Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Setmana de la Mediació 2022. "La mediació surt al carrer"
 • Setmana de la Mediació 2022. Espectacle infantil de titelles: “La rata forastera”
 • Setmana de la Mediació 2022. "La mediació surt al carrer"

  + 14

 • Setmana de la Mediació 2022. "La mediació surt al carrer"
 • Setmana de la Mediació 2022. "La mediació surt al carrer"
 • Setmana de la Mediació 2022. Espectacle infantil de titelles: “La rata forastera”
 • Ajuntament d'Abrera. Equip del Servei de Mediació
 • Cartell Setmana de la Mediació 2022 d'Abrera
 • Entrevista del Dia de Ràdio Abrera 21/01/22 - Setmana de la Mediació, regidora Giulia Mirto i mediadora municipal Jessica Ahaik
 • Ajuntament d'Abrera. Equip del Servei de Mediació
 • Ajuntament d'Abrera. Equip del Servei de Mediació
 • Activitats Biblioteac Josep Roca i Bros Gener 2022 - Conte de titelles La rata forastera de la Cia Teatre en Miniatura dins la Setmana de la Mediació
 • Ajuntament d'Abrera. Equip del Servei de Mediació
 • Ajuntament d'Abrera. Equip del Servei de Mediació
 • Celebrem el Dia Europeu de la Mediació! Mercat ambulant dels dimarts
 • Ajuntament d'Abrera. Equip del Servei de Mediació
 • Servei de Mediació. Poster

MEDIACIÓ CIUTADANA

27/1/2022

Es tanca amb una valoració positiva la Setmana de la Mediació 2022 que ha comptat amb vídeos, un conte de titlles infantil, una carpa informativa i diversos espais a Ràdio Abrera


Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament d’Abrera s'ha organitzat, un any més, la Setmana de la Mediació, que ha tingut lloc des del divendres 21 de gener, Dia Europeu de la Mediació, al dimecres 26 de gener. Enguany s'ha combinat activitats presencials com ara un espectacle infantil de titelles i una carpa informativa al mercat setmanal, amb la presentació d'un vídeo sobre el Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana i diverses entrevistes a Ràdio Abrera. Les activitats programades s'han desenvolupat complint amb totes les mesures sanitàries davant la Covid. 

Enguany la situació sanitària actual ha permès oferir una proposta combinada d'activitats presencials i propostes virtuals per celebrar una nova edició de la Setmana de la Mediació d'Abrera. Així, en col·laboració amb la Biblioteca Josep Roca i Bros, s'ha programat un espectacle infantil de titelles, a Ràdio Abrera hem emès diferents espais informatius i entrevistes, i s'ha presentat un nou video sobre el Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana que podreu visualitzar a través de les nostres xarxes socials. Amb aquestes activitats hem convidat a la ciutadania a conèixer la mediació i el servei gratuït que oferim a Abrera. 

 

En el marc de la Setmana de la Mediació s'ha ofert una proposta combinada d'activitats presencials i virtuals amb un espectacle infantil de titelles, entrevistes i diversos vídeos que podeu visualitzar a través de les xarxes socials de l'Ajuntament d'Abrera

Durant l'any 2021, des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera s'ha gestionat gairebé un centenar de casos i més 200 persones s'hi han adreçat al nostre servei. Aquestes xifres suposen un increment molt significatiu respecte a anys anteriors. Properament us informarem, amb més detall, de les xifres totals del servei durant el passat exercici.

 

A Abrera apostem per la mediació i afavorim la convivència! Durant l'any 2021 s'ha gestionat gairebé un centenar de casos i s'han adreçat al servei més de dues-centes persones, el que respresenta un increment significatiu respecte a anys anteriors.

A continuació repassem la programació que hem ofert enguany dins la Setmana de la Mediació d'Abrera d'aquest any 2022.

 

Divendres 21 de gener

Presentació del vídeo "Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera"

Vídeo informatiu sobre el funcionament del nostre Servei de Mediació i Convivència Ciutadana.  A les 10.00 h, a l'Instagram @abrerainfo i canal de Youtube de l'Ajuntament d'Abrera, es va presentar un vídeo que podeu visualitzar fent clic aquí.

 

Ajuntament d'Abrera. Equip del Servei de Mediació


"L'Entrevista del Dia" de Ràdio Abrera

Amb la regidora de Mediació, Giulia Mirto, i la mediadora del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera, Jessica Ahaik. 

A les 14.04h,  a Ràdio Abrera, al 107.9 FM, a l'app i al web www.radioabrera.cat. us vam oferir "L'Entrevista del Dia" dedicada especialment a la Setmana de la Mediació. La podeu tornar a sentir fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

Setmana de la Mediació 2022 - Entrevista a Ràdio Abrera amb la regidora de Mediació, Giulia Mirto i la mediadora municipal Jessica Ahaik.jpeg

 


Dissabte 22 de gener

Espectacle infantil de titelles: “La rata forastera”

En col·laboració amb la Biblioteca Josep Roca i Bros es va oferir a la sala d'actes de la Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17) aquest conte infantil de titelles a càrrec de la companyia Teatre en Miniatura, adreçat a infants a partir de 3 anys.

 

Setmana de la Mediació 2022. Espectacle infantil de titelles: “La rata forastera”

 

 

Dimarts 25 de gener

"La mediació surt al carrer"

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera es va instal·lar una carpa informativa al mercat setmanal de 10.00 h a 13.00 h al Mercat Setmanal (al carrer de Josep Tarradelles/cantonada amb amb Pg. de l'Església) per donar a conèixer a les veïnes i veïns del municipi el servei gratuït de mediació. 


Setmana de la Mediació 2022.

 

Dimecres 26 de gener

Espai "Mediació i convivència" de Ràdio Abrera

Cada darrer dimecres del mes, "L'Entrevista del Dia" de Ràdio Abrera es converteix en un espai de col·laboració amb el Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera, al que parlem del servei i les activitats que s'organitzen al municipi en l'àmbit de la mediació i la convivència ciutadana. Podeu escoltar el programa del dimecres 26 de gener fent clic aquí. 

També s'atenen consultes de la ciutadania que podeu fer arribar a través del correu electrònic mediacio@abrera.cat o trucant al 93 770 29 11 i deixant el vostre missatge. També pots utilitzar el formulari de contacte del web radioabrera.cat indicant a l'assumpte "Consulta sobre Mediació".

Pots escoltar tots els programes fent clic aquí.

 

Jessica Ahaik, mediadora municipal, a Ràdio Abrera.jpg

 

Valoració molt positiva. Gràcies, Abrera!

La regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, ha destacat que des de l'Ajuntament "valorem molt positivament l’apropament de la ciutadania a les diverses activitats disenyades tant en clau infantil com en clau adulta per apropar-vos el servei de mediació. Us convidem que mireu els videos que expliquen el servei de mediació que està al vostre abast al nostre canal de Youtube de “l’ Ajuntament d’Abrera”. També s'agraeix la col·laboració de les veïnes i veïns d'Abrera en la realització dels vídeos que hem elaborat per donar a conèixer el Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera,  el suport de la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros i l'emissora municipal Ràdio Abrera.  

 

Visualitzeu els vídeos del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera

Al nostre canal de Youtube al que podeu accedir fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina, podeu visualitzar els següents vídeos que hem elaborat des del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera: 

 • "Bon veïnatge i mediació",  sobre la mediació entre veïns i veïnes i la comunitat
 • "Bon tracte familiar i mediació", sobre la mediació en l'àmbit de la família
 • "Mediació veïnal i familiar", sobre la mediació entre veïns i veïnes i entre familiars

 

21 de gener: Dia Europeu de la Mediació

Coincidint amb l’aniversari de l’aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa de la 1a Recomanació núm. R(98)1, sobre mediació familiar, el 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació, que vol ser un dia per a homenatjar a totes aquelles persones que es dediquen a aquest espai de resolució de conflictes i per destacar la importància d’aquest camp per evitar l’escalada de problemes que es poden resoldre mitjançant el diàleg.

 

Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d'Abrera: un servei a l'abast de tothom!

El Servei de Mediació i Convivència Ciutadana és un servei gratuït adreçat a tota la ciutadania abrerenca que oferim des de l’Ajuntament d’Abrera amb l’objectiu d’ajudar-vos a resoldre els conflictes que us puguin sorgir amb el veïnat, amb la família, les amistats... el nostre entorn; d’una forma pacífica i dialogada. 

 

Què és la mediació?

La mediació és un mètode pacífic de gestió i resolució de conflictes en què una tercera persona, neutral, imparcial i professional (el mediador o mediadora), crea un espai de diàleg i que és totalment confidencial. En aquest espai us ajudem i acompanyem perquè vosaltres mateixos pugueu trobar solucions satisfactòries al conflicte. La mediació és voluntària i confidencial.

 

 

Què és el Servei de Mediació Ciutadana?
És un servei públic i gratuït, adreçat a la ciutadania d’Abrera, on s'ajuda a prevenir, gestionar i resoldre els diferents conflictes de convivència, que sorgeixen en les relacions entre les persones, de manera pacífica, imparcial i confidencial.  

 

Com hi puc contactar?

L' horari d'atenció a la ciutania és els dimecres de 9 a 14 h i de 16.30 a 19 h. Per a qualsevol consulta o per demanar cita prèvia les persones interessades poden contactar-hi de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del matí, i dimarts i dimecres de 16 a 19 hores de la tarda, a través dels següents canals: 

• Presencialment: Edifici de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Abrera (c. Major, 3).

• Per telèfon: 93 770 29 11

Via correu electrònic: mediacio@abrera.cat 

 

Des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana treballem també per la promoció del bon veïnatge al nostre municipi, en col·laboració amb els i les agents de dinamització i els i les agents de civisme per reforçar els vincles i el sentiment de pertinença; tot visibilitzant i posant en valor la diversitat.

 

A Abrera apostem per la mediació i afavorim la convivència! Gràcies per commemorar amb nosaltres la Setmana de la Mediació!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00