Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Dia del Consumidor
 • Servei Públic de Consum d'Abrera
 • Servei Públic de Consum d'Abrera a les dependècies de Promoció Econòmica (2)

  + 1

 • Servei Públic de Consum d'Abrera a les dependècies de Promoció Econòmica

CONSUM

15/3/2023

Avui dimecres 15 de març es commemora el Dia Mundial dels drets de les persones consumidores. Coneixes quins són els teus drets com a consumidor/a?


Cada any, per commemorar el 15 de març, Dia Mundial dels drets de les persones consumidores, els Serveis Públics de Consum, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, realitzem una campanya de difusió que enguany se centra en fer possible que totes les persones puguin conèixer els seus drets com a persones consumidores, amb l’objectiu d’evitar la discriminació en les relacions de consum. La protecció dels drets de les persones consumidores només és possible a través d’una informació clara, comprensible, eficaç i suficient. I des del Servei Públic de Consum d’Abrera ens sumem a la campanya de difusió del dret a l’accessibilitat i no discriminació en les relacions de consum.

 

El marc normatiu vigent atorga una sèrie de drets com a persones consumidores, entre els quals destaca el d’accessibilitat i no discriminació en les relacions de consum. Així, per exemple, quan contractem un viatge hem de saber que tenim dret a que l’empresa tingui en compte les nostres capacitats cognitives i a que s’hi adapti en cas de necessitat.

 

La campanya del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores incideix en la importància de que els materials de difusió que utilitzen els serveis públics municipals de consum siguin accessibles, facilitant que estiguin a l’abast de tothom. Per això la campanya utilitza sistemes de lectura fàcil i adapta les formes de comunicació a les necessitats dels col·lectius amb capacitats cognitives diverses.

La campanya del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores incideix en la importància de que els materials de difusió que utilitzen els serveis públics municipals de consum siguin accessibles, facilitant que estiguin a l’abast de tothom.

 

l Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

 

El diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, i alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, destaca que enguany, la campanya engegada per l’ens provincial “se centra en garantir l’accessibilitat universal als serveis públics de consum i comencem per posar èmfasi en la importància que els material de difusió que utilitzen aquests serveis de la província siguin accessibles per a tothom, és a dir, que els materials de comunicació utilitzin sistemes de lectura fàcil i adaptin la comunicació a les necessitats dels col·lectius més vulnerables com poden ser les persones que tenen algun tipus de discapacitat, ja sigui incorporant el Braille o la llengua de signes.

 

Fins al dimarts 21 de març hi haurà  diferents actes i jornades a tota la província amb la participació dels municipis. El mateix dia 21,  des de la Diputació Barcelona, s’organitzarà una jornada amb tècnics i tècniques locals per compartir i debatre experiències de com podem millorar la igualtat i la no discriminació en la contractació de béns i serveis de consum.

 

 • Trobareu la informació del Dia del Consumidor de 2023 al web de la Diputació de Barcelona fent clic aquí.
 • Veieu el vídeo de la campanya "Serveis Públics de Consum a l'abast de tothom" fent clic aquí o a la part inferior d'aquesta pàgina.
 • Escolteu L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dijous 16 de març de 2023 amb el diputat de Salut Pública i Consum, Jesús Naharro, fent clic aquí
 • Entrevista a Ràdio Abrera al diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro.jpeg

Consulteu els serveis que us oferim al Servei Públic de Consum d'Abrera!

La regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, ha destacat que "des de la regidoria de Consum oferim a la ciutadania d’Abrera el Servei Públic de Consum que, a més de donar informació i suport, gestiona i tramita als organismes competents tots els problemes que afecten als consumidors i les consumidores", i ha valorat molt positivament les dades: "Tal i com demostren les dades, aquest servei cada cop és més conegut i això fa que cada cop sigui més demandat per part dels nostres veïns i i les nostres veïnes. Per sectors, els serveis de llum, gas i telefonia acaparen gran part de les reclamacions".

 

Servei Públic de Consum d'Abrera a les dependècies de Promoció Econòmica.jpeg

 

 

El Servei Públic de Consum d’Abrera és un servei totalment gratuït, inclòs dins la Xarxa Local de Consum, que funciona de manera presencial, amb cita prèvia, tots els dimecres en horari d’11.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 18.30 h. Per utilitzar-lo, només heu de trucar-nos al T. 93 770 01 02 o enviar un correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat

 

El SPC d’Abrera és un servei totalment gratuït que funciona de manera presencial, amb cita prèvia, tots els dimecres en horari d’11.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 18.30 h. Per utilitzar-lo, només heu trucar-nos al T. 93 770 01 02 o enviar un correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera recordem que el Servei Públic de Consum d'Abrera és un servei totalment gratuït, que en aquests moments funciona amb cita prèvia els dimecres d’11 h a 14 h de forma presencial, i de 16.30 h a 18.30 h, també presencialment.

 

Per concertar cita podeu adreçar-vos directament al Departament de Promoció Econòmica en el nostre horari d’atenció a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres 16.30 h a 19 h, a través dels següents canals:

 • De manera presencial, a les dependències de Promoció Econòmica, a la 1a planta del Mercat Municipal d'Abrera (c. de Martorell, 20)
 • Per telèfon, trucant al T. 93 770 01 02
 • A través de correu electrònic a l’adreça promocioeconomica@abrera.cat.
 • També es pot contactar directament amb el SPC d'Abrera els dimecres de 11.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 18.30 h a través del correu consum@abrera.cat

Servei Públic de Consum d'Abrera a les dependècies de Promoció Econòmica (2).jpeg


Oferim informació i assessorament directe als nostre veïns i veïnes. Consulteu els serveis que us oferim al Servei Públic de Consum d'Abrera!

 • Ajudem i informem sobre com tramitar reclamacions.
 • Organitzem campanyes i xerrades de sensibilització a les persones consumidores i al teixit comercial
 • Col·laborem en inspeccions informatives de consum.
 • Col·laborem amb un espai mensual a través d'entrevistes a l'emissora municipal Ràdio Abrera. Podeu accedir a tots els programes fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

Servei Públic de Consum d'Abrera.jpeg

 

D'altra banda, el SPC d'Abrera està inclòs dins la Xarxa Local de Consum (XLC), que és una agrupació voluntària d'ens locals, sense personalitat jurídica pròpia, constituïda en l'actualitat per 312 serveis de defensa de les persones consumidores de la província de Barcelona, que neix a proposta i amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb la pretensió de:

 • cohesionar les polítiques i programes locals de protecció i defensa de les persones consumidores i usuàries
 • treballar de manera coordinada, compartir iniciatives, objectius i mitjans i evitar les duplicitats
 • dinamitzar el consum en l'àmbit local
 • donar valor afegit als actuals serveis municipals de defensa de les persones consumidores i usuàries


Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00