Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Ple municipal extraordinari, 24 d'octubre de 2022
 • L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars als habitatges
 • L'Aula d'Adults Municipal ha començat el curs 2022-2023 amb més de 40 alumnes

  + 2

 • Gaudim de la Piscina Municipal d'Estiu!
 • Activitats Centre Aquàtic Municpal d'Abrera

AJUNTAMENT D'ABRERA

16/11/2022

Amb les ordenances fiscals per l’any 2023, es continuen garantint uns serveis municipals de qualitat i s'aposta per una Abrera més sostenible


La proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2023 presentada per l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Abrera té per objectiu mantenir i continuar millorant els serveis municipals, alhora que manté algunes bonificacions com  la relativa a la instal·lació de plaques solars als habitatges per fer d’Abrera un municipi més sostenible. Un any més, congelem els impostos i la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes.

 

Maite Novell: Seguim apostant per unes ordenances que tenen com a eix central les nostres famílies i el municipi. Congelem novament els impostos i la pressió fiscal’.

Els impostos mantenen la línia de fiscalitat moderada i es tornen a oferir bonificacions fiscals. Les taxes municipals per l’any 2023 conserven les quotes i s’incorporen modificacions en determinats preus públics. La regidora de Serveis Econòmics, Maite Novell, ha posat en relleu que des de l’Ajuntament d’Abrera “seguim apostant per unes ordenances que tenen com a eix central les nostres famílies i el municipi. Congelem novament els impostos i la pressió fiscal i fem els ajustos necessaris adequats a les necessitats de servei i inversió que farem al nostre municipi l’any vinent”.

 

Continuem promocionant les energies renovables amb bonificacions a l'IBI per a una Abrera més sostenible

 

L’Equip de Govern segueix dirigint les seves polítiques de promoció a les energies renovables i es manté fins al 50% la bonificació en l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a aquells habitatges en els quals s’hagin instal·lat sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol per a l’autoconsum i s’aplicarà durant 5 anys consecutius.

Mantenim la gratuïtat de la taxa de taules i cadires en les terrasses dels establiments de restauració abrerencs

També continuarà sent gratuïta durant l’any 2023 la taxa de col·locació de taules i cadires en les terrasses dels bars i establiments de restauració del municipi per seguir donant suport al sector.

 

 

Els impostos mantenen la línia de fiscalitat moderada i es tornen a oferir bonificacions fiscals. Les taxes municipals per l’any 2023 conserven les quotes i s’incorporen modificacions en determinats preus públics.

En les taxes municipals, es mantenen les quotes en línies generals i s’han introduït diverses modificacions de caire tècnic:

 • Millora i clarificació de redacció i adaptació normativa.
 • Es tipifiquen nous mòduls pels diferents tipus d’habitatge que tenim a Abrera, sobretot pel que fa a les reformes d’habitatges i moviment de terres.
 • S’estableixen dues noves quotes tributàries en els documents administratius relatius a processos d'estabilització del personal funcionari laboral de l'Ajuntament d'Abrera.

També s’han fet diverses modificacions en diversos preus públics:

 • S’aplica tarifa reduïda en les entrades de les Festes de Cap d’Any.
 • En la quota per les activitats de l’Escola d’Adults, s’incorporen nous apartats en previsió d’aquells casos que per força major deixen l’escola, tinguin la devolució de l’import de la matrícula proporcionalment al temps impartit.
 • En els preus públics per a la prestació de l’Escola Bressol Municipal Món Petit, s’aclareixen els serveis fora del curs escolar a les famílies d’I2.

 

Es creen taxes amb un benefici econòmic en unitats familiars monomarentals i monoparentals en els abonaments familiars del Centre Aquàtic Municipal i la Piscina Municipal d'Estiu.

 

Pel que fa a la prestació de serveis esportius, les ordenances municipals de 2023 també contemplen taxes adequades als canvis en unitats familiars “monoparentals i monomarentals”. Així, es creen taxes amb un benefici econòmic tant en abonaments familiars de Piscina Municipal d'Estiu com en abonaments familiars del Centre Aquàtic Municipal (CAM). 

 • La quota mensual dels abonaments familiars monomarentals i monoparentals de les activitats prestades en els abonaments del CAM tindrà una reducció de la taxa general a partir del 2n membre d’un 30% i un 10% addicional per cada nou membre.
 • Respecte als abonaments familiars de Piscina Municipal d'Estiu, es proposa un descompte del 20% sobre la taxa d'abonament familiar general, i el mínim de persones integrants serà de dues persones.

 

Les ordenances fiscals per l’any 2023 van ser aprovades en la sessió extraordinària del Ple Municipal, celebrada el dilluns 24 d’octubre, amb 12  vots a favor dels regidors i regidores dels grups del govern municipal, 11 del PSC i  1 del regidor d'Esquerra present a la sessió, 1 abstenció del grup municipal de Ciutadans, i 3 vots en contra, 2 del grup d'Alternativa d'Abrera i 1 d'Abrera en Comú. 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00