Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys
 • Vacuna de Reforç Covid-19 al CAP d'Abrera per a majors de 60 anys sense cita prèvia dilluns 3 de gener de 2022
 • Les famílies abrerenques amb infants d'entre 5 i 11 anys ja poden demanar cita per vacunar-los contra la Covid-19

  + 6

 • Punt de vacunació Covid-19 Centre Cultural Martorell
 • Avui s'inicia a Abrera la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb dependència severa i els seus cuidadors/es
 • Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • Instal·lat a Abrera el mòdul de suport al Centre d’Atenció Primària (CAP) per a l’activitat relacionada amb la Covid-19
 • Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't ara contra la grip
 • La salut és cosa de tothom! Mascaretes, distància i mans netes

SALUT PÚBLICA

3/1/2022

De manera puntual, el CAP d'Abrera posarà la dosi de reforç contra la Covid-19 sense cita prèvia a majors 60 anys avui dilluns 3 de gener de 18h a 19.15h


Al Centre d'Atenció Primària d'Abrera (C. Manresa, 9) es durà a terme una campanya puntual de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia adreçada a persones majors de 60 anys que vulguin administrar-se la dosis de reforç. Aquesta vacunació es durà a terme, de manera puntual, avui dilluns 3 de gener de 18.00 h a 19.15 h a l'ambulatori abrerenc.

Recordem que els majors de 40 anys ja poden demanar cita per rebre la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 i es redueix a 7 dies la quarantena de positius sense símptomes i contactes no vacunats. I que Els centres de vacunació massius més propers al nostre municipi són el Centre Cultural de Martorell per a infants i majors de 12 anys, i el centre mèdic annex a les instal·lacions Seat&Cupra només per a majors de 12 anys.

Des de l'Ajuntament d'Abrera recordem la importància de les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió de la Covid-19: ús de la mascareta, rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i ventilació d'espais. La salut és cosa de tothom!

 

Vacuna de Reforç Covid-19 al CAP d'Abrera per a majors de 60 anys sense cita prèvia dilluns 3 de gener de 2022.jpg

 

 

Els veïns i les veïnes d'Abrera d'entre 40 i 49 anys que tenen la pauta completa ja poden demanar hora per rebre la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19. Han d'haver passat almenys sis mesos des que es va rebre la segona dosi de Pfizer o Moderna, o tres mesos si s'està vacunat amb AstraZeneca

 

Els veïns i les veïnes d'Abrera d'entre 40 i 49 anys que tenen la pauta completa ja poden demanar hora per rebre la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19, també anomenada de reforç o de record. Per fer-ho, han d'haver passat almenys sis mesos des que es va rebre la segona dosi de Pfizer o Moderna, o tres mesos si s'està vacunat amb AstraZeneca, i cal demanar cita a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

 

Fins ara, les persones més joves que es podien vacunar amb la dosi de reforç, a banda de determinats col·lectius i de les persones vacunades amb Janssen, eren les d'entre 50 i 54 anys, per a les quals la cita a través del web vacunaciocovid es va obrir dimecres 22 de desembre passat, just l'endemà d'obrir-la per a la franja d'entre 55 i 59 anys.

 

Per rebre la tercera dosi, és imprescindible demanar hora. A més, han d'haver passat sis mesos a partir de l'última dosi si s'està vacunat amb Pfizer o Moderna, o tres mesos si s'està vacunat amb AstraZeneca.

 

 

Els centres de vacunació massius més propers al nostre municipi són el Centre Cultural de Martorell, al que poden vacunar-se persones a partir de 5 anys, i el centre mèdic annex a les instal·lacions Seat&Cupra, només per a majors de 12 anys. Es recomana demanar cita prèvia al web vacunacovid.cat

 

El centre de vacunació massiu més proper al nostre municipi és el que s'ha habilitat al Centre Cultural de Martorell (pl. de les Cultures s/n), i les vacunes s’administren a la segona planta d'aquest equipament en horari de 9.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Al Centre Cultural de Martorell s'administren vacunes a infants de 5 a 11 anys i a majors de 12 anys.

 

L’empresa automobilística Seat també ha posat a disposició dels ciutadans i ciutadanes un punt de vacunació fix al centre mèdic annex a les seves instal·lacions de Seat&Cupra a Martorell, que funciona en horari de 9.00 h a 20.00 h. En aquest cas, només s'hi poden vacunar les persones majors de 12 anys, i  no s'administren dosis infantils de 5 a 11 anys. 

 

Salut demana, que les persones que s’hagin de vacunar demanin cita a través de la web vacunacovid.cat, perquè això facilita l’operativa dels punts de vacunació i evita que s’hi puguin fer cues.

 

A banda del Centre Cultural de Martorell, a la Regió Sanitària Metropolitana Sud a la qual pertany el nostre municipi, han tornat a obrir com a centre de vacunació massiu el Parc Esportiu Llobregat de Cornellà, el Casal Gent Gran l’Ermita de l’Hospitalet, el CAP Can Bou de Castelldefels i Centre Cívic Sant Joan de Vilanova i la Geltrú.

 • Podeu consultar tots els centres de vacunació massius habilitats a tot Catalunya fent clic aquí.

 

 La vacunació als infants de 5 a 11 anys en la nostra zona es fa en centres massius i ja es pot demanar hora. Des del CAP d'Abrera animen els pares i mares perquè vacunin els seus fills i filles per protegir-los i aconseguir la immunitat de grup

 

Segons ens informava el Centre d'Atenció Primària (CAP) del nostre municipi, la vacunació als infants d'Abrera d'entre 5 i 11 anys s'està realitzant a través dels centres massius de vacunació. La referent de vacunes de l'ambulatori abrerenc, la infermera Vega Cámara, apunta que "la vacunació als infants de 5 a 11 anys en la nostra zona es farà en centres massius i ja es pot demanar hora per a totes les edats perquè no s'han establert franges, és a dir, que pot demanar hora tant un infant de 5 anys com un d’11 anys". La vacunació als infants d'aquestes edats va comentar el dimecres 15 de desembre.

 • Podeu demanar cita per vacunar els infants d'entre 5 i 11 anys fent clic aquí.

 

La infermera de l'ambulatori abrerenc ha animat els pares i mares perquè vacunin els seus fills i filles "per protegir-los i aconseguir aquesta anhelada immunitat de grup". Cámara també destaca que "es vacuna amb Pfizer, que és la vacuna aprovada per nens tan petits, i es posa una tercera part de la dosi la qual es posaria a una persona de més de 12 anys". Davant el dubte que pot sorgir als pares i mares si el seu fill o filla passa dels 11 als 12 anys en el transcurs de les vuit setmanes que separen la primera dosi i de la segona, "la primera dosi es posaria una infantil amb un terç, i la segona seria la que es posa als nens i nenes de més de 12 anys".

 

El CAP d'Abrera està vacunant amb la dosi de reforç de la Covid-19 les persones majors de 60 anys i les vacunades amb la dosi única de Janssen. Totes les persones residents a la residència de gent gran Canigó d'Abrera ja han rebut la dosi de reforç

 

D'altra banda, el CAP d'Abrera s'està duent a terme en aquests moments la campanya de vacunació de la dosi de reforç contra la Covid-19 als col·lectius de més de 60 anys, professionals sanitaris/àries i sociosanitaris/àries i aquelles persones que es van inocular amb la dosi única de la vacuna Janssen. I el dijous 11 de novembre passat van rebre la dosi de reforç totes les persones residents a la residència de la gent gran Canigó d'Abrera.

 

Segons ha apuntat la referent de vacunes de l'ambulatori abrerenc, la infermera Vega Cámara, "estem trucant per telèfon i intentem seguir una mica d’ordre per edat, des de 69 anys cap a baix, i disposem d'un llistat amb les persones vacunades amb Janssen, les quals estem trucant també". Des de l'ambulatori abrerenc ens recorden que el desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles.

 

Cámara també recomana als veïns i veïnes d'Abrera que es trobin dins d'aquests col·lectius, que demanin cita per rebre la dosi de reforç als centres de vacunació massius que el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a posar en funcionament: "els usuaris i usuàries poden apuntar-se com ho feien a l'estiu a través d'Internet i escolli el centre, el dia i l'hora que els hi vagi bé per vacunar-s'hi".

 

El desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles. En cas que els horaris, els dies o els punts de vacunació estiguin complets, des del Departament de Salut es recomana tornar a intentar-ho durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

 

També es recorda que és important que les dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català.

 • Podeu actualitzar-les a través del web de La Meva Salut fent clic aquí.

 

La Comissió de Salut Pública ha decidit reduir la quarantena de positius sense símptomes i contactes no vacunats de 10 a 7 dies, per a aquells casos diagnosticats a partir del dijous 30 de desembre.

 

Les persones positives de Covid-19 que no tinguin símptomes faran quarantenes més curtes, de 7 dies en comptes de 10. Així ho ha aprovat per unanimitat la Comissió de Salut Pública, on estan representats tant el govern espanyol com les autonomies, i ho ha ratificat després el Consell Interterritorial.

 

El canvi s'aplica per als casos que es diagnostiquin des d'aquest dijous 30 de desembre, és a dir, no té efectes retroactius. La decisió és per a les persones que no tinguin símptomes i també per als contactes estrets no vacunats, que són els que ara estan obligats a fer l'aïllament. No caldrà fer-se un test per donar per acabada la quarantena.

 

En cas de tenir símptomes, caldrà fer els 10 dies establerts de quarantena, sempre i quan en els darreres 72 hores hagin desaparegut els símptomes. Si aquests persisteixen, caldrà allargar la quarantena fins que desapareguin. 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera recordem la importància de les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió de la Covid-19: ús de la mascareta, rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i ventilació d'espais. La salut és cosa de tothom!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00