Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Abrera diu Prou
 • Presentació del llibre "A pesar de ti, vencí" de Mer Maló
 • Presentació del llibre "A pesar de ti, vencí" de Mer Maló

  + 31

 • Presentació del llibre "A pesar de ti, vencí" de Mer Maló
 • Presentació del llibre "A pesar de ti, vencí" de Mer Maló
 • Presentació del llibre "A pesar de ti, vencí" de Mer Maló
 • Presentació del llibre "A pesar de ti, vencí" de Mer Maló
 • Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (2)
 • Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (9)
 • Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (6)
 • Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (3)
 • Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (4)
 • Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (7)
 • Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (5)
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles
 • Abrera s’il·lumina de violeta en el mes en que es commemora el Dia Internacional contra la violència masclista
 • Durant el mes de novembre commemorarem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats. Elles
 • Durant el mes de novembre commemorarem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats. Memorial
 • Xerrada "Ni rosa ni blau, per una educació no sexista"
 • Durant el mes de novembre commemorarem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats. Kamishibai
 • Durant el mes de novembre commemorarem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats. IV Marxa contra les violències masclistes
 • Activitats Abrera contra les violències envers les dones - Novembre 2021 01
 • Activitats Abrera contra les violències envers les dones - Novembre 2021 02

IGUALTAT/FEMINISMES

24/11/2021

Continuen les activitats programades durant el mes de novembre per commemorar a Abrera el Dia Internacional contra les violències envers les dones


Abrera Diu Prou! Amb motiu del Dia internacional per a l’erradicació de les violències vers les dones, que es commemora el 25 de novembre, des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera hem programat per aquest mes de novembre diverses activitats i iniciatives, amb la col·laboració de l’Associació d’Abrera contra la violència de gènere (AAcVG), que es duran a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.Les inscripcions es poden fer en aquest web, en els enllaços que trobareu seguidament, o també presencialment abans de l'inici de cada activitat.

 

Il·luminació de color violeta

Del dilluns 22 a dilluns 29 de novembre s'il·luminarà de color violeta la façana de l’Ajuntament i la rotonda del Rebato en commemoració al 25 de novembre, Dia Internacional per l'eradicació de les violències envers les dones.

 

                                                         Abrera s’il·lumina de violeta en el mes en que es commemora el Dia Internacional contra la violència masclista

 

 

Diumenge 14 de novembre. Espectacle d'humor satíric 'Elles #cosasdechicas'

El diumenge 14 de novembre a les sis de la tarda a la Sala Municipal la companyia La Melancòmica va oferir l'espectacle d'humor satíric "Elles #cosasdechicas" A l'escenari tres joves actrius amb molta energia i amb una química escènica innegable, parteixen des dels seus propis cossos i la seva pròpia realitat per repassar en clau d'humor grans temàtiques de gènere i sexisme

Per conèixer més detalls d'aquest divertit espectacle podeu escoltar l'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dijous 11 de novembre amb la companyia La Melancòmica fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

                                                                Espectacle Elles de la Cia Melancòmica a la Sala Municipal d'Abrera (2).jpeg
                                                                                                   

 

Dilluns 22 de novembre. Presentació del llibre “A pesar de ti, vencí” 

 

Dilluns 22 de novembre a les sis de la tarda es va presentar presentarà a la Casa de Cultura d'Abrera el llibre de Mer Maló “A pesar de ti, vencí” amb pròleg de la Pamela Palenciano

 

En moltes ocasions una dona que està vivint una relació de violència masclista no és consicient de que tal cosa s'està produint, i inclús pot negar-la o justificar-la. Fer el diagnòstic correcte i entendre com funciona el procés per sortir del cercle viciós i sanar és una qüestió essencial. És el que pensa Mer Maló, una persona molt activa en la lluita per la igualtat i els drets de les dones qui a més posseix un alta formació psicològica: és mestra, escriptora, coach personal i professional certificada per ASESCO (Asociación Española de Coaching), con máster en PNL.

 

Maló va patir una relació de maltractament, convertint-se així en víctima de violència de gènere durant gairebé set anys. A "A pesar de ti, vencí" recupera la memòria de tot allò viscut (i aprés) i la mostra per ajudar a totes les lectores a evitar passar per un tràngol tan obscur i dolorós. 

 

Si voleu saber més del llibre "A pesar de ti, vencí" podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 22/11/21 fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

                                                          Presentació del llibre


                                                                                             

Dimecres 24 de novembre. 'Defensa’t: lliure i sense por'

Dimecres 24 de novembre a partir deles sis dela tarda de la tarda s'organitzarà el taller de defensa personal 'Defensa’t: lliure i sense por' adreçat a nois i noies de 12 a 17 anys al gimnàs de l'Escola Ernest Lluch, de 18 h a 20 h. I al mateix recinte, de 20 h a 22 h, tindrà lloc un altra taller de defensa personal per a dones de 18 a 35 anys.

 

 • Podeu fer la vostra inscripció pel taller per a noies i nois de 12 a 17 anys fent clic aquí.
 • Podeu fer la vostra inscripció pel taller per a dones de 18 a 35 anys fent clic aquí.

 Dimecres 24, dijous 25 i divendres 26 de novembre. Taller "Decora la teva Tote-bag Feminista"

Decorarem bosses de roba amb motiu del Dia internacional per a l’erradicació de les violències vers les dones (25 N) amb missatge antiviolència masclista, feminista o  de motivació lliure. L'activitat es farà el dimecres 24 de novembre al passeig de l'Estació, el dijous 25 de novembre al Casal de Joves (pl. del Rebato) i el divendres 26 de novembre al parc de l'Skate (ps. de l'Església).

 

Dijous 25 de novembre. Conta contes "Kamishibai, contes per a la Igualtat" 

Dijous 25 de novembre a un quart de sis de la tarda la Casa de Cultura acollirà el conta contes "Kamishibai, contes per a la Igualtat" a càrrec de la Companyia NS Danza, basat en el teatre de paper japonès on una narradora molt original ens ballarà i explicarà meravelloses històries d’igualtat dels què, per uns instants, ens en farà protagonistes.  Conjuntament s'hauran de resoldre els enigmes plantejats pel Kamishibai.  

 

 • Podeu fer la vostra inscripció fent clic aquí o també presencialment abans de l'inici de l'activitat.

                                                                         Durant el mes de novembre commemorarem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats. Kamishibai.jpg

Divendres 26 de novembre. Acte institucional pel Dia Internacional contra la violència envers les dones

Divendres 26 de novembre, a partir de les sis de la tarda tindrà lloc l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional contra la violència envers les dones a la plaça de la Constitució i la sala de plens de l'Ajuntament d'Abrera, amb la lectura del manifest del Dia Internacional per part de l’alumnat de l’Institut Voltrera, el parlament de l’Associació Abrera contra la Violència de Gènere i la presentació de la Guia de recursos contra les violències masclistes envers les dones, seguit d’una taula amb els diferents serveis i recursos implicats en l’atenció a les dones en situació de violència masclista i per a l’eradicació de les violències masclistes. 


Del divendres 26 al dilluns 29 de novembre. Memorial a les víctimes mortals de la violència masclista

Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera, conjuntament amb l’Associació d’Abrera contra la violència de gènere (AAcVG) impulsem un any més la participació comunitària de la ciutadania per a crear el memorial a les víctimes mortals de la violència masclista d’aquest 2021 a l’estat espanyol. 

 

A través d’aquest, es pretén realitzar un acte de sensibilització, de denúncia i de rebuig vers les violències masclistes, alhora que es commemora cada una de les víctimes, dones i infants, que continuen morint a mans de les seves parelles, ex parelles, pares i familiars amb un impacte brutal i generalitzat arreu del món.

 

Els dimecres 3 i 10 de novembre s'han dut a terme a l'Hotel d’Entitats (Pl.de les Escoles Velles, 1) tallers de pintada de sabates vermelles, amb aforament limitat i totes les mesures de prevenció de la Covid-19. Des de l'Ajuntament donem les gràcies a totes les persones que han fet donació de sabates de dones i infants i/o han participat en els tallers.

 

Del divendres 26 al dilluns 29 de novembre s'escenificarà el memorial a la zona de gespa davant de l’Ajuntament d'Abrera, a la plaça de la Constitució. 

 

                                                                                 Abrera diu Prou! Tallers de sabates vermelles

 

Dissabte 27 de novembre. Parada informativa de l'entitat Abrera contra la violència de gènere

L’Associació Abrera contra la violència de gènere instal·larà una parada informativa el dissabte 27 de novembre dins el Mercat municipal de 9 h a 13 h. Dimarts 23 de novembre no vam poder instal·lar-la al mercat setmanal a causa de la pluja.

 

Diumenge 28 de novembre. IV Marxa contra les violències masclistes

Enguany, a Abrera reprenem la Marxa contra les violències masclistes! El diumenge 28 de novembre al matí tindrà lloc al nostre municipi la IV Marxa contra les violències masclistes, una caminada popular pel nostre municipi en commemoració al 25 de Novembre, dia Internacional contra les violències envers les dones, en motiu de rebuig a les violències masclistes. Us hi esperem!

 

                                                                                   Durant el mes de novembre commemorarem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats. IV Marxa contra les violències masclistes.jpg

 

Recordem que l'assistència a les activitats es podrà fer:

 • Presencialment, a l'inici de l'activitat
 • O online, en els enllaços indicats en aquesta pàgina.

 

 

Especial Biblioteques 25N. Recull de propostes i recomanacions literàries en relació a les violències masclistes 

Dins la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, de la qual forma part la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros, s'ha elaborat un recull de propostes i recomanacions en relació les violències masclistes de manera conjunta amb l’Oficina de Polítiques d'Igualtat.

 

Enguany s’ha  creat un nou calaix centrat en “Dones i Bogeria” en el qual es mostren diferents maneres com l’ordre social patriarcal assenyala, mortifica, tanca, enclaustra i aniquila les dones que han volgut desplegar estratègies per ser lliures. També, en l’any de la seva mort, s'ha ressaltat com a “inspiradora” la Joan Caplan com a psicòloga, activista, escriptora i artista estadounidenca, que aplicà la perspectiva de gènere i una visió feminista a la psicoteràpia.

 

En aquest especial de la Biblioteca Virtual s’ofereixen, a més, diversos continguts i recomanacions en forma d’assaigs, novel·les,  pel·lícules, contes, còmics, blogs, etc., per contribuir a la visibilitat  de les opressions femenines i de les dones, i mostrar i denunciar la cultura que manté i sosté l’ordre social assentat en el sexe i el gènere.

 

 • Consulteu l'Especial Biblioteques 25N-2021 amb motiu del Dia Internacional d'eliminació de les violències vers les dones  fent clic aquí.

 

 

 

 

                                                  Activitats Abrera contra les violències envers les dones - Novembre 2021 01.jpg 

                                                  Activitats Abrera contra les violències envers les dones - Novembre 2021 02.jpg

 

 

Abrera diu prou!

                                           

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00