Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Abrera, municipi feminista! Iniciem els Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista amb molt bona acollida
 • Abrera, municipi feminista! Iniciem els Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista amb molt bona acollida
 • Abrera, municipi feminista! Iniciem els Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista amb molt bona acollida

  + 4

 • Abrera, municipi feminista! Iniciem els Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista amb molt bona acollida
 • Abrera, municipi feminista! Iniciem els Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista amb molt bona acollida
 • Abrera, municipi feminista! Iniciem els Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista amb molt bona acollida
 • Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista

IGUALTAT/FEMINISMES

29/9/2022

Aquest més de setembre s'han iniciat a Abrera els Cursos d'Autodefensa Feminista gratuïts impulsats per l'Ajuntament, amb molt bona acollida per part de les participants


A Abrera, aquest mes de setembre s'han iniciat els Cursos d'Autodefensa Feminista gratuïts, amb una gran acollida per part de les dones d'Abrera i rodalies. Després del període d'inscripcions, finalment s'han creat dos grups per a dones per tal de poder donar resposta a tota la demanda rebuda. Les classes tenen lloc al Gimnàs de l'Escola Francesc Platón i Sartí (c. Salvador Espriu, 3 Abrera). Com a municipi compromès en la defensa del dret de totes les persones a viure una vida lliure de violències, amb aquests cursos oferim eines de capacitació i entrenament de l’autodefensa, incorporant la perspectiva interseccional i de gènere per l’empoderament personal i col·lectiu.

Amb aquests cursos s'ofereixen eines de capacitació i entrenament de l’autodefensa, incorporant la perspectiva interseccional i de gènere per l’empoderament personal i col·lectiu

Valoracions molt positives

Els Cursos d'Autodefensa Feminista costen de deu sessions, es van iniciar el dimecres 21 de setembre i finalitzaran el dimecres 29 de novembre. Des de l'Ajuntament d'Abrera valorem molt positivament la gran acollida per part de dones d'Abrera i d'altres municipis:


Montse Navarro, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

"Abrera és un municipi compromès en la defensa del dret de totes les persones i, sobretot, a viure una vida lliure de violències. Tenim la sort d'oferir aquest curs d'Autodefensa amb perspectiva feminista, que l'imparteix la Karin, una persona especialitzada amb autodefensa i violències de gènere i ens ajudarà a identificar i reconèixer de forma conscient, en quines situacions cal establir límits per viure de forma segura, com viure-les i ensurtir-nos d'això. L'objectiu d'aquest curs està en l'autoconeixement de les dones. Aconseguir tenir confiança i autoestima, seguretat personal, autocontrol, empoderament, i llibertat de poder actuar en el moment, ja que a vegades en trobem en situacions on ens podem quedar bloquejades. La idea és tenir eines per poder sortir-nos-en".

 

'Abrera és un municipi compromès en la defensa del dret de totes les persones i, sobretot, a viure una vida lliure de violències'

 

"Donem les gràcies a totes les dones que s'han apuntat en aquest curs. Esperem que assoleixin l'objectiu que volen, i arribin a tenir totes aquestes eines i aprenguin tot el que es transmet en aquest curs d'autodefensa en perspectiva feminista. També vull donar les gràcies a la Karin, perquè des del primer moment ens va dir que sí, i és una dona que és una especialista en autodefensa i violència de gènere, a més de ser activista i escriptora, una persona dedicada exclusivament a això, amb una experiència molt àmplia. Esperem que ens doni un cop de mà a totes nosaltres. I que aquesta experiència serveixi a les dones. Ha estat un plaer iniciar la formació i saludar a les dones que hi van participar".


Esther Reales, tècnica d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

"Estem molt satisfetes de la gran acollida que els cursos d'autodefensa feminista ha generat i de poder oferir eines i recursos a les dones per poder sentir-se més segures en tots els àmbits de les seves vides. En la primera sessió dels grups ja es va poder percebre la gran necessitat que hi ha d'espais de dones on poder compartir les motxilles personals de cada una i créixer conjuntament amb el guiatge d'una professional com és la Karin.
La primera sessió va acostar al grup a conèixer-se, a compartir expectatives i a oferir el marc del que suposarà aquest curs, anant molt més enllà d'oferir únicament exercicis per repel.lir una possible agressió. En l'autodefensa feminista moltes més coses entren en joc i és un camí que les dones aniràn descobrint al llarg d'aquestes deu sessions que les esperen".

 

“No desitjo que les dones tinguin poder sobre els homes, sinó sobre sí mateixes”- Mary Wollstonecraft

 

Abrera, municipi feminista! Iniciem els Cursos gratuïts d'Autodefensa Feminista amb molt bona acollida


Especialista en autodefensa i violències de gènere

La instructora del curs és la Karin Konkle és llicènciada en Estudis de Gènere i 3er Dan d'Aikido, a més d'especialista en autodefensa i violències de gènere.  Imparteix cursos d'autodefensa feminista en diversos àmbits des de l’any 2001. Activista i escriptora dels llibres ¿Estás segura? Autodefensa y las claves de la auténtica seguridad (2012) i Autodefensa feminista (para todo el mundo) (2021). Trobareu tota la informació sobre els cursos d'autodefensa en el flyer que podeu consultar fent clic aquí.

 


QUÈ ÉS L’AUTODEFENSA AMB PERSPECTIVA FEMINISTA?


“L’autodefensa comença entrenant la ment, no els punys”

L’Autodefensa feminista és la capacitat per identificar i reconèixer de forma conscient, en quines situacions cal establir límits per viure de forma segura i en llibertat, així com disposar de recursos emocionals i físics per afrontar o repel·lir una possible agressió física, verbal o psicològica.

 

 

“L’autodefensa comença entrenant la ment, no els punys”

 

QUÈ S'APRÈN AL CURS?

 • A identificar, gestionar i controlar les meves emocions.
 • A comunicar-me verbal i corporalment en defensa dels meus desitjos i interessos.
 • A reconèixer les meves pròpies capacitats.
 • A establir límits i preservar el meu espai físic.
 • Habilitats dissuasives i resolutives.
 • Tècniques físiques per respondre a possibles agressions.

“Pegar és l’última opció, però s’ha de saber què fer”

 

QUÈ APORTARÀ?

 • Autoconeixement, confiança i autoestima.
 • Seguretat personal, autocontrol i fermesa.
 • Resiliència, empoderament i llibertat.

 

“I sororitat perquè l’autodefensa és personal i col·lectiva!”

 

 

Abrera, municipi 100% feminista!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00