Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Engeguem un nou projecte d’implicació comunitària per crear el Memorial d’enguany a les víctimes mortals de violència masclista
 • Sabates vermelles

IGUALTAT/ FEMINISMES

19/10/2021

S'engega un nou projecte d'implicació comunitària per crear el Memorial d’enguany a les víctimes mortals de violència masclista

 


La Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera, conjuntament amb l’Associació d’Abrera contra la violència de gènere (AAcVG) impulsa un any més la participació comunitària de la ciutadania per a crear el memorial a les víctimes mortals de la violència masclista d’aquest 2021 a l’estat espanyol. 

 

A través d’aquest, es pretén realitzar un acte de sensibilització, de denúncia i de rebuig vers les violències masclistes, alhora que es commemora cada una de les víctimes, dones i infants, que continuen morint a mans de les seves parelles, ex parelles, pares i familiars amb un impacte brutal i generalitzat arreu del món.

 

Si l’any 2019 vestíem de lila els arbres del parc de l'Estació homenatjant a les víctimes amb la col·laboració de les dones del taller de ganxet i de l’Associació d’Abrera contra la Violència de Gènere i el passat novembre del 2021 establíem l’”Arbre de la Vida” a l’olivera del Rebato, enguany proposem reproduir el projecte de Sabates vermelles; una acció que naixia a Ciudad Juárez l’any 2009 en mans de l’Elina Chauvet per recordar a les víctimes de violència de gènere i demanar justícia. La producció d’aquest projecte com a art públic d’alt impacte i càrrega de protesta agafa gran rellevància en l'àmbit internacional i és reproduït des d’aleshores a diferents indrets del món.

Enguany es proposa reproduir el projecte de Sabates vermelles; una acció que naixia a Ciudad Juárez l’any 2009 en mans de l’Elina Chauvet per recordar a les víctimes de violència de gènere i demanar justícia

 

Els feminicidis i assassinats de naturalesa masclista no són fets puntuals i aïllats i el fet de poder concentrar en un sol espai el número total que correspon a cada una de les víctimes, permet visibilitzar la gravetat d’aquesta xacra social. Les sabates, com a peça testimonial de l’absència d’aquestes víctimes i del seu camí, de les seves vides, pretén simbolitzar cada una d’aquestes pèrdues i el nostre condol vers elles.

 

Col·labora en el projecte, mitjançant la donació de sabates o participant en els tallers de sabates vermelles

Per tal de poder fer factible aquest projecte és necessària la implicació de tota la ciutadania. Si vols formar-ne part, pots col·laborar de diverses maneres:

 • Mitjançant la donació de sabates. Realitzarem una recollida de sabates, de dones i d’infants, que podran ser donades, sempre dins d’una caixa o bossa tancada, en un dels següents punts i horaris de recollida:
  • Els dimarts, dijous i divendres al matí de 10.00 h a 12.00 h fins al dimecres 10 de novembre, al Casal de la Gent Gran (Rbl. del torrentet, 8)
  • Tardes de dilluns a divendres de 17.00 h a 21.00 h fins al dimecres 10 de novembre, a l’Hotel d’Entitats (Pl.de les Escoles Velles, 1)

 

 • Participant en els tallers de pintada de sabates vermelles. Cal inscriure’s en una de les sessions que es realitzaran, amb aforament limitat, i totes les mesures de prevenció de la Covid-19. Els tallers es duran a terme dos dimecres:

  • Dimecres 3 novembre de 17.00 h a 19.00 h (Sala A) Hotel d’Entitats (Pl.de les Escoles Velles, 1)
   • Podeu fer la vostra inscripció pel dimecres 3 de novembre fent clic aquí

  • Dimecres 10 de novembre de 17.00 h a 19.00 h (sala A) Hotel d’Entitats (Pl.de les Escoles Velles, 1)
   • Podeu fer la vostra inscripció pel dimecres 3 de novembre fent clic aquí                                                     Sabates vermelles

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00