Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars als habitatges
 • L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars als habitatges
 • L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars als habitatges

ENTITATS/MEDI AMBIENT

30/12/2021

L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars als habitatges


Amb l’objectiu de fer de Can Vilalba un barri més sostenible i ecològic, l’Associació de Veïns de Can Vilalba ha arribat a un acord amb una empresa pionera a Catalunya en la instal·lació de plaques solars per abastir els habitatges del barri, així com els de la resta del municipi que ho sol·licitin, i aconseguir, entre d’altres coses, un estalvi significatiu en la factura de la llum.

Després de més de 20 reunions amb diferents empreses del sector fotovoltaic, l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba arribava a un acord comercial amb una de les empreses pioneres en la instal·lació d’aquestes plaques, “presentamos el proyecto que queríamos para todos los vecinos, buscando lo mejor para todas las familias del barrio y llegando a un acuerdo comercial en el que, nos asegurábamos que los materiales que pusieran, la instalación, el servicio posventa y los trámites administrativos fuesen los mejores y de máxima calidad, así como que el precio de la instalación colectiva, fuese la más económica” assegura el Gerardo Luengo, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba.
Podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 09/11/21 sobre aquest projecte fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Des del barri de Can Vilalba a tot el municipi

A principis del mes de setembre passat es van començar a posar les primeres plaques solars als habitatges de Can Vilalba. Durant tres setmanes, un equip d’instal·ladors va estar actuant al barri de Can Vilalba. Al mes d’octubre, a mesura que es realitzaven les contractacions, es va obrir una altre període d’instal·lacions que va durar dues setmanes.  I des d’aleshores, s’han anat instal·lant aquestes plaques a tots els domicilis sol·licitants. Qualsevol veí o veïna d’Abrera es pot acollir al projecte.
Davant l’allau de peticions de veïns/es d’altres barris del municipi, demanant acollir-se al projecte, des de l’Associació van reunir-se de nou amb l’empresa.  Actualment, qualsevol veí d’Abrera pot acollir-se al projecte que han iniciat al barri de Can Vilalba. “Siempre hemos compartido con el municipio todo lo que depende de nosotros, en este caso, al ser una empresa externa, tuvimos que sentarnos de nuevo con ellos, exponer el caso y que estuvieran de acuerdo”, afirma Luengo.

Si voleu sumar-vos al projecte i beneficiar-vos de les condicions negociades per l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba podeu posar-vos en contacte amb l’entitat a actividades@canvilalba.com o als telèfons 93 770 33 57 i 617 914 951.

Informació i assessorament

El passat 5 de novembre,  l’entitat va convocar a tots els veïns i veïnes de la població a una reunió informativa a la qual van assistir prop de 25 persones. A la cita, que van acudir la majoria de famílies que tenen instal·lades o estan en fase d’instal·lar plaques solars a casa seva, es va donar informació sobre les ajudes de la Unió Europea, els descompte de l'IBI i es van aclarir tots els dubtes que sorgissin al llarg de la reunió. A més, també es va parlar sobre els acumuladors d’energia, les bateries, per a tots aquells que estiguessin interessats i volguessin tramitar la sol·licitud de subvencions. De fet, l’empresa contractada s’ha ofert  a tramitar gratuïtament totes les sol·licituds d’aquelles famílies que siguin clients de l’empresa i les convocarà per complimentar aquesta ajuda, un cop estigui aprovada.

 

Avantatges de les plaques fotovoltaiques

L’escalfament global marca la seriosa problemàtica de l’emergència climàtica. Nombrosos informes alerten d’una possible catàstrofe climàtica si no es prenen mesures urgents. Una d’aquestes mesures que plategen els experts és, precisament, el canvi de model energètic reemplaçant recursos fòssils per energies renovables, com la fotovoltaica. A banda, dels beneficis mediambientals, l’energia fotovoltaica també ofereix un seguit d’avantatges que tot seguit detallem:

 • Estalvi en la factura de la llum. De mitjana es produeix un estalvi en la factura de la llum d’un 65% anual.
 • Ajudes públiques. Les ajudes de la Unió Europea i de l'IBI, la bonificació per la renta 2022, el cost de la instal·lació pot quedar en un 40-50%, depenent del pagament de la instal·lació realitzada en el domicili i d’altres factors. La UE ha posat a disposició de l’Estat i aquest ha transferit a les Comunitats Autònomes, un paquet d’ajudes per a la promoció de la instal·lació fotovoltaica que seran del 40% i poden arribar al 70% si, a més, s’instal·lessin bateries d’acumulació d’energia (un cop aprovades). A més, aquells que disposin de plaques solars podran reduir el 20% de l'import de les quantitats invertides en la renda de l’any que ve, segons l’Agència Tributària. I des de l’Ajuntament d’Abrera també hem aprovat un paquet de mesures que entraran en vigor el proper 1 de gener, en el qual els veïns i veïnes d’Abrera es beneficiaran d’una reducció del 50% de l'IBI de les llars, durant els pròxims 5 anys. Una ajuda que se suma a benefici del pagament de la factura per la instal·lació de panels fotovoltaics.
 • Amortització de la instal·lació. L’amortització de la instal·lació es redueix considerablement amb totes aquestes ajudes.
 • Estalvi energètic. Una instal·lació residencial amb bateria pot generar fins a un 90% d’estalvi en el consum d’energia.
 • Increment del valor de l’immoble. Una instal·lació fotovoltaica incrementa el valor immobiliari de la propietat, el que suposa una interessant inversió a llarg termini, ja que els panells solars tenen una durada d'uns 25 anys a ple rendiment. Passat aquest termini, continuen funcionant a un 80%, aproximadament.

Totes les persones interessades poden dirigir-se a l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba a través del correu electrònic actividades@canvilalba.com, al telèfon 93 770 33 57  o enviant un whatsapp al 617 91 49 51.
  

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00