govern de gener i febrer de 2023 i, finalmente, va haver-hi el torn de precs i preguntes per part del públic assistent.. 

  

Com sempre, la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app.

 

Durant els propers dies, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera tractarem amb més detall els punts debatuts aquest dijous 30 de març al ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00