Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Nou servei d'informació i assessorament en salut mental a Abrera
 • Nou edifici Serveis Socials (2)
 • Nou servei d'informació i assessorament en salut mental a Abrera - Contacte

ACCIÓ SOCIAL

10/10/2022

Avui dilluns 10 d'octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental


La fita va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Des de l'Ajuntament d'Abrera apostem pel benestar emocional de la ciutadania i comptem amb un punt d’informació i assessorament en salut mental al nostre municipi, dins l'acord de col·laboració entre l’Ajuntament d’Abrera i l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord.

Cada tercer divendres de mes en horari de 9.30 h a 13.00 h, una treballadora de l’Associació atén en un despatx del nostre Servei d’Acció Social realitzant acompanyament i atenent les demandes referents a salut mental que sorgeixin als habitants d’Abrera.

 

L'objectiu del Dia Mundial de la Salut Mental és sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives.

L'objectiu del Dia Mundial de la Salut Mental és sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

 

Enguany, amb el lema "Salut mental en un món desigual", la campanya se centra en els efectes que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut en el benestar emocional de la població, especialment en el cas dels professionals sanitaris i altres treballadors essencials, els adolescents, les persones que viuen soles i les qui ja patien prèviament problemes de salut mental.

 

Servei d’Informació i Assessorament en Salut Mental d'Abrera

El Servei d’Informació i Assessorament en Salut Mental es basa en un model d’atenció comunitària, amb l’objectiu d'aportar un recurs complementari al qual s’ofereix des de la xarxa d’atenció en salut mental. El que pretenem a través d’aquest punt informatiu és oferir a les persones amb una problemàtica en salut mental i a les seves famílies una cartera de serveis comunitaris i socials que permetin donar resposta a les diferents necessitats sorgides.

La regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, ha explicat que "amb aquest punt d'atenció seguim ampliant els serveis en relació amb l'atenció a les persones per part del Departament d'Acció Social per apropar-los a la nostra ciutadania. Aquest servei permet que les persones que necessitin suport en qüestions relacionades amb la salut mental, tan necessaris sempre i que després de la pandèmia encara hem vist més palès, ho tinguin a l'abast al nostre municipi sense haver de traslladar-se i de la mà de persones qualificades i professionals".

 

Amb el punt d'informació i assessorament en salut mental a Abrera oferim a les persones amb alguna problemàtica i a les seves famílies una cartera de serveis comunitaris i socials per donar resposta a les seves necessitats.

Des de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord ja fa sis anys que es va posar en marxa un punt d’informació i assessorament a Olesa de Montserrat i un altre a Sant Andreu de la Barca, i també s'ofereix el mateix servei des de la seva seu central, ubicada a Martorell. Ara, s'amplia el servei amb el nou punt d’informació i assessorament en salut mental a Abrera.

Des de l'associació ofereixen:

 • Orientació i assessorament relacionat amb els trastorns mentals
 • Acollida i valoració de la situació específica de cada cas
 • Espais regulars de seguiment amb el professional de referència
 • Informació i assessorament de la xarxa de recursos de salut mental, els serveis de l'entitat i els serveis comunitaris

 

Com podem accedir al nou servei de salut mental d'Abrera?

El servei d’informació i assessorament en salut mental a Abrera s'ofereix cada tercer divendres del mes en horari de 9.30 h a 13.00 h. Per accedir-hi al servei, cal demanar cita prèvia contactant amb l'Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord trucant al T. 93 774 33 07  o al T. 676 711 150, o també a través del correu electrònic associacio@salutmentalblln.org

 

El servei d’informació i assessorament en salut mental a Abrera s'ofereix cada tercer divendres del mes en horari de 9.30 h a 13 h
Per accedir-hi al servei, cal demanar cita prèvia.

Per a més informació contacteu amb el Servei d’Acció Social de l’Ajuntament (carrer Major, 3), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del matí, i dimarts i dimecres de 16 a 19 hores de la tarda, al telèfon de contacte T. 93 770 29 11 i al correu electrònic serveissocials @abrera.cat

 

 

Nou servei d'informació i assessorament en salut mental a Abrera - Contacte.jpg

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00