Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Jornada anellament d'ocells a Abrera

MEDI AMBIENT

9/11/2021

Diumenge 14 de novembre s'organitza una jornada d'anellament d'aus a Santa Maria de Vilalba d'Abrera oberta a tothom


El proper diumenge 14 de novembre des de l'Ajuntament d'Abrera es convida la ciutadania a conèixer una mica més els ocells que hi ha l'entorn del municipi. Es tracta d'una activitat organitzada per SEO/BirdLife amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Abrera, en la qual tothom que hi assisteixi aprendrà una mica sobre ocells i els podrà veure i gaudir de prop. A causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, aquesta activitat només es podran fer en grups molt reduïts i amb cita prèvia. La jornada està oberta a tothom, persones grans i petites, i hi haurà anellament científic d'ocells, observació d'ocells i tallers infantils. Per assistir a la jornada ompliu el formulari d'inscripció que trobareu fent clic aquí

Aquestes jornades depenen de la meteorologia, i per això en el formulari es demana el telèfon de contacte, per poder avisar-vos si a darrera hora s'ha de cancel·lar per mala previsió meteorològica. Tots els i les menors d'edat hauran d'anar acompanyats com a mínim del pare o la mare o d'un dels tutors/tutores legals.

Seguiment de les poblaciosn d'aus d'Abrera

Des de fa prop de 20 anys la Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife) efectua tasques de seguiment de les poblacions d’aus a Sant Hilari i a Can Morral del Riu amb el suport de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera. Al llarg d’aquests anys s’han detectat nombroses espècies d’aus amenaçades a la zona riberenca d’Abrera i el seu entorn, entre les quals hi ha l’agró blanc (Egretta alba), l’agró roig (Ardea purpurea), l’àguila calçada (Hieraaetus pennatus), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) i el botxí (Lanius meridionalis). 

A més, SEO/BirdLife manté una estació d’anellament científic d’ocells a Sant Hilari, que és una de les més antigues de Catalunya (funcionant de forma continuada). Aquesta estació d’anellament realitza les seves tasques amb una periodicitat mensual, a banda de les feines de seguiment de les poblacions d’ocells, amb ornitòlegs i voluntaris i voluntàries lligats/des a aquesta societat de conservació i recerca. Gràcies a aquestes tasques, hem pogut conèixer millor la importància de l’espai natural riberenc d’Abrera en el context dels ambients mediterranis europeus i monitoritzar-ne l’estat de conservació.  Per a més informació sobre les activitats de SEO/BirdLife, també podeu visitar la seva pàgina web www.seo.org i l'enllaç que trobareu fent clic aquí.

                                                                                               Mallerenga carbonera (Parus major) fotografiada durant les tasques d’anellament d’ocells a Abrera
 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00