Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Amb l’aprovació de les ordenances fiscals per l’any 2022 apostem per potenciar les energies renovables i garantir uns serveis municipals de qualitat per a la ciutadania d’Abrera
 • Amb l’aprovació de les ordenances fiscals per l’any 2022 apostem per potenciar les energies renovables i garantir uns serveis municipals de qualitat per a la ciutadania d’Abrera
 • Amb l’aprovació de les ordenances fiscals per l’any 2022 apostem per potenciar les energies renovables i garantir uns serveis municipals de qualitat per a la ciutadania d’Abrera

SERVEIS ECONÒMICS

25/10/2021

El ple municipal aprova les ordenances fiscals d'Abrera per l’any 2022 amb l'objectiu de potenciar les energies renovables i garantir uns serveis municipals de qualitat


La proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2022 presentada per l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Abrera al ple extraordinari celebrat el passat 21 de d'octubre té per objectiu mantenir i continuar millorant els serveis municipals, alhora que manté i augmenta algunes bonificacions com  la relativa a implantacions de plaques solars als habitatges, per tal d’avançar en les millores reals al medi ambient. 

Les ordenances i taxes pel 2022 vetllen per garantir uns ingressos que permetin finançar els serveis municipals en un context en el qual s’està produint un important augment dels costos dels serveis i dels subministraments, a causa de la pujada de l’IPC i a l’hora mantenir-se en un nivell de fiscalitat moderada i fins i tot continuar efectuant bonificacions fiscals. En comptes de fer una actualització de tots els tributs, el govern municipal opta  per una actuació molt focalitzada i en línies generals les taxes municipals conserven les quotes i s’incorporen diversos ajustos en determinats preus públics.

L’Equip de Govern segueix dirigint les seves polítiques de promoció a les energies renovables augmentant fins al 50% la bonificació en l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a aquells habitatges en els quals s’hagin instal·lat sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol per a l’autoconsum i s’aplicarà durant 5 anys consecutius. També, com a novetat destacable d’aquesta ordenança, hi ha la incorporació d’un recàrrec en aquells immobles d’ús residencial que es trobin desocupats, d’acord amb els requisits i procediment que marqui la llei. 

Pel que fa al conjunt d’impostos (IBI, IAE, impost de Circulació i Plusvàlua), es proposa la modificació d’alguns articles de la vigent Ordenança, per tal d'adaptar-la a les modificacions introduïdes en la Llei general tributària. Es proposa també una actualització general del tipus impositiu de l’IBI, i s’incrementa el tipus en el cas dels immobles d’ús industrial que componen el 10% amb major valor cadastral del padró. Aquesta és una opció que habilita la llei en el cas d’ajuntaments que, com el d’Abrera, presten el servei de bus urbà o d’altres que van més enllà de les competències que legalment són exigibles.

En les taxes municipals, es mantenen les quotes en línies generals, tot i que s’han introduït diverses modificacions de caire tècnic:

 • Per a l’expedició de documents administratius
 • Prestació dels serveis d’ensenyaments especials en establiments municipals.
 • Prestació dels serveis d’intervenció administrativa en l’activitat dels ciutadans i les empreses a través del sotmetiment a prèvia llicència,
  comunicació prèvia o declaració responsable, així com pels controls posteriors a l’inici de l’activitat, els controls periòdics i les revisions periòdiques.
 • Per l’aprofitament especial del domini públic local, a favor d’empreses explotadores de serveis de subministraments d’interès general.
 • Per a la prestació de serveis esportius.

 

 Per últim, també s’han fet diverses modificacions als següents preus públics:

 • Per a la prestació del servei d’escola bressol.
 • Per activitats i tallers.
 • Per activitats de caire festiu i/o cultural.

Les ordenances fiscals per l’any 2022 van ser aprovades en la sessió extraordinària del Ple Municipal, que es va dur a terme mitjançant videoconferència el dijous 21 d'octubre, amb 13 vots a favor, 1 abstenció i 3 en contra (vots a favor de l'Equip de Govern: PSC (11) i ERC (2); l'abstenció de C's (1) i els vots en contra d'Ad'A (2) i Abrera en Comú (1). 

 

El ple municipal, a Ràdio Abrera

Dijous 21 d'octubre a partir de le 19 hores, es va celebrar una sessió extraordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera mitjançant videoconferència com a mesura de prevenció de la Covid-19. Com sempre, la retransmissió del ple la vau poder seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. 

Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00