10/12/2021
Visita institucional a la casa sostenible "Lilus House" que s'està construint al barri de Sant Miquel d'Abrera amb maerials respectuosos amb la salut i el medi ambient
L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, i el cap de Territori de l'Ajuntament, Antoni Muñoz, han visitat recentment la construcció de la casa sostenible 'Lilus House', al barri de Sant Miquel d'Abrera. L'edifici s'està erigint mitjançant un sistema de construcció industrialitzada basat en fusta local i materials sostenibles, respectuosos amb la salut i el medi ambient serà el primer edifici de fusta amb certificat Passivhaus Plus a Catalunya, que acredit un consum d'energia mínim.A mitjans del mes de novembre passat es va iniciar el muntatge de l'estructura de fusta CLT L'edifici aspira a ser un model en construcció ecològica, eficiència energètica i protecció de la salut, i proporcionarà dades de manera constant dels paràmetres relacionats amb aquests camps. Així, arquitectes, enginyers, tècnics, prescriptors o potencials clients interessats en la construcció biopassiva tindran un punt de referència on experimentar les sensacions d'habitar en aquest tipus d'habitatges que uneixen un mínim consum de energia (propi dels edificis Passivhaus) amb la utilització de materials sostenibles i saludables. L'alcalde abrerenc, Jesús Naharro, i el cap de Territori de l'Ajuntament, Antoni Muñoz, han dut a terme la visita amb el gerent de l'empresa HouseHabitat, Pere Linares, i l'arquitecte J. Oriol Martínez, els quals han explicat amb detall les característiques de la vivenda sostenible.
Consum energètic molt baix
L'estructura i la coberta de la casa s'han completat en 5 dies i l'habitatge estarà enllestida en 4 o 5 mesos. Es tracta d'un edifici positiu: generarà més energia renovable de la que consumeix. El gerent de l'empresa HouseHabitat, Pere Linares, ha explicat que "en quatre dies hem aixecat tota la casa d’uns 170 metres quadrats. Aquesta casa està feta bàsicament de fusta, hi ha algun element metàl·lic, però la resta és fusta. Amb diferents sistemes constructius amb entramat lleuger i amb CLT (que és panel contra laminat). Aquesta casa l’anirem a certificar Pasive House Plus, serà la primera de Catalunya, amb el qual estem en un rànquing a nivell d’eficiència energètica Plus. O el que és el mateix, a nivell europeu de les millors qualificacions energètiques. I això vol dir que tindrem una certificació energètica i consum energètic molt baix".
Pere Linaris també ha subratllat que "aproximadament, la casa tindrà una despesa en energia d’uns 60/70 euros mensuals (incloent l’IVA i la resta d’impostos), També comentar que posarem plaques fotovoltaiques i generarem més energia de la que consumirem. Se’n diuen cases positives. Es tracta d’un habitacle familiar normal, de cinc persones. Podrien cabre 20 persones per celebracions i demés. Serà una smarthome, el que vol dir que estarà domatitzada, i amb uns sistemes de maquinària, control mecànic de ventilacions que mesuraran els nivells de CO2 a l’interior i quan superin aquests nivells de CO2, aquestes màquines s’activaran a més velocitat i renovaran l’aire amb una velocitat superior, amb el qual el nivell i la qualitat de l’oxigen serà elevat i compensat respecte a valors de la OMS ( per sota de 600 partícules per milió)".
Acords amb les Universitats de Barcelona i Girona
House Habitat ha arribat a un acord amb les Universitats de Barcelona i Girona, per a la monitorització de l'habitatge, per analitzar quins valors de transmitàncies tèrmiques, valors i humitats hi hauran quan la casa estigui habitada. "Aquests valors seran consultats online, és a dir que la universitat a través d’uns paswords podrà entrar en una pàgina web, veuran aquests sensors, podran analitzar-los i esdevindrà un centre d’investigació a nivell universitari i es traslladarà, evidentment, a les institucions públiques i aquesta derrama d’informació es traslladarà al sector de la construcció perquè pugui esdevenir una construcció molt més sostenible i molt més eficient a nivell energètic”, ha afegit el gerent.
Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!