Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat
 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat
 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat

  + 5

 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat
 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat
 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat
 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat
 • Signem un protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci amb el Departament d'Interior de la Generalitat

IGUALTAT

16/12/2021

L'Ajuntament d'Abrera signa un protocol amb el Departament d'Interior de la Generalitat contra les violències sexuals en entorns d’oci


Des de l’Ajuntament d’Abrera hem signat un conveni amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per incorporar el protocol contra violències sexuals en entorns d’oci, amb el qual es pretén garantir la seguretat en aquests espais i esdeveniments, coordinant tots els actors que tenen incidència en l’àmbit de l’organització i seguretat dels esdeveniments d’oci, així com aquelles persones que hi presten els seus serveis.  

El conveni l’han signat aquest dimarts 14 de desembre l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, i la Directora General d’Administració i Seguretat del Departament d’Interior, Sonia Andolz. A l’acte de signatura també van assistir, per part de l’Ajuntament les regidores d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montserrat Navarro, i de Seguretat Ciutadana, Guadalupe Marcos, la cap del Servei d’Atenció a les Persones, Silvia Ros, i per part de la Policia Local, l’inspector en cap, Juan Antonio González, i el sergent sots cap, Martín Gutiérrez. I per part del Departament d’Interior, la subdirectora general de suport al sistema de seguretat en l’àmbit local, Begoña Curto, i la tècnica del servei, Patricia Llop. 

 

Protocol transcendental per Abrera

Jesús Naharro, Alcalde

L'alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que aquest protocol “tiene una importancia transcendental. Abrera da un paso más en la fijación contra las violencias machistas. Y, en este caso, tenemos un protocolo firmado con el Departament de Interior para la seguridad contra las violencias sexuales en los entornos de ocio y hostelería. Abrera realiza una apuesta firme y decidida. Des de l’Ayuntamiento hemos creído conveniente regularizar esta herramienta para darle visibilidad y que las personas que sientan que son víctimas de violencia de algún tipo de agresión sexual en este entorno, que sepan que pueden denunciar, que hay mecanismos preparados para que sepan que es delito. Bajo ninguna circunstancia, una persona puede sentirse coartada de sus libertades, y mucho menos en Abrera. Por ello, hoy hemos firmado un convenio juntamente con el Departamento de Interior de la Generalitat, donde ponemos y regulamos esta forma de funcionar juntamente con nuestra Policía Local, siempre disponible para mejorar la vida de nuestras vecinas”.

 

Montse Navarro, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

“És important destacar, que la violència sexual afecta a la majoria, a gairebé totes les dones. Sobretot en llocs d’oci, en espais públics i també en el transport públic. També a les festes majors on s’han viscut greus atemptats contra la identitat i la llibertat sexual de les dones. La preocupació i el rebuig de la ciutadania, ens ha portat a no consentir això més, a dir prou, fins aquí. Amb l’ajuda d’aquest protocol, el que es pretén és garantir la seguretat, sobretot en aquests espais. I que estigui coordinat amb els sectors que treballen amb l’organització i la seguretat, que involucra tot el tema de les festes i esdeveniments d’oci nocturn. Aquest protocol aporta unes mesures de prevenció i detecció, també ajuda i atenció a la víctima. I, una cosa molt important, són actuacions operatives envers la persona agressora, cosa que fins ara quedava una mica perduda en l'espai. Amb aquest protocol s’aborda i s’identifiquen les agressions que fan aquest tipus de persona. És important destacar que és un protocol integrador que no exclou cap tipus de víctima. S’inclou en l'àmbit d’aplicació de les violències sexuals i de les persones del col·lectius LGTBI, que fins ara no s’havia tractat. Volem que quedi clar que des del nostre Ajuntament destinarem tots els recursos tan econòmics com els esforços personals perquè arribem a no tenir aquests tipus d’agressions i aconseguir que les dones o qualsevol persona pugui caminar tranquil·la i estar tranquil·la pel nostre municipi”.


Sònia Andolz, Directora General d’Administració i Seguretat del Departament d’Interior

“És un protocol important, especialment ara que retornem a l’activitat de l’oci nocturn. És important prendre mesures en aquest sentit i agraïm moltíssim als ajuntaments com el d’Abrera que decideixen apostar per prendre mesures que són proactives, que no són reactives. És a dir, per conscienciar, fer prevenció, fer difusió i que tots coneguem millor què és una agressió sexual, que és una infracció administrativa perquè, a vegades, no cal que t’acabin atacant per assenyalar una cosa que està mal feta, no cal patir una agressió sexual delictiva, sino que també  hi ha d’altres que també són tipificades administrativament i que si les coneixem, les podem denunciar. Per tant, els Ajuntaments que aposten per això, estan fent un pas endavant per dir, sobretot a la gent jove, ‘això no ho tolerem, no en passem ni una i apostem per recolzar això’. I, per tant agraïm moltíssim que l’Ajuntament hagi volgut adherir-se a aquest protocol i posar-lo en marxa. També agraïm a l’Ajuntament que hagi compartit amb nosaltres la Guia de recursos, que en una primera ullada ens ha semblat que està molt ben treballada i que va en la mateixa sintonia. I, segurament, tota la gent jove que viu a Abrera i que ja coneixia aquesta guia de recursos, ja està molt conscienciada. Així que esperem que les dues coses conjuntament facin que les nits siguin més segures aquí i que la gent pugui gaudir de l’oci nocturn sense que s’hagi d’amoïnar per la seva seguretat personal".

 • Consulteu la Guia de recursos contra les violències masclistes envers les dones en aquest web municipal fent clic aquí.


Des del nostre Ajuntament destinarem tots els recursos tan econòmics com els esforços personals perquè arribem a no tenir aquests tipus d’agressions i aconseguir que les dones o qualsevol persona pugui caminar tranquil·la i estar tranquil·la pel nostre municipi


Prevenció, detecció i atenció a les víctimes

Al protocol de violències sexuals en entorns d’oci es concreten les mesures oportunes a desplegar per la seva prevenció i detecció, l’atenció vers les víctimes i les actuacions operatives envers la persona agressora. Dota de contingut i criteris interpretatius l’assetjament sexual no penal, constitutius d’infracció administrativa per tal que es pugui perseguir i no deixar impune. D’aquesta manera, fent un pas més, es fa palès el necessari reconeixement i la protecció a la indemnitat i la llibertat sexual sense graduacions, determinant que tot allò que es situï fora del respecte a la llibertat i indemnitat sexuals de les persones, especialment de les dones, sigui objectiu d’intervenció i si s’escau, de sanció. Alhora, aquest és un protocol integrador que no exclou cap tipus de víctima i s’hi inclouen en l’àmbit d’aplicació les violències sexuals contra les persones del col·lectiu LGTBI.  

El mes de setembre passat, el personal tècnic de l’Ajuntament d’Abrera amb funcions d’organització d’activitats, com el personal tècnic dels àmbits d’Infància, Joventut, Cultura, Patrimoni i Igualtat i la Policia Local, van rebre la formació del protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci, una formació que de manera progressiva aniran realitzant arreu de Catalunya els municipis, policies locals i les diferents entitats privades relacionades en l’oci nocturn i la seguretat, a mesura que vagin formalitzant la seva adhesió. 

 

 Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00